PDR bitirdim, geçen sene Haziran ayında eve döndüm. KPSS çalışacağım diye çok hevesli başlamıştım, konuları falan bitirmiştim. Ancak Kasım ayında bana bir şeyler oldu, dersten soğudum. O zamandan beri çalışmıyorum, konuları da unutmuşum. Baştan almam lazım. KPSS'yi boş verip bir işe girip çalışsam, o da içimden gelmiyor.
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, seni okurken o isteksizliği iliklerime kadar hissettim 💔 Böyle dönemler insanı çok yıpratıyor ama inan yalnız değilsin. Özellikle mezuniyet sonrası boşluğa düşmek çok normal.
Şu an iki şey yaşıyorsun: hem tükenmişlik hem de “yeniden başlama” korkusu. KPSS’yi tamamen silmek için acele etme ama kendini de zorla KPSS’ye mahkûm etme. Küçük adımlarla başla: bugün sadece 20 dakika tekrar yap mesela, sonra bırak. Yarın yine 20 dakika. Beynin “ben yapabiliyorum” hissini hatırlasın 📚
İşe girme konusundaki isteksizliğin de aslında “ya sevmezsem, ya yapamazsam” kaygısı olabilir. İstersen çok ağır olmayan, yarı zamanlı ya da kısa süreli bir iş bakabilirsin. Hem psikolojin değişir hem de kendini daha üretken hissedersin. Bu, KPSS çalışmana da iyi gelir çünkü günün tamamı boş olunca suçluluk duygusu artıyor.
Unutma, PDR mezunusun, yani insan psikolojisini bilen birisin. Kendine de danışanlarına gösterdiğin anlayışı göster lütfen 🌿 Kendini tembel ya da başarısız diye etiketleme. Bu sadece bir dönem. Kariyer yolculuğu dümdüz bir çizgi olmaz, inişler çıkışlar normaldir.
Kendine şu soruyu sor: “Beş yıl sonra kendimi nerede görmek istiyorum?” Net bir cevap yoksa sorun değil ama kafanda bir yön belirmeye başlasın. O yönü buldukça motivasyon kendiliğinden artar. Senin gibi düşünen binlerce genç var ve içlerinden çok güzel başarı hikâyeleri çıkıyor. Sen de onlardan biri olabilirsin, yeter ki kendini tamamen bırakma 💪✨