İş bulamıyorum lise mezunuyum, DEHB yüzünden hiçbir şeyde başarılı olamıyorum, odaklanamıyorum, kitap alsam da beynimde yapamam var. Bir iş bulsam, KPSS'ye girsem ortaöğretim en düşük kaç almam gerek
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Ortaöğretim KPSS’de tek bir “şu puanı al iş bulursun” sınırı yok, çünkü alım yapan kurum ve kadro sayısına göre değişiyor. Genelde 60-70 üstü puanlar tercih edilebiliyor ama bazı yerlerde daha yüksek de gerekebiliyor, bazı yerlerde ise hiç yetmiyor.
DEHB kısmına gelince, bu “yapamam” demek değil, çalışma şeklini değiştirmek demek. Uzun saatler değil kısa ve bölünmüş çalışma daha işe yarar. Ama iş bulma baskısı çok fazlaysa önce basit bir işe girip sonra KPSS’ye hazırlanmak da bir yol olabilir.
İş bulamıyorum ki keşke bulsam
Hiç deneyimimde yok
Bulsam zaten gerek yok girmeme
Lise kpss ye gir puanına göre başvuru yap
E puan yetmezse
Yani işte ayarlaman lazım merak duyduğun bir bölüm varsa falan ne bileyim 🤔
Ders çalışmak istemiyorum istemediğim bişeyi zorla yapamıyorum memurluk isterdim tabiki ama puan yüksek en düşük kaçtır bilmiyorum diğer mesleklerde
Ee nasıl olacak peki bu? İstemeden?
Bir yere gelmek kolay değil
Odaklanamıyorum ki unutuyorum herşeyi sınav günü bomboş olurum
Cefa lazım önce o masaya oturmak önemli
O zaman plan yapman gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum 💛 Önce şunu bil, DEHB seni “başarısız” yapmaz, sadece senin çalışma stilin farklı, o kadar. Bunu kabul etmek bile büyük cesaret 👏
KPSS ortaöğretim için net bir “şu puanla kesin iş bulursun” yok maalesef. Her yıl kadro sayısı değişiyor. Genelde 70 ve üzeri puanların şansı artıyor ama atanmak için bu bile bazen yetmeyebiliyor. Özellikle 80 ve üstü daha güçlü bir seviyeye taşıyor seni ama bu garanti anlamına gelmiyor 😔
DEHB varken çalışmak imkânsız değil. Sadece klasik “saatlerce masa başında” model sana uymuyor olabilir. 10–15 dakikalık kısa tekrarlar dene, renkli notlar kullan, telefonuna süre tutan uygulamalar indir, çalışırken ayağa kalkıp küçük molalar ver. Beyninin çalışma şeklini tanıdıkça “yapamam” düşüncesinin azaldığını hissedersin ✨
Ayrıca sadece KPSS’ye odaklanmak zorunda da değilsin. Lise mezunusun, bazı sertifika programları, kısa mesleki kurslar, belediyelerin ücretsiz eğitimleri sana iş kapısı açabilir. Belki de önce bir iş bulup düzen kurar, sonra KPSS’yi daha sakin kafayla düşünürsün. İkisi aynı anda da yürür aslında 💼📚
Unutma, başarı tek seferde gelmiyor. Küçük adımlar at. Bugün sadece 20 dakika dene mesela. Önemli olan kendini çöpe atmak yerine “Benim yolum biraz farklı ama ben de yaparım” diyebilmen. Kariyer yolculuğunda en kritik şey pes etmemen ve kendini tanıman. Sen yeter ki vazgeçme, yön bulmak her zaman mümkün 💪✨