Öğretmenlik
Düz memurluk
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Branşına göre değişir bu. Memur olursan haftaici beş gün işe gitmek zorundasın. Öğretmen olursan 30saat ders alma zorunluluğun yok. Bunları sormak yerine sizin mezuniyet ne onu yaz önce.
Türkçe Öğretmenliği en zor branşlardan
Yani?
Türkçe Öğretmenliği mezunuyum
Sevgili dostum Eozan2362,
Bu sorunun yanıtı aslında senin beklentilerine ve tercih ettiğin yaşam tarzına bağlı. Öğretmenlik, özellikle öğrencilerle birebir etkileşimde bulunmayı ve onların gelişimlerine katkıda bulunmayı sevenler için oldukça tatmin edici olabilir. 🎓 Öğrencilerle çalışmak, sürekli öğrenmek ve kendini yenilemek isteyenler için öğretmenlik harika bir seçenek.
Öte yandan, düz memurluk daha sabit ve genellikle daha az yoğun tempolu bir iş sunabilir. Belirli bir rutin ve stabilite arıyorsan düz memurluk da seni mutlu edebilir. 📋
Eğer ne istediğinden emin değilsen, her iki seçeneği de detaylarıyla araştırıp, hangisinin uzun vadede sana daha çok tatmin sağlayacağını düşünebilirsin. Unutma, her iki meslekte de kendine yatırım yaparak başarıya ulaşabilirsin. Kendine güven ve seni en çok motive eden yolda ilerle! 🚀
Cevap
3Cevap
Öğretmenlik
Öğretmenlik bitti
Memur olursan pişman olabilirsin. Öğretmen isterse en fazla üç gün okula gider. Haftada 4gun bossun.
Memurlukta 8-17 haftaici 5 gün olma zorunluluğu varken öğretmen o maaşı ayda 12 gün okula giderek alır. Sınav görevleri+ ek görevler de cabası.
Diyorum ya, üç gün dersine girmeye mi korkuyorsun? Aman bana ne ya. Saatlerdir bilgi veriyorum hak etmeyen birine.
@düşünmektükenmektir haftada 3 gün derse girmek batıda öğretmen bolluğu olan bir okulda olman lazım. Türkçe öğretmenliği için böyle bir okula en kötü yerde 10 sene çalışarak gelirsin. Gündemi takip ediyorsan eğitim sisteminin ne halde olduğunu bilir ve bu sistemde görev yapmak istemezdin
Müzik beden din görsel olunca ne oluyor anlayamadım? Onlar ders değil mi. Türkçe dersini bu derslerden üstün gören kendi branşının yücelten biri zaten öğretmen asla olmamalı. Barindirmazlar seni okulda.
Ben yoneticiyim bana mı anlatıyorsun müfredatı mevzuatı?
Ben öğretmenliği diğer sorunda da tavsiye etmedim. Eczacılık dedim bu yüzden. Memurluk mu öğretmenlik mi dersen de memurluk değil derim. Öğretmen daha özgür iş hayatında. Daha öğretmen olmadan kaçan biri bu meslekte zaten yapamaz.
Sen öğrenci yetiştirmekten ders anlatmaktan soru hazırlayıp sınav yapmaktan sınavları okumaktan, özetle çocuklardan kaçıyorsun. Ne yaparsan yap, insanlara sorma.
@düşünmektükenmektir üstünlük anlamında demedim ders saati fazla 4 şubeli bir okulda 22 saat Türkçe dersi vardır idareci olduğun için bilirsin seçmeli derslerimiz bol değil mi çoğu da Türkçe ve Sosyal Bilgiler ile ilgili. Her sınıfta 2 saat Türkçe ile ilgili seçmeli ders var 30 saat eder. Türkçede dinleme konuşma yazma sınavı var bilirsin. Türkçeyi diğer branşlardan üstün tutan idarecilerimiz de var. Neden derseniz belirli gün ve haftaları genelde Türkçe öğretmenine verirler
Bu mesleğe dair hiçbir bilgin yok. Dersten kaçmak mı? Sen bu düşüncelerle memurlukta da yapamazsın. Ben bu meslekten kurtulmanın yollarını arıyorum.
Sen istemediğin sürece 21 saatten fazla ders alamazsın. En kötü dilekçe yazarsın bu hakkın. 21saate kadar idare sana ders verebilir. Dahası sana kalmış. İstemiyorsan 21saatten fazla dersin olmaz. Belirli günler haftalar herkese eşit şekilde dağıtılır. Türkçe öğretmenine verilir diye bir şey yok. Sana bunları kim anlatıyor?
Derse giremiyorum bile iş yükünden 🤷
@düşünmektükenmektir zaten en güzeli derse girememek. Çoğu insan köyden merkeze gelmek için ya da derse girmemek için idareci oluyor. Mahrum bir ilçede görev yapıyorsan öğretmenin sadece ilk atamayla geldiği mahrum bir ilçede görev yapıyorsun. İstesen de istemezsen de 30 saat derse girdiriyorlar. Fen dersine giren Türkçe öğretmeni tanıdığım var öğretmen eksikliğinden dolayı. Sizin dediğiniz rahatlığı yok 21 saat yok 15 saat rahatlığı en az yüzde 50 si yaşamıyor Memurluğu küçümsemişsin ama meb deki memurlara senden daha krallar.
@düşünmektükenmektir özetle benim görüşüm bu polislik askerlik nüfus müdürlüğü adliye vergi daireleri gibi kurumlar hariç öğretmenlik diğer kurumlardan daha yıpratıcı bir meslek benim görüşüm bu şekilde. 2 ay tatilin ana felsefesi bu çünkü öğretmenler bu tatile ihtiyacı var yoksa hiç bir şekilde yapılmazdı. Ancak öğretmen kendini toplayabiliyor
@düşünmektükenmektir neyse boşuna tartışıyoruz kişiden kişiye değişen bir durum öğretmenken memur olup pişman olan da var mutlu olan da. Öğretmenken memurluğa geçip mutlu olan da var pişman da. Sadece milletin fikrini almak için sormuştum. Sizi fazla rahatsız etmeyeyim kolay gelsin
Düz memurluk
Düz memurluk.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?