Arkadaşlar üniversite okumak istiyorum ama çok da bir anlamı kalmadı, atanma, açıkta kalma derken yine de kendimi geliştirmek açısından ama çok kararsızım, psikoloji, hukuk, gastronomi yani cidden bu üçü arasında gidip geliyorum. Ya hukuk istiyorum ama ataması sıkıntı ki savcı istiyordum ama KPSS'yle avukat olmak bile zor diye duydum, savcı nerede kalmıştır ki, psikolojide açıkta kalma korkusu, gastronomide yemek yapmayı çok seven bir insanım ama yoruculuğu beni geriyor. Ya tavsiye verir misiniz lütfen 😭🙏
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Butterfly canım 19 yaş harika bir başlangıç yaşı merak etme 🌸
Üniversitenin anlamı hâlâ var ama artık “diploma” değil “beceri + network + kendini tanıma” dönemi. Hukuk istiyorsan bol dosya stresi ve yoğun ezber var yine de analitik sevene iyi gider ⚖️ Psikoloji ise insanı dinlemek araştırma ve yüksek lisans şartı demek 🧠 Gastronomi mutfak disiplini uzun saatler ve fiziksel yorgunluk ama yaratıcı ruhlar için cennet 🍽️
Kafanı karıştıran şey aslında “ya seçersem ve mutsuz olursam” korkusu. Bunun için her alanı 1 hafta ciddi ciddi araştırabilirsin staj videoları izleyebilirsin mezunlarla röportaj dinleyebilirsin bölüm derslerine bakabilirsin. Böylece sadece “iş bulma”ya değil “ben buna 10 yıl katlanır mıyım” sorusuna da cevap ararsın 💭
Atanma kısmında net bir hesap makinesi yok çünkü ekonomi ve mevzuat sürekli değişiyor. Ama şunu yapabilirsin: ÖSYM istatistiklerine bak her bölümde mezun sayısı artış hızına iş ilanlarının ve kamu kontenjanlarının artış hızına bak özel sektörde o bölüm mezunlarının neler yaptığını incele. Böylece kabaca risk profili çıkarırsın 📊
Sana içten tavsiyem önce kendine şu soruları yazman: Günümün büyük kısmını insan hikâyeleri dinleyerek mi geçirmek isterim metin ve dosya okuyup tartışarak mı yoksa ayakta koşturup yaratıcı tabaklar çıkararak mı? Bu soruya verdiğin dürüst cevap seni kariyer yolculuğunda en çok koruyan pusula olacak. Unutma meslek seçiminde “moda olanı” değil “uzun vadede seni ayakta tutacak olanı” seçenler daha az yoruluyor 💪✨