hedefim beyaz yaka olmak hangisi işimi kolaylaştırır.
derslere bakınca eenin dersleri makineye göre çok çok az
hedefim beyaz yaka olmak hangisi işimi kolaylaştırır.
derslere bakınca eenin dersleri makineye göre çok çok az
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Yakaya takilma derim. Isi yapip yapmaman onemli. Lise mezunu teknisyen muhendisten daha yuksek mevkide olabiliyor
Yanlış bilgi vermeyin. Mühendisten yüksek maaş alabilir ancak daha üst pozisyonda değildir.
Fabrikama gel bakalim. Ben bile teknikerim onun emrindeyim. Şef kimse onun altindasin muhendiste olsan teknikerde olsan.
Babam şef benim beyaz yaka biliyorum oradan ama kendi de mühendis olmamı öneriyor
Önemli olan emir alıp almama değil donanım ve bilgidir. Kaldı ki Türkiye'nin liyakatsız bir ülke olduğu açık
O adam orada torpille şef olmadi. Herkesten iyi bildiği için orada oldu. Gerçekten bilip bilmeden çok konuşuyorsun.
Bir mühendisin sahip olduğu matematik ve mühendislik bilgisine bir teknisyen sahip değildir bunu sen de iyi biliyorsundur.
Aynen , o sebeple fabrikanin bel kemiği adam. Sen okulunu bitir iş hayatına atıl görürsün. Projelerimizi çizen , kodlama yapan , panoları test eden adamın mühendislik bilgisi olmuyor aynen... üniversiteye gidenin beynine default olarak yükleniyor size göre.
Bir mühendis kadar bilemeyeceği muhakkak. Fabrikanız adına üzüldüm. ODTÜ Boğaziçi gibi üniversite ortamlarında en iyi hocalardan eğitim alan öğrenciler yerine eğitimsiz teknisyenler tercih ediliyor demek ki.
Bence sen kendin için üzül. Çok egolu ve önyargılısın. Eğer böyle kibirli yorumlar yapacaksan yorumlarıma görüş paylaşmamanı öneririm.
Evet bu hatayı yapmayacağım. Ancak ben kibirli değilim sadece gerçekleri söylüyorum. Teorik eğitimin önemini anlayamayan uluslar çöker.
Tamam sen anca konuş. O fabrikaya milyonlar kazandırmaya devam etsin. Kendine bile hayrın olmadığına eminim
Fabrika çok daha fazla kazanabilirdi ancak kendi tercihleri. Ayrıca beni merak etme okul biter bitmez Kanada'ya gideceğim
Kanadaya üzüldüm...
Bir doktor kazandıkları için sevinmen gerekir
Daha doktor değilsin... Tekrar diyorum daha doktor değilsin... Bu kibrini kenara at.
Olacağım. Kibirli değilim. Ancak okumuş etmiş bir mühendisin de itibarının düşük gösterilmesine göz yumacak değilim. Onlar boşuna son derece zor sınavlardan geçip o okulları kazanmadılar.
Kimse senin ne olduğuna bakmaz teknik bölümde. İşi yapıp yapamamana bakar, diplomanı napsın duvarına mı assın?
Bakar, çünkü mühendis mühendislik eğitimi almıştır. Teknikerde bu eğitim yoktur. Mühendislik fakülteleri laf olsun diye kurulmadı. Akademiyi hafife almayın.
Neyse hayatinda bir gun bile iş hayatinin olmadigini varsayarsak senle daha tartışmayacağım.
İş hayatımın olup olmaması önemli değil tarihin yazdıkları yetiyor. Dünya genelinde de durum dediğim gibi. Hiç kimse tekniker ile mühendisi bir görmez. Mühendislik dehalarınin okul bilgilerini kendi bilginle denk görmek yerine hayat şartlarını kabullenmeni öneririm
Aynen.
Eem ol
Benm kardeşim eem aselsanda çalışıyor
Gelecek bm ve eem de
Elektrik elektronik mühendisi alır gözü kapalı.
Valla mı
Makine daha geniş
makine daha geniş