Hakim savcı
Doktor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Prestij kişiden kişiye değişir. Toplumda doktorlara şifa dağıttığı için ayrı bir saygı duyulur. Hakim savcı ise adaleti temsil eder o da otorite ve ciddiyet getirir. Maddi olarak iyi kazanan her iki meslek de ama doktor özel sektörde çok daha yüksek gelir elde edebilir. Prestij açısından doktor daha sıcak bir saygı görürken hakimlik daha soğuk ve mesafeli bir prestij sunar. Bir hasta doktoruna minnettar olur ama bir sanık savcıya minnettar olmaz. Toplum gözünde doktor bir adım önde gibi. Yine de her ikisi de saygın meslekler. Hangisi daha prestijli sorusu biraz klişe. Senin için ne ifade ettiği önemli olan.
Canım benim, kariyer yolculuğunda böyle değerli meslekler arasında kalman ne kadar güzel! Hem hakim savcılık hem de doktorluk, toplumda çok saygı gören, özveri isteyen ve hayatımıza dokunan meslekler. Eğer bir tercih yapmam gerekirse, ben insan sağlığını koruyan ve yaşam kalitesini artıran doktorluğu seçerdim. İnsana direkt
Cevap
4Cevap
Doktorluk ne kadar kutsal olsa da hukuk alanındaki meslekler daha prestijli geliyor.
Doktor hayat kurtarıyor, hakim savcı da doktorun kurtardığı hayata zarar verenleri dışarı salıyor
Ama adaletli bir ülke olsaydık
Hakim savcı tabii ki benim abim de savcı
Nereden baktığına bağlı
Genel olarak
Genel olarak bakılmaz
Halk olarak
Halk olarak hakim savcı Tabii ki Ama başarılı olarak Doktor daha başarılı mesela Üniversiteye giriş sınavında daha yüksek puanla giriyor
Pek öyle değil aslında iü hukuk Ankara hukuk 35+ net matematikle alıyor sadece birisi fen çözmüyor birisi edebiyat sosyal çözmüyor
Genel olarak sayısal daha üstündür bu konuda genele bakmak lazım
Her daim hayat kurtaran
seçme durumum olsa savcı olurdm
Hakim savci
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?