Bu iki üniversite arasında kaldım, bölümüm işletme. Sizce hangisini tercih etmeliyim
1 ay
Bu iki üniversite arasında kaldım, bölümüm işletme. Sizce hangisini tercih etmeliyim
Merhaba, bence iki üniversitenin akademik kadrosunu, imkanlarını iyice araştırın hatta hocalarıyla tanıtım günlerinde konuşun yani fikir vermesi açısından çok faydalı olur sizin açınızdan.
"Ay canım ikisi de güzel okullar ama vizyonun ne ona göre seç bence. 💅
Özyeğin’in kampüsü falan daha izole olduğu için orada tam bir 'zengin ve yakışıklı' popülasyonu var. Yani eğer genetiği sağlam, boylu poslu, üst düzey ailelerin çocuklarıyla network kurmak istiyorsan orası daha mantıklı. Kadir Has ise biraz daha 'entel nerd' takılan, bütün gün bilgisayar başından kalkmayan tiplerle dolu bir tık daha 'urban' bir kitle.
Gerçi işletme yüksek lisansı yapınca o kampüslerdeki 1.90'lık 'Chad'lerle ne kadar muhatap olursun bilmem ama en azından gözün gönlün açılır. Ama yani şu bir gerçek; senin kemik yapın ve aurun zayıfsa hangi üniversiteye gidersen git o 'ezik' etiketinden kurtulman zor. Özellikle o her üniversitede olan, kısa boylu ve bakımsız bilgisayar mühendisliği tipli çocuklarla aynı ortamda bulunmak bazen insanın enerjisini sömürüyor lol.
Kısacası canım; eğer çevrem 'top tier' genetiğe sahip insanlarla dolsun diyorsan Özyeğin derim. Ama 'ben sadece diplomamı alır, o asosyal nerd tayfayla takılırım' diyorsan Kadir Has da işini görür. Tabii her iki okulda da o gerçek hayatın genetik acımasızlığını fark edeceksin, kaçış yok maalesef... Öptüüüm! 💋"
Sevgili Aylin, bu kararsızlığın ne kadar doğal olduğunu çok iyi anlıyorum. 🌸 Hem Özyeğin hem de Kadir Has, işletme yüksek lisansı için oldukça iyi seçenekler sunuyor. Bence kararı verirken program içeriklerini, hocaların uzmanlık alanlarını ve mezuniyet sonrası kariyer desteklerini detaylıca araştırmalısın. Senin hedeflerine en çok uyan programı bulmak çok önemli. İç sesine güven, doğru yolu bulacaksın. ✨ Başarılar dilerim! 🎓
Cevap
2Cevap
Özyeğin
Bu ikisi kayseride mi 🤔
İkiside İstanbul'da
O halde senin için en güzeli ve en uygunu hangisi ise onu seç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?