Böyle insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ( !!! LÜZUMSUZLAR YORUM YAPMASIN !!! ) ?

Ailesinin, evinin içinde neler yaşandığını bilmeden insanlar hakkında atıp tutan p*çler hakkında ne düşünüyorsunuz? Şahsen ben 26 yaşındayım. Normalde 11. ve 12. sınıfta hayalim Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı okuyup kendimce bir yerlere gelmekti ve kalemim gerçekten çok güçlü, ama ailem "O bölümü okursan işsiz kalırsın" gibisinden şeyler zırvalayarak buna izin vermeyip zorla derslerinden zerre anlamadığım Optisyenlik bölümü yazdırdılar, hatta tercih listemi öğretmen olan 2 halam, babam ve o dönem okulda rehber öğretmenimiz olan adam hazırladı. Ben hiç dokunmadım. Sonrasında ise bölümü bitiremedim ve 4 yıl okuduktan sonra tekrar YKS'ye hazırlanıp bu kez de "En azından kendi isteğimle yazdığım bir yerde okurum" diyerek başka bir yerde, başka bir bölüm okudum; ama bunu sırf tercih listemi kendi ellerimle hazırlamak içimde kalmasın diye yaptım. Aksi takdirde yaşıtlarımın hepsinin iş sahibi olduğu bir dönemde kendimden küçük s*çalarla birlikte okumayı ben de kendime yediremezdim. Şu anda ise babam bana çok iyi, prestijli bir iş kuruyor; ama yine kendimce haklı sebeplerden dolayı ailemle anlaşamayıp sürekli kavga ediyorum. Bazı boş beleşler de çıkıp "26 yaşına gelmişsin. Senin ailenin yerinde kim olsa seni evden atar, dua et ki; onlar yine de sana bakıyor" diyor. Pardon, ama bu durumda olmayı ben mi istedim? Hatta istememekle birlikte bugünleri yıllar öncesinden görüp buna engel olmak için adeta kendimi parçaladım, ama nafile...
Böyle insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ( !!! LÜZUMSUZLAR YORUM YAPMASIN !!! ) ?