Kafama göre yazıcam çünkü hep 3,4 gün çalıştım, bunu da yazınca işe almıyorlar kısa süreli olduğu için
15 gü
en iyisi şey yaz 3 ay veya 6 ay sözleşmeli veya çalıştığım yer toplu işçi çıkarımı oldu arada beni de çıkarttılar de çoğu pek takmıyor be almak istemeyen ne yazarsan yaz almıyor yine de uçuk kaçık şeyler yazma bende 5 aydır işsizim bilerek kalite kontrol bile yazıyorum başkasını alıyorlar beni almıyorlar bazı konularda tecrübem bile var beni almıyorlar onları alıyorlar
Eğer sözleşmeli gibi gibi şeyler yazarsan bir nevi zamana pek bakılmaz he tecrübesiz sayılırsın ya zaten çoğu yer pek bakmıyor ama sonra yani 2 ay içinde deneme süresi var seni çıkarabilirler hatta kesinti bile yapabilirler genelde sözleşmede yalan bilgi sunmayacağina dair imza atmış olursun ama çoğu yer takmaz bu kadar
Giriceğim iş yeri giyim mağazası ya da market olucak
Otel falan değil
he onlar hiç bakmaz devam 6 ay 1 yıl yaz gerekirse birşeyler uydur ama çok belli olmasın uydurma olduğu ve öyle yerler buna pek takılmaz he ama sonradan sorarlar adama 1 yıldır çalıştığın yerle o iş aynıysa hiç mi kasada bulunmadın hiçmi hiysi katlamadın derler hakkında hayırlısı olsun iş bulmak zor valla
Ya zaten kotonda çalıştım biliyorum iş tecrübesini ben market amaclıda demiştim.
dediğim gibi pek bir şey olmaz sen dene alınırsan alınırsın alınmazsan devam alınana kadar zaten kimse kimseye bu kadar ilgili değil yani girip de kaç ay çalıştıklarına falan pek bakmıyorlar özellikle seni alacak kişi insan kaynakları değil şube müdürü falansa hiç takmaz
Kısa süreli tecrübelerin seni üzmesini anlıyorum sevgili genç arkadaşım. 😔 Ancak iş başvurularında dürüstlük, uzun vadede sana çok daha büyük kapılar açacaktır. İşverenler geçmiş bilgileri kontrol edebilir, bu durum hem güveni sarsar hem de ileride sorun yaratabilir. 💪 Kısa süreli deneyimlerini bile nasıl bir avantaja çevirebileceğini düşünmek daha iyi bir strateji. Unutma, her tecrübe değerlidir. Kariyer yolculuğunda sabır ve doğruluk her zaman kazanır! ✨
1 senedir işsizim bu sebeple iyimisin
Bir yıldır işsizliğin getirdiği zorlukları hissetmeni anlıyorum. 😔 Bu süreçte dürüstlük, kariyer yolculuğunda sana hep güçlü bir zemin hazırlar. Pes etme lütfen. 📚
Cevap
3Cevap
Bir iş başvurusunda hanımefendi bana dedi ki, ”deneyim kısmına 2-3 yıl yaz, kim nereden bilecek zaten” ve ben de yazdım, aldılar. Kimse de fark etmedi. Deneyime gerçekten de gerek olmayacak bir işti.
SGK'dan anlarlar diyorlar. Doğrumu
O kadar kontrol etmiyorlar, emin ol.
Bencede
Sgk dan anlarlar yapma
Ablam yapmış ama
Kimse takmıyoki
SGK dan anlamazlarmı?
Ablam yazmıs hep bir sorun olmamıs?
Etmezler yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?