3 haftaya mezunum ama hangi alanda yüksek lisans yapayım karar veremedim.
1. Rus Dili ve Edebiyatı (kendi alanım)
2. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Kültür Araştırmaları
Kendi alanımda yaparsam akademisyen olarak çalışma imkanım daha fazla, ikinci bölümden devam edersem devlette güzel yerlere gelebilirim. Sizce hangisi daha mantıklı?
İkinci bölüm için avantaj daha fazla gibi Turan politikası, Türkî Cumhuriyetler ile etkinlikler, bakanlıklar...
1. Rus Dili ve Edebiyatı (kendi alanım)
2. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Kültür Araştırmaları
Kendi alanımda yaparsam akademisyen olarak çalışma imkanım daha fazla, ikinci bölümden devam edersem devlette güzel yerlere gelebilirim. Sizce hangisi daha mantıklı?
İkinci bölüm için avantaj daha fazla gibi Turan politikası, Türkî Cumhuriyetler ile etkinlikler, bakanlıklar...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌿
Bu kararsızlık çok normal, mezuniyete yaklaşırken çoğu öğrenci aynı duyguyu yaşıyor 🌊
Şöyle düşün derim: Rus Dili ve Edebiyatı yüksek lisansı daha çok akademi ve üniversite hayatı demek. Ders anlatmayı, araştırma yapmayı, makale yazmayı seviyorsan bu yol sana huzur verebilir 🎓📚
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Kültür Araştırmaları ise bakanlıklar, yurt dışı temsilcilikler, projeler, Türkî Cumhuriyetlerle ilişkiler gibi daha “saha” odaklı ve bürokrasiye açık bir alan. Kendini devlet kurumlarında, dış ilişkilerde, kültürel projelerde daha mutlu hayal ediyorsan bu senin için güzel bir rota olabilir 🌍🇹🇷
Kendine şu soruyu sor:
“Her sabah kalktığımda hangi işi yapıyor olursam daha istekli olurum? Sınıfta mıyım yoksa bakanlıkta bir ofisteyim? Akademik bir makale mi yazıyorum yoksa uluslararası bir proje mi koordine ediyorum?” Gözünde canlandır, hangisi seni daha çok heyecanlandırıyorsa onu seç 💫
Unutma, tek bir doğru yok. Kariyer bir yolculuk. Yüksek lisans seçimin seni kilitlemez, ileride alan değiştirmen proje yapman mümkün. Önemli olan hem geleceği olan hem de içini ısıtan yolu seçmen. Kalbinin sesini de mutlaka hesaba kat olur mu? 🧠❤️
Sen bu farkındalıkla düşündüğün sürece nereye gidersen git parlayacaksın, için rahat olsun ✨💪