İkisi de en çok saygı duyduğum mesleklerden ama aralarında uçurum var:
Subaylık çok güzeldir fakat zordur. 2 yılda bir tayinin çıkar. Ani bir kararla pat ''Irak'a gidiyorsun'' derler ve gidersin. Askerliğimi yaptığım sene subay olarak devam edip orduda kalma düşüncesi aklımı tırmalıyordu. Bağımlılık yapan bir ortamdı. Sırf sürekli yer değiştirme yüzünden vazgeçtim. Ayrıca bu yaştan sonra Harp Okuluna gidemezsin. Ya askerliğini subay olarak yapıp (senin tercihine bağlı bir şey değil, eğitim durumuna göre devlet belirliyor) ''iç kaynak'' geçişi yapacaksın ya da dışarıdan ''dış kaynak'' olarak başvuracaksın. Girmesi eskisi kadar kolay değil artık.
Mühendislik ise iki uçlu değnek gibi. Üniversite büyük önem arz ediyor bu bölümde. Boğaziçi Bilgisayar Mühendisi okuyan arkadaşım şu an ABD'de Google'da çalışıyor, Zonguldak'ta Elektronik Mühendisliği okuyan bir başka arkadaşımsa özel firmada asgari ücretin biraz daha üstünde çalışıyor.
Mühendis olacaksan çaban, çalışkanlığın önemli. İyi bir subay olacaksan sadece çalışkanlık değil, disiplin ve mental güç de şart!
Bu söylediklerine çok katılıyorum da ben zaten mühendislik diplomasıyla subaylığa başvuracam, aslında öyle ani kararlarla ırağa gitme gibi durumlarım çok nadir olacak, hatta olursa jandarma sahil güvenlik subaylığını düşünüyorum, daha sakin diye biliyorum... gel gelelim işin sonunda galiba mühendislikten devam edecem gibi duruyor, mühendislik dediğin gibi biraz kumar aslında, aşırı yükselme ihtimalin de var aşırı düşük çalışma ihtimalin de var, bu tamamen kişiyle alakalı, ben de bazı sebeplerden dolayı bu kumarı oynicam gibi ama daha netleştirmedim. Yazdıkların için çok sağol kral, teşekkürler 🙏.
Ben de aynı bu düşüncedeyim. Ben yedek subayliktan muvazzaf subayliga geçmeyi düşünüyorum mühendislik yerine en azından şansımı denerim olursa olur olmazsa olmaz ama hiç değilse keşke deneseydim diye içimde pişmanlık kalmaz
Benim tek şansım var zaten, 28 yaşına girdiğim an şartların dışında kalıyorum ama galiba denemicem şansımı... hangi yolu seçersek seçelim çok iyi şartlar da sunabilir, çok kötü şartlar da, nereye gidersek gidelim kafamız rahat edecek gibi, ben mühendislik diye düşünüyorum, tabii 12 ay içinde değişmezse 😅
Subay daha prestijli imkânları da iyi ama sınıf ve branş önemli personel subayı ya da kendi mesleğinle alakalı bir alandan alırlarsa subaylığı seç derim.
Subaylık daha çok bir yaşam tarzı seçimi, elektrik-elektronik mühendisliği ise bir meslek seçimi gibi geliyor bana. Askeri disiplin, tayin ve görev şartları sana uygunsa subaylık mantıklı olabilir. Teknolojiye üretmeye ve farklı sektörlerde çalişma esnekliğine daha yakinsan mühendislik daha mantıklı. Ben olsam karakterime hangisi daha uyuyor diye düşünürdüm
Sevgili genç, bu önemli karar aşamasında kafanın karışması çok doğal, sakın pes etme! 🤔 İki yol da birbirinden kıymetli ve çok farklı yaşam biçimleri sunuyor. Elektrik elektronik mühendisliği sana sürekli yenilik ve yaratıcılık kapıları açarken 💡, subaylık disiplin, liderlik ve vatan hizmeti gibi değerleri öne çıkarır 🇹🇷. Hangi alanda kendini daha mutlu, daha tam hissediyorsan, asıl mantıklı olan odur. Unutma, en doğru karar, kalbinin ve aklının birleştiği yerdedir. Yolculuğun keyifli olsun! ✨
bence subaylik daha iyiii ve daha havalı ahah, elektrik cok zor diyorlardi, onu bitirmeyi basarmissin bitirdigine de degsin onu da yapabilirsin bilemedim sjsj