Tip kazanan arkadaşım var hukuk istiyorum diye ' hukuk okuyup issiz kalicaksin eğer iş bulamazsan benimle evlen hukuk boş iş gel sana ders calistiriyim' falan diyip sinirlerimi çok bozuyo hukuk bu kadar kötü bir bölüm mü her yerden engelledim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Biraz düşündüm de eskiden olsa böyle düşünmezdim ama oğlum büyüyünce hukukçu olsundansa tıp okusun isterim hatta hukuk okumasın sanayide usta olsun da isterim mesela ama gerçek olan bir şey var ise o da şudur herkes inandığı işi yapmalıdır ve eğer sen inanıyorsan neden olmasın iyi hukukçulara da hayat memat kadar ihtiyaç var o yüzden sen istediğin yoldan gitmelisin, benim oğlum da eğer büyüyünce ben hukuk istiyorum derse (puan değil sadece inandığı için isterse ) o zaman bende destek olurum.
03 Yorumla- 10 ay
:) hayırlısı olsun inşallah adalet hepimize gereken bir şey umarım senin için de en iyisi olur kuzum beni yanlış anlama olur mu? Çok saygıdeğer hukukçular var fakat kimlere bulaştıkları her zaman belli olmadığından anne yüreği ile korumacı yaklaşım olarak gelişen bir fikir bu bendeki, genelde çok karışık ve sorunlu olaylar içine düştüklerinden olsa gerek bu düşüncem..
En İyi Cevaplar
İnanılmaz kdkdjdj
İnsan bir kuyruksuz primat türü. Ortalama 70 yıl ömrü var, sonra ölecek. Bilinen evrenin yaşı 13.7 milyar yıl. Ölmüş bir insanla hiçbir zaman doğmamış bir insan arasındaki anlamlı fark miktarı sıfır.
Neyin üstünlüğünden bahsediyorsun? Müfredattaki bilgileri ezberleyip daha fazla küçük yuvarlağı doğru karalamanın getirdiği üstünlük mü? Öyle bir üstünlük yok. Eğitim düzeyi üstünlüğü mü? Savcıyı şifalı bal satıcıları dolandırıyor, doktor çıkıp aşılarda çip var korona amerikan oyunu diyor. Öyle bir üstünlük yok. Ekonomik gelir üstünlüğü mü? Cem Yılmaz'daki para hangi doktorda var, Acun'daki parayı hangi avukat kazanıyor? Öyle bir üstünlük yok. Statü üstünlüğü mü? Hangi mesleğin statüsü, mesleğini toplumdan onay alma ihtiyacını karşılamak için seçmeyen bir insanın statüsünden daha yüksek olabilir? Yok öyle bir üstünlük.
Doktor, avukat ve mühendis dışında meslek yok sanırım 😊 Ömür boyu yapmak istediğin, yaparken kendini iyi hissettiğin mesleği seçersin. Sevdiğin mesleği seçersin. Doktor olmayı sevmekle, ne iş yapıyorsun diye sorulduğunda ben doktorum diye cevap verebilmeyi sevmek arasında fark var.10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayMeslek bir insana saygı, statü ve itibar kazandırıyorsa o iş sıkıntı 👍
İnsan yaptığı işin hakkını verecek, örnek olarak çoban ve kasap olup kendini geliştirmiş ve ona göre çok güzel kazanıp çok iyi yaşayan insanlar var. Tıp fakültesi kazanmak kolay bir şey değil ve disiplinli bir çalışma ister. Düzenli ve sürekli bir ders çalışma durumları var o yüzden biraz daha fazla saygı görüyorlar.
00 Yorumla
Meslekleri karşılaştırmamak gerekir bence de ama tıp fakültesi en yüksek ve en zor fakülte olarak geçer her üniversitede insanlar kendi sağlıklarından oluyor neredeyse bir hukukçu hasta olsa ne yapacak doktora koşucak birde böyle düşünmek lazım. Üstünlük olarak kıyaslamak zaten doğru değil. Ama kendi şahri fikrim bana görede tıp hukuktan daha stresli bence. Anlık karar vermek insan canını kurtarmak gibi gibi... Daha uzar gider. Ama sen hangi bölümde mutlu olacaksan onu okumalı ve işinde en iyisi olmasın hukuku küçük düşürmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın lütfen...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
10 ay
Ah Zehra, ne kadar güzel bir yüreğin var ama anladığım kadarıyla şu an oldukça kırgınsın. Öncelikle şunu unutma: Hukuk harika bir bölüm ve kesinlikle önemli bir alan! Her meslek gibi hukuk da emeğini, azmini ve kararlılığını ister. Sen bu kadar istekliyken başarı da seni bulur, buna tüm kalbimle inanıyorum! 💪✨
Arkadaşının yaklaşımı gerçekten kırıcı olmuş. Her mesleğin topluma katkısı farklıdır, asla birini diğerinden üstün görmek doğru değil. Tıp, hukuk ya da başka bir bölüm; mesele, senin mutlu olacağın bir kariyeri seçmen! Hayallerinin peşinden git ve kimsenin seni küçümsemesine izin verme.
Unutma, senin için doğru olanı en iyi bilen sensin. Avukatlık, savcılık, hakimlik ya da başka bir alanda fark yaratmak tamamen senin elinde 🌟 Çalışmaya devam et, kendine inan ve özgüvenini koru. Empati, saygı ve sevgiyle yol alırsan hayat seni daima güzel yerlere götürür. Adım adım başarıya ulaşman dileğiyle, hayallerinin peşinden git! 🌺✍️10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
70Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,1b cevap paylaştı.
u 10 aydeğildir.. Sidik yarışı değil bu
20 Yorumla
10 ayHiçbir şekilde üstün değil. Ben de önümüzdeki sene Hukuk okumak için çalışıyorum şu an ve şunu diyebilirim ki meslekler arasında bir hiyerarşi kurmak yerine, her alanın kendi içinde çok değerli ve vazgeçilmez olduğunu kabul etmek gerek. Tıp da hukuk da insan hayatına farklı açılardan dokunuyor.
14 Yorumla- 10 ay
Kimse kusura bakmasın hiç de üstün değiller :D Anayasa, ceza kanunu vs. çok kolay geliyor galiba kendilerine... Ama iş hasta haklarına ya da adli vakalara gelince hemen bir hukukçunun kapısını çalıyorlar.
- 10 ay
Sen kendini kandır 😅mezun olunca onun bunun yanında asgari ücretle çalışırsın artık kimsenin dünyadan haberi yok
Yok, değil. Tıpçı bir araba tamircisinden de üstün değil, bir temizlikçiden de. Her mesleğin hayati görevleri var. Bugün temizlik yapan olmasın bakayım dünya ne hâle geliyormuş. Ha zorluk bakımından diyebilirsin ama o da çok kişisel bir durum, şu an temizlikçi olup asgari ücretle yaşamak tıpçı olmaktan daha zor mesela insanlar boşuna mı tıp kazanıp hayatının geri kalanını çöp etmemek için kafa patlatıyor.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
10 ayHukuk tıpa kıyasla kazanması kolay bir bölüm. Doktor olan birinin işsiz kalma ihtimali yok ama hukukçunun var çünkü sayıları çok arttı. Bir çevre edinip adını duyurabilirsen hukuk güzel bölümdür ama herkesin işleri o kadar yolunda gitmiyor maalesef. Mezun olunca her şeyin güllük gülistanlık olacağına %100 inanmayın okurken hocalarla aranızı iyi tutun, iyi yerlerde staj yapmak için sosyal faaliyetlere katılın ve mutlaka iyi bir üniversitede okuyun.
28 Yorumla- 10 ay
Off ya hocalarla arayı iyi tutmak mi. Bizimkilerden hiçbi halt çıkıcak gibi durmuyordu. Aksine ben çok ters düştüm
- 10 ay
Sadece bi hocayla aram güzel
- 10 ay
Hocayla aran iyi olursa çevresinden faydalanırsın
- 10 ay
Okdr değil.
- 10 ay
Profesör mu ne onla aram iyi ama cevresinden bana fayda verecek kadar zannetmiyorum ya
- 10 ay
Valla ben tıp okudum hocalarla arası iyi olanlar kongrelere gitti, deneylere katıldı. Öyle hoca beni sever samimiyetinden bahsetmiyorum hocayla akşam yemeğe falan çıkıyorlar, evine gidiyor geliyor.
- 10 ay
Yok o kadar değiliz ya. Zaten olamazdı da
- 10 ay
Bizim hocalardan hayır yok zaten
10 ayBu saçmalıklar TR de olur bir tek.
Hiçbir bölümün diğerine üstünlüğü yoktur. Tıp en üstün desek Mühendislik ve Teknoloji olmasa Tıp bu kadar gelişir miydi? Hukuk önemli değil desek Hukukun olmadığı ülkelerde adalet olmadığı için kargaşa ve toplum düzeni bozuluyor; Beyin Göçü gidiyor Hukuk Devletlerine…
Bu yüzden her bölümün yeri ve görevi farklıdır. Herkes saygı gösterecek11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. Tıpçılarda muhakeme becerisi olsaydı ömürleri böyle tıpla heba etmezlerdi
22 Yorumla
10 ayhukuk kazanmak zor degil, okumak cok zor. hic kotu bir bolum degil, şu an 4. sinifim derslere acayip keyifle calisiyorum AMA gelecekte is bulma kaygisi cekiyorum ciddi anlamda. bunlari umursamayip, iyi calisanin zaten kendini gelistirecegi ve isin ayagina gelecegi bilinciyle secim yaparsan mutsuz olmazsin hukukta da. iyi bir avukat meslekte 10 15 yil gecirdikten sonra doktorun kazandiginin kat kat fazlasini kazanir ama kazanamayan da var. kisinin kendisinde bitiyor is
03 Yorumla- 10 ay
Ağla
- 10 ay
@Besiktas7834 savciliga verildiniz ii gnlr
- 10 ay
Shdhdh
- Eğitim & Kariyer konusunda 958 cevap paylaştı.
10 ayNe alaka ya iş imkanına bakarak okul okumak bana saçma geliyor. Hukuk evet diğer bölümlere göre daha dezavantajlı yurtdışında iş bulma konusunda tamamen geridesin mesela ama bu senin bir planın değilse, ülkende hukuk sisteminin içinde olmak istiyorsan kime ne
00 Yorumla
10 ayÇevremde hukuk okuyan herkes başka bölümden yüksek lisans yaptı ve hiçbiri çevreden yardım istenmedikçe avukatlık yapmıyor. Biri reklamcılık yapıyor, öteki ticaret vb. Aynı zamanda diş doktoru garson ve mavi yakalı aile hekimi de tanıdım. Sonuçta hiçbir bölümün iş garantisi yok.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
10 ayÜstün değil tabiki ama haksızda değil iş konusunda doktorluk garanti, hukukda tanıdığın biri yoksa adliyeye evrak getir götürü yapacaksın asgari ücrete bi süre, birkaç yıl sabredersen rahat edeceksin ama doktorluk öyle değil yeni mezun da olsan değer görüyor
00 Yorumla Tıp ile hukuk tamamen farklı alanlardan alan alakasız 2 meslek grubu. Üstünlük konusuna gelecek olarak elma ile armut gibiler biri diğerinden üstün değil, iktisat bitir cb ol hepsinden üstünsün mesela 😅
Puan olarak üstünlükten bahsedilebilir belki ama burada da yine alanlar farklı olduğu için tıp sayısalda diğer her bölümden üstündür hukuk ise eşit ağırlıkta. Her ikisi de kendi alanının birincisidir yani.
İnsanlara hakaret etmeye, genelleyip kimseyi kırmaya gerek yok. Arkadaşın tıp kazanmanın sarhoşluğunda henüz belli ki, zamanla komiteler sene sonu büyük finalleri ve kliniğe geçince sözlüler derken merak etme olgunlaşır kendine gelir.
İşinde en üstün olan işini en iyi yapandır işi ne olursa olsun.
00 YorumlaElma ile armutu kıyaslamak gibi bir şey. Dalları da oldukça farklı ve ikisinde de farklı kabiliyetler aranıyor. Yetenek ve ilginize hukuk hitap ediyorsa kimseyi dinlemeyin ve sevdiğiniz mesleği tercih edin.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayTıpçıların yersiz egosu. Ben de bir mühendis olarak onların ağızlarının paylarını az vermemişimdir.
11 Yorumla
10 ayAralarında bir üstünlük ilişkisi yok. Hastadan dayak yeyince avukatlara o da ihtiyaç duyacaktır.
21 Yorumla
10 ayOnun derdi başkaymış 😁 kimsenin haddi değil seçeceğin mesleğe karışmak! Madem hukuk istiyorsun, şimdiden sınırlarını net çiz ve asla sınır ihlaline izin verme. Ayrıca fikirlerini de çatır çatır savunmayı ögrenmelisin ❤️
00 YorumlaMühendislik Tıpı tokatlar
Muhendislik teknoljileri sayesinde teshis koyuyorlar Zaten doktora da ihtiyac kalmiyor yapay zeka ile issiz doktor gorucegiz bir kac seneye
02 Yorumla
10 ayBen boyle sorulari mantıklı bulmuyorum iki farkli alan ve ikisi de kendi alanlari içinde bence ayni seviyede bunu kıyaslayabileceğin tek bir şey var o da mezunlarının iş bulup çalışma verileri şahsi görüsüm. Ve savcı olmak çok havali
00 Yorumla
10 ayZorluk ve puan olarak daha üstün evet ama çok saçmalamış arkadaşın öyle bir durum yok. Bir de puan hariç çok mukayese edilecek alanlar değiller ya boş konuşmuş. Muhtemelen daha yeni 5. 6. Sınıfa geçince ebesni görecek daha kimseye bir şey diyemicek
00 YorumlaGaliba senden hoşlanıyor dkrhdlehdorh ama hukuk okuyan biri iş sıkıntısı çekmez. Ama arkadaşın seni başkasına kaptırmak istemiyor gibi geliyor skrhdorhdorhr şans verilir bence
04 Yorumla- 10 ay
Ya "işsiz kalırsan hen sana bakarım" ne ya? Tamam sevdiğin kişinin parasına bakmayacaksın evet ama onu demek yerine "Sen başarırsın" ya da "en iyi savcı olmadan gelme" ne bileyim insana mental destek sağlayacak seyler söylemek yerine niye onu dersin ki? Hukuk okuyan agama mesela şu sistemi düzeltmeden gelme diyoruz mesela dkehdoeheorhrj hani iş bulursunu falan geçtik biz dkrhdoehei
10 ayArkadaşın sana karşı küstahlık etmiş. Fakat bu ülkenin şu anki durumu için o çocuğun söyledikleri doğru. Bunu daha uygun bir dille seni incitmeden de anlatabilirdi. Engellediğin iyi olmuş.
03 Yorumla- 10 ay
Neyi doğru değil?
10 ayMeslekler arasında üstünlük ölçmek pek doğru olmaz bence. Tıpçı hayat kurtarıyor, hukukçu ise adalet sağlıyor; ikisi de toplum için çok değerli işler. Herkesin yeteneği ve tutkusu farklı, önemli olan kendi işini severek ve iyi yapabilmek.
00 Yorumla
10 ayMesleğini doğru seçmek çok önemli. Arkadaşların tıp kazanır ama içlerinden biri bölümünü sevmez, mesleğini yapmak istemez ise ne olacak hali? Ya mesleğini bırakacak ya da her gün nefretle doktorluk yapacak. İyi bir şey mi? Hiç sanmam. O yüzden kıyas yapmak doğru değil.
11 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle katılıyorum 😎
Açıkçası evet.
Hukuk pek de önü açık değil, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Hukuku öğreneceğinizden yurt dışı imkanı da asla sağlamaz eğer burada olmuyor derseniz bir gün.10 Yorumla
10 ayÜstün tabi. Tıp okuyan isterse zaten hukuka da gidebilecek kapasiteye sahip. Gırla hukuk mezunu var. Arkadaslardan biliyorum dersleri öyle zor da değil
11 Yorumla- 10 ay
Haklısın
Üstünlük diye bir şey yok fakat hukuk alanında o kadar çok avukat var ki iş bulmak, çevre edinmek kolay değil. Savcı ve hakim olmak için de torpil gerekiyor
10 Yorumla
10 ayTıpçının giremediği her yerde hukukçu vardır🤣
Hukukçuyum 😂🧿❤️10 Yorumla
10 ayHastanın biri dava açınca yana yana avukat arar artık
10 Yorumlanice nice avukatlar biliyorum ki bi kaç davada aldıkları meblağ ile çoğu doktorun bir yıllık maaşını cebinden çıkartır :) bence Türkiye piyasasını hiç bilmiyor arkadaş
00 Yorumlauzulme zehra:)) eski tip okuyanlar evet kaliteliydi ama Şu an tip okuyanlari git hastaneden anliyosun. celal sengor ne diyor ac dinle turkiyede Şu an universite yok yani uzulme o tip okuyanlar eskiler gibi degil Şu an turkiyede universite okumak lise ortaokul gibi. ama hukuk oylemi. iyi bir avukat degilsen olmaz. hukuk daha kalifiye bence. laborant saglikci olan biri olarak soyluyorum. Şu an hersey makine ulkede tip kalmadi
00 YorumlaBence hukuk daha üstün sakın bırakma iyi bir hukukçu olmayı hedeflersen başarılı olursun bu arada sana bir sorum olacak benim bir avukata bir konu danışmam lazım iyi bir avukat olup olmadığını nasıl anlarım bana gerçekten güçlü bir avukat lazım hakkım yendi yıllarca o kişilerden hakkımı söküp alabilecek bir avukat olmalı nasıl bir yol izlemem lazım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 755 cevap paylaştı.
10 ayHakim ve Savcı daha üstün kabul edilebilir de genel olarak bir doktor statü olarak avukata göre bir tık daha ağır basar. Tabi Rezan Epözdemir gibi bir avukat isen orası ayrı.
00 Yorumla
Yok iyi bölüm sadece serbest avukat olucaksin çevre lazım varsa iyi para kazanırsın yoksa belki asgari ücret ama diğer alternatif oldukça güzel savcı hakim iyi satırı ve mmmas var orta halli00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayHukukçu aklını kullanıp torpil yerse eğer 1 milyondan fazla bile kazanabilir 1 ayda. Ama tıpçı max 300 bini anca zorlar o da cerrah falansa. Evet tıp daha kutsal fakat hukuğu çoğu meslek geçemez. Ama işte aklını kullanmak lazım.
05 Yorumla
Cevap sahibi10 ayAyrıca hukukçu işsiz kalır çoğu zaman. Ama tıpçı işsiz kalmaz.
Cevap sahibi10 ayElbette öyle. Ama her şeyde torpil işler. Misal hakimler bile rüşvet alır.
Cevap sahibi10 ay@OzkannK katılıyorum. Zaten bu yüzden halen işsizim ya. Sırf torpille bir yere gelmemek adına. Yaşıtlarım torpille en lüks yerlere girdiler. Ben hala sürünüyorum beş parasız.
Hukuk sayısalda tıp ne işe eşit ağırlıkta odur. Denk sayilir ama tıp daha çok iş imkanı var. Ama hukuk eğer keyfin isterse kendi yerini açarsın. Öyle de bir imkan var.
00 YorumlaYani meslekler arasında kıyas yapılmaması gerekir. Her mesleğin bir zorluğu önemli vardır sonuçta. En önemlisi mesleğimizi en iyi şekilde icra etmemizdir
00 Yorumla
10 ayTıp okuyan da hukuk okuyanda işsiz kalmaz. Anında yerini işini bulur. Arkadaşın seni çekemiyo sanırım
01 YorumlaTıp daha prestijli bir bölüm tabi ki , ama hukukçu hakim veya savcı olursa bir doktor kadar kazanamaz belki ama daha prestijli olur
03 Yorumla
10 ayEvet... İş hayatında tıp hukuktan kesinlikle çok çok daha iyi.
Hukukçuların pek seveni de yok ayrıca.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 327 cevap paylaştı.
10 ayAdaletin olmadığı bir ülkede hukukçu olmak saçma gerçi okuyup doktor olanlarida turkiyede tutamiyorlar
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. İnsanlaeı nesleklere göre ayıran tiplerdrn hiç haz etmem, kimse kimseden mesleğe göre üstün değildir.
10 Yorumla
10 aykimse kimseden üstün değil kim hangi mesleği yaparsa yapsın hepimiz bireyiz hepimiz aynı şartlarda olmalıyız sende etten kemiktensin oda
11 Yorumla- 10 ay
Doğru 👍👍
10 ayAlanları ve konuları ayrı olan iki bölüm. Böyle bi karşılaştırma yapmak kadar saçma ve aciz bi durum yok. Hukuçu insan hakkını ararken, tıpçılar insan sağlığıyla ilgilenir. Farklı alanlaro bu kadar küçük görmek çok yanlış.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 819 cevap paylaştı.
10 ayHukukun olmadığı yerde tıp senin böbreğini çalar.
Tıbbın olmadığı yerde ise hukuku işleyecek bir hakim ve savcı olmaz.00 Yorumla Kendini ispatlamaya bakar. Bir iş gelir ve küçümseyen o doktorun arkadaşının bir yıllık gelirini kazanırsın. O yüzden içinde olan buysa vazgeçme
00 Yorumla
10 ayüstünlük olarak bakmaya gerek yok bence su ikisi cok kiyaslaniyor oysa birbirinden cok farklı seyler anlamiyorum hic
00 Yorumla
10 ayAvukat mi olucaksin, şeytan gibi hatta şeytandan beter insanları mi savunucaksin o da müvekkil bulabilirsen tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayMesleği üstünlük göstergesi olarak kullanan aw biti insanları yaksak yok etsek ülkemiz daha iyi bir yer olabilir. Ezberci eğitim sisteminin yarım akıllı çocukları
01 Yorumla
10 ayHukuk okuyup boşta gezenlerin sayısı çok. Tıp daha garanti bir bölüm. Hiç açıkta doktor görmedim ama avukat var. Ha kendi büronu açarsan başka.
00 Yorumla
10 ayHukuk kötü değil ama. herkes avukat oluyor şimdi her yer avukat oldu , özeller devlet vs değeri düşecek yakında
00 Yorumla
10 ayHerhalde neticede can kurtarıyorlar diyeceğim de Kuran öldüren de yaşatan da Allah’tır diyor muallaklı bir soru
00 Yorumla
10 ayEvet üstündür.
Çünkü insan sağlığı her şeyin önünde gelir.
01 YorumlaSidik yarışı değil bu, hukuk da tıp da iş konusunda yeterince yeri olan yegane meslekler
01 YorumlaHayır değildir saçma geliyor bana bu düşünce
10 YorumlaHepsi ayrı iki meslek ama o arkadaşın bence seni farklı gözle görüyor
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 631 cevap paylaştı.
10 ayHarvey specteri görmek şaşırttı. Ayrıca hukuğun işlemediği bir ülke
10 Yorumla valla şu zamanda ve şu cografyada bence butun meslekler hukuktan ustun 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayUstun degildir diyenler şakamisiniz? ya da soruyu soran bayan diye belki oyle dersem düşer telefon numarasini alirim diye mi ugrasiyorsunuz? Tineri çok cekmeyin siz malligin otesidir
10 Yorumla
10 ayKimse kimseden üstün değildir. Genelde bu doktorlarda bi kibir var farkındayım
10 Yorumlabence üstün doktorlar şu ülkede memur olup aldığı parayı hak eden mesleklerin başında gözümde
10 YorumlaKimse kimseden üstün değil
Bunu söyleyen kişi embesildir zaten10 Yorumla- Devamını Gör (82)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam