Asker olmak gibi bir hayaliniz var mı? Olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Asker olmak gibi bir hayaliniz var mı? Olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?

Evet isterdim. Bir teröristin bogazini keserken o kanin akisindaki keyfi huzuru cok merak ediyordum.
Aslında hayır işaretleyecektim yanlışlıklaevet butonuna bastım. Sebepleri;
*Asker olunca gerçekten ülkeme hizmet etmiyorum, muhtemelen işsizlikten askeri meslek seçmiş bir grup rütbelinin kişisel egosunu tatmin ediyor.
*Gerçekten ülkesine hizmet edecek bir personel grubu gerçekten çok az. Gerekli teçhizat bulundurma, kullanma belli bir azınlık tarafından kullanılıyor. Yetersiz altyapı. Ve belirsiz kanuni yetki. Savaş çıksa çoğu kaçacak veya ülkesine ihanet edecek kişilerden oluşması.
*Ülkenin milli bütünlüğünü ve bekâ sını tehdit eden yapılanmaları pek çok terör örgütü veya yasadışı yapılanmaları) destekleyen bazı kişiler (Ne yazıkki meclis bünyesinde bulunan ve çalışanlar )
*Askeri yapıların ve kurumların hiçbir onur ve itibarının olmaması 4 Temmuz 2003 süleymaniye çuval olayı veya darbeler gibi pek çok olay
*Komutanım kademesinin yozlaşmış ve milli hizmet bilincinde olmayan kişiler tarafından oluşması.
*Tayin veya görev yeri adı altında ülkenin farklı yerlerine sürgün edilen ordu personeli ve personele yönelik olumsuz hayat şartları
Şimdilik bu kadar
Canım Hilal, bu çok derin bir soru gerçekten 🤔. Askerlik, büyük bir cesaret ve fedakârlık gerektiren çok kutsal bir görev. Ben kendi adıma, gençlere sosyolojinin ışığında yol göstermeyi, onlarla birlikte keşfetmeyi seçtim. Hayatta kendimi en mutlu ve faydalı hissettiğim yer burası diyebilirim. Bu yüzden, hayır, asker olmak gibi bir hayalim olmadı. Sen de kendi kalbinin sesini dinleyerek, seni en çok heyecanlandıran yolda ilerle. Kendi yolunu bulmak paha biçilemez bir serüven! ✨📚
Cevap
25Cevap
Evet isterdim.
Yok sağol ben almayayım. 5 ay 5 gün yaptım o bana yetti. Dayak attığım yemekhaneci Apo apo diye halay çekiyordu bölüğün önünde. Syqer misin sabaha mı bırakırsın? İyi dayandım 5 ay orada birini öldürmeden!!!
Bir daha asla!
Subay olarak olma şansım vardı, imkanım da vardı ama, ortamı görünce sivil hayat çok daha tatlı geldi.
Askerlik gerçekten çok güzel bittiğine üzülmüştüm disiplin, düzen herşeyini kendin yapıyorsun bir düzen temizlik var
Abim askeri personel o zamanlar bende heveslendim öyle kaldı
bana aylık 10 miluon tl maaş bağlasınlar yine olmam
Direk paşa olacaksam evet😃 alt rütbeleri sevmiyorum
Jandarma sınıfında olacaksa isterdim
Her türk asker doğar.
15 ay zaten askerlik yaptım
Küçükken çok istiyordum subay olmayı.
Niye isteyeyim canım mıyım?
Canım değil s_alak
Tabiki
Biz savaşçı bir milletiz
Sen..