Meslek konusunda ne yapmalıyın ne okumalıyım (detaydaki sorunlarıma göre) ?

Kafam çok karışık ve zor durumdayım sınavım da yaklaşıyor buraya derdimi dökmek tavsiye almak için yazıyorum. Babamın çok borcu var ve ödeyeceğini düşünmüyorum. Asgari ücretli akıllanmayıp 1 milyon bak 1 milyon borç yaptı hala her gece içiyor maalesef. Başka şehire üniversiteye gidebilir miyim şüpheli. Başka kimse yok ailemden. Fakir bir ailede yokluk içinde büyüyorum şu an. Dil bölümündeyim. Ancak işsiz kalacağım diye korkuyorum. İngilizce bilmiyorum öğretmenlik dışı düşünmem mesela tercümanlıkta. Dil ve edebiyat okumak istemiyorum okursam. Tercümanlık turizm ya da öğretmenlik. Arapça ve Almanca biliyorum daha dil de öğrenebilirim ama işsiz kalırım diye çok korkuyorum. Sıkıntı o da değil. Ön lisans mı okusam lisans mı sıkıntısı. Çünkü cidden bu parasızlığa artık dayanamaz duruma geldim. Ön lisans okuyup hemen mesleğime atılabilir miyim bilmiyorum. Bir yandan aklımda Özel Eğitim Öğretmenliği var ama 1 sene mezuna kalmam gerekiyor ve ilk 10 bine girebilir miyim bilmiyorum. Dersleri görmedim ve aşırı kaynak dershane imkanım yok. Sayısalım da çok kötü obp aşırı yüksek değil maalesef. ya da ön lisans okuyup mesleğime çabukça atılabilir miyim bilmiyorum sağlık falan onların da ataması zor ama.. Buraya kadar okuyan olduysa teşekkür ederim durumuma göre tavsiyelere açığım.

Meslek konusunda ne yapmalıyın ne okumalıyım (detaydaki sorunlarıma göre) ?