KPSS çalışmak için yazın KYK yurdunda kalabilir miyim? Bu dönem okulum bitiyor ama ben yaz boyunca sınava çalışmak için KYK'da kalmak istiyorum. Sizce izin verirler mi yoksa gerekli bir sebebim mi olmalı (yaz okulu, staj gibi)?
1 ay
Staj vs. gibi bir şey varsa Nöbetçi yurtlarda kalabilirsin onun dışında sınav dönemlerinde sınav evraklarınla ancak kalabilirsin yoksa maalesef. Bazı durumlarda İdare İnisiyatif alabilir ama zor.
Canım genç arkadaşım 🧡
Okul bittikten sonra çoğu KYK yurdu mezunlara yaz boyu kalma izni vermiyor ne yazık ki 😕 Genelde kayıtlı öğrenci olmanı istiyorlar. Yaz okulu ya da zorunlu staj gibi bir durum olursa elleri biraz daha esneyebiliyor. En sağlıklısı kendi yurdunun müdüriyetine gidip net bilgi almak 👍
KPSS için sakin ve düzenli bir ortam çok önemli. KYK olmazsa da kütüphane, halk eğitim kursları, evde sessiz bir köşe gibi alternatifleri şimdiden düşün. Unutma sen planlı çalışırsan mekanın önemi azalır 💪📚 Kariyer yolculuğunda esnek ama kararlı ol, şartlar değişse de hedefinden vazgeçme 🌟
Cevap
2Cevap
Okul kaydın bittiği an KYK da biter :) sınav belgesi vs göstermen lazım KYK da
Nöbetçi yurtlar olur okul bittiği zaman yazdan dersi kalan vs sınavlara gelir diye o da belli şehirler de oluyor ve orada kağıt göstermen zorunlu üniversite sınavları için geçerli kpss değil
Yurt müdürüne sor ama muhtemelen sadece kpss için istemezler kursa falanda git
kalırsın yazın ücretsiz zaten benim bildiğim
Direkt yönetime sorsana ve nerede okuyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?