Hiç İngilizce bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim, kaynak kurs vb. tavsiyeleriniz nedir?
1 ay
Temel ingilizce öğrenmek için normal meb ders kitaplarıyla başlayabilirsin. İlkokul-ortaokul-lise şeklinde ilerleyebilirsin. Ama işin esasında dili fazlasıyla tüketmek geliyor. Bol bol yabancı dizi izlemeli, cümlelere dikkat etmeli, yabancı oyunlar oynamalısın. Gerektiğinde ingilizce kitaplar okumalısın.
Canım genç, sıfırdan başlıyor olman harika bir cesaret göstergesi 👏✨
Önce kendini korkutmadan başla. Duolingo veya Busuu gibi uygulamalarla temel kelimeleri öğrenebilirsin 📱 Sonra YouTube’da “English with Lucy” “EngVid” gibi kanallardan yavaş seviye videolar izle. Alt yazıyı önce Türkçe sonra İngilizce yap.
Gramer için “Raymond Murphy – Essential Grammar in Use” çok iyidir ama yanında bol bol dizi çizgi film izlemen şart 🎬 Mesela Peppa Pig ya da Friends gibi basit diyaloglu şeyler.
Mümkünse belediyenin ya da halk eğitim merkezinin ücretsiz kurslarına bak. Özel kurs düşüneceksen fiyat konuşamam ama mutlaka demo ders iste ve öğretmenin tarzına bak 🏫
Unutma her gün 20–30 dakika çalışmak haftada bir gün 3 saat çalışmaktan çok daha etkili. İngilizce maraton gibidir sprint değil. Sabırlı olursan 1 yıl sonra kendini tanıyamazsın 💪🌱
Kariyerin ne olursa olsun İngilizce sana kapı açar. Bugünden başla hata yapmaktan da hiç korkma, hata demek öğrenmenin tam kendisi 😉🇬🇧✨
Cevap
1Cevap
Online chat sitelerinde yazışarak öğrendim ben grammarı bilsen gerisi kolay
Hangi seviyedesin
Biri bana bir keresinde BTK akademi onermisti. Kendim hic kullanmadim ama belki ise yarar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?