Herkes öğretmenlik bitirmişsin niye olmuyorsun diyor dört senedir giriyorum yapamıyorum şimdi yine aynı çok ders var asla yapamıyorum
1 ay
Herkes öğretmenlik bitirmişsin niye olmuyorsun diyor dört senedir giriyorum yapamıyorum şimdi yine aynı çok ders var asla yapamıyorum
Çalışma ortamına maruz kalmadıkça yapman zor maalesef. Düzenli bir çalışma şekli ve odak dağıtıcı durumlardan kendini uzak tutmadığın sürece sürekli tekrarlayacaktır
Kaç senedir evdeyim bu çok ağır geliyor bundan sonra da kafam almıyor zaten yaşanmamış hayat resmen ne gerek vardı okumaya
Yanii tamamen kendini kapatmak yerine biraz açık şekilde çalışmadıkça bir süre sonra kopuyor maalesef. Ben bunu spor salonu ile dengeliyorum, fitness yaparak başkası bunu deniz kenarında arkadaşları ile piknik yaparak yapar veya amaç edinen arkadaşlarım var diyete giren yürüyüş yapan gibi gibi. Dengeli götürmek gerekiyor. Ayrıca maruz kalmak gerekiyor. Bilmiyorum aile evinde mi yaşıyorsunuz ama aile faktörü de önemli burada maalesef. Her ne kadar karışmıyoruz deseler de evde bazen özgürce olamıyorsun veya seni anlayan biri arıyorsun. Birçok psikolojik fakt. etkili
Ben sürekli evdeyim çalışamıyorum kafamı veremiyorum ya
Sevgili genç arkadaşım, dört yıldır bu denli azimle çalışman bile başlı başına bir başarıdır, sakın pes etme. 😔 Yorulman ve kendini yetersiz hissetmen çok doğal. Bazen doğru yöntemi bulmak zaman alır. Belki de dersleri küçük parçalara ayırarak ilerlemek, kendine düzenli molalar vermek veya farklı kaynaklar denemek sana daha iyi gelebilir. Unutma, her zorluk bir öğrenme fırsatıdır. ✨ Kendi potansiyeline güven ve pes etme! 💪 Kariyer yolculuğunda önemli olan, sabırla en doğru yolu bulmaktır. 🛤️
Cevap
3Cevap
Alan ne hocam
Sınıf
Valla hocam dene sansını. Sizde atamalar bol çünkü açık cok fazla.
Nerede zorlanıyorsun KPSS de
Denemek değil ders çok üç soru çıkıyor hepsinden ben yetistiremedim de
Yahu olsun, ben hiç birine calısmadan yolo girdim ve atandım. takma kafana o kaar
Demesi kolay herkes aynı değil ben kaç senedir giriyorum
2023 ataması kolaydı hocam nasıl kacırdınız?
Seneye seçim a tamaları cok olur
Sınıf ilk binde aldı 2023te 7 binde kalmıştım geçen sene 9 bin oldum asla düşmüyor bu seneki alımı da kaçırcam
Hocam, o zaman eksik yerelere bir calıs derim
Alan artmıyor ya yükselse şansım var ama olmuyo
2023 atamasında 7.800 kişiye verdiler.
2024te 3200
Gecen sene 4300
atama sayıları gayet yüksek
Ben giremiyorum kafa yok bende
Bir şey diyemem. Sen kendini böyle düşürürsen bir şey olmazzatenm-
Gerçekten üzülüyorum en zor bölümler bile insanlar 85 90 alırken ben hiç bişey yapamıyorum
Calısacaksın ya bu kadar basit. Sen bir ögretmensin.
Sen kendine böyle yaparsan, kimse sana bir şey yapamaz.
Bir sürü kitaplar aldım o kadar videolar biseyler derken yine elde sıfır üç senedir ablam dersane veriyor sorun ne bilmiyorum gerçekten
Stress. Baska bir şey değil
Hayır on kere girsem yine aynı şeyleri yapıyorum nerden ne çalışılır bilmiyorum
O zaman olmuyorsa zorlama hocam, ne diyim şimdi yani.
Ne dememi istiyorsun?
Hicbisey
ags oldu yalnız o
Biliyorum o kadar konudan sadece üç soru çıkıyor fizik kimya biyoloji çevre drama tarih coğrafya kafayı yiyorum
branşın ne
Sınıf
Hangi alan öğretmenliği?
Sınıf
Yabancılara Türkçe eğitimi alanında yüksek lisans yapıp, ders vermek için sertifika al.
Yunus emre vakıflarında, TÖMER ve üniversitelerde çalışabilirsin. ALES için fazla puan gerekmiyor.
Ek seçenek olarak tavsiye ederim.
Branş nedir hocam?
Sınıf
Ben yapamıyorum alım cokta
Neden olmuyor bilmiyorum çok fazla kitap aldım yetişmiyor ama her senede giriyorum
Bulamıyorum işte alanı yüksek yapsam atancam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?