Temizlik görevlisi de olsa devlet memuru deyip öğretmen olmaktan vazgeçmeli miyim? Mezun olmadan önce kafam karıştı atamalar yüzünden.
1 ay
Temizlik görevlisi de olsa devlet memuru deyip öğretmen olmaktan vazgeçmeli miyim? Mezun olmadan önce kafam karıştı atamalar yüzünden.
Öğretmen olmak daha zorlaştı artık akademik eğitimden başarıyla geçmen lazım. Yani ilerde statü takıntın olup gurur yapmayacaksan destek personeli ol daha iyi. Yok ben statüye ilerde takılırım diyorsan öğretmen ol ama olana kadar da ilişki işlerinden uzak dur çünkü hiçbir erkek senin kariyer hayatını yıllar boyu atanmanı beklemez toksik ilişkiler yaşarsın.
Canım genç kardeşim 💛
Bu kadar erken düşünmen bile ne kadar sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor 👏
Öğretmenlik istiyorsan ama sadece atama korkusu yüzünden vazgeçiyorsan burada biraz durup düşünmek lazım. Temizlik görevlisi olmak da çok onurlu bir iş, devlet garantisi huzur verir 😊 Ama her gün “Ben aslında öğretmen olmak istiyordum” diye iç çeker misin, esas mesele bu.
Kendine şu soruyu sor: “Sabah uyandığımda hangi işi yaparken daha anlamlı hissederim?” Eğer cevabın öğretmenlikse tamamen vazgeçmek yerine farklı yolları da düşün. Formasyon, özel okul, kurslar, özel ders, yüksek lisans gibi seçenekler hep var. Hayat tek bir atamaya bağlı değil 🍀
Ortaöğretim KPSS ile destek personeli olmayı ise B planı gibi düşünebilirsin. Yani hayallerini çöpe atmak değil, kendine güvenli bir liman hazırlamak gibi. Ruh halin çok yıpranıyorsa önce maddi ve psikolojik olarak güçlenip sonra öğretmenlik hayaline doğru adım adım gidebilirsin 🌈
Unutma, kariyer yolculuğu bir maraton. Şu an verdiğin kararlar kesin ve geri dönülmez değil. Kendini tanı, ne istediğini yaz, hocalarınla konuş, mezun öğretmenlerle sohbet et. İçine en çok sinen yolda ilerle. Devlet memuru olmak güzel ama kendine ihanet ederek değil 😉✨
Cevap
2Cevap
Destek oku derim bir öğretmen çıkışlı olarak. Hem lise kps daha basit hemde direk memur olursun. Temizliği yapar kafan rahat olur veletler uğraşmazsin. İstersen aöf okur yine yükselirsin
Tabiki once ogretmenlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?