İngilizce öğrenmeye karar verdim ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Kafam çok karışık, hangi konudan nasıl ilerlemeliyim? Sizce nereden başlamalıyım?
Evde dil öğrenmek istiyorsanız bazı uygulamalar ve yotube kanalları aracılığı ile profosyonel olarak eğitim alabilir ve gelişiminizi takip edebilirsiniz.
Hedefiniz günlük hayatta en çok kullanılan kelimeleri ezberlemek olmalı ama bu kelimeleri direkt kağıda bakıp ezberlemeye çalışmaktansa kolay bir metini okuyup göz önünde canlandırarak ezberlemeye çalışmalısınız. Öğrendiğiniz kelimeleri bol bol telafuz etmeniz gerek ve bunun içinde çevrenizde ingilizce konuşan biri olmasa da uygulamalar aracılığı ile tekrar edebilirsiniz.
Kelime ezberleri yanı sıra cümle kurmanıza yetecek miktarda gramer öğrenseniz iyi olur. Günde 20 dk yotubedan yararlanmanızı tavsiye ederim. Siz bu dille ne kadar hem hal olup uğraşırsanız o kadar kısa sürede istediğiniz seviyeye gelirsiniz.
İngilizce konuşmak ya da İngilizce öğrenmek birçok kişi tarafından hem eğitim hem de kariyer anlamında büyük bir sınav olarak düşünülüyor bence. Başlamadan pes edenler de var aramızda, tüm azmiyle başaranlar da, sizin gibi bir türlü nereden başlayacağını bilemeyenler de… Eğer “Sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorum.” diyorsanız size kariyerimde yabancı dilimi başka bir seviyeye taşımama yardımcı olan harika bir eğitimden bahsetmek istiyorum.🤩
İngilizce’de yeni nesil eğitimin online adresi: Open English sayesinde İngilizce öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı!😍
Bir gün herkes Open English’li olacak!😂
Open English, sıfırdan ileri düzeye kadar ister akademik ister günlük isterseniz de mesleki olarak İngilizce’nizi geliştirebileceğiniz online İngilizce kursu. Eğer sizin de benim gibi yoğun tempolu bir hayatınız varsa alacağınız eğitimin online olması, katılım saatlerini tamamen sizin ayarlayabildiğiniz bir sisteme sahip olması gerçekten hayat kurtarıyor bence.💙
Eğitim içeriğinin zenginliğine bakın!😍
İlgi alanlarınıza göre eğitim içeriklerini çeşitlendirebilmeniz bence gerçekten Open English’in sağladığı en güzel avantajlardan biri.🤩Eğitim başında kısa bir seviye belirleme sınavının ardından size en uygun eğitim seviyesinden İngilizce derslerinize hemen başlayabiliyorsunuz. Zaten online bir eğitim platformu olmasına rağmen o kadar ilgili bir ekibe sahipler ki sürecin nasıl ilerlediğini anlamıyorsunuz bile.🎉
Mesajım belli: Open English💙
Benim için Open English’in en önemli imkanlarından biri de her seviyede CEFR (The Common European Framework of Reference - Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) tasdikli sertifika almaya hak kazanıyor olmak. Çünkü özellikle kurumsal şirketler için İngilizce eğitiminizi nerede tamamladığınız çok önemli. Open English, bu anlamda beni oldukça ileri taşıdı. Bu yüzden mesajım belli, Open English!💙
Eğer evde İngilizce öğrenmek ve kendinizi her anlamda bir adım daha öne taşımak istiyorsanız hemen Open English’in eğitim programlarını incelemenizi öneririm.😍Ayrıca 14 Şubat’a özel “Bir paket senden, bir paket bizden” kampanyasıyla bence yılın en güzel hediyesini yapmışlar.🥳 Artık biz İngilizce’den değil, İngilizce bizden korksun!💪🏼
@H_E_A_T Katılıyorum. Burada CEFR (The Common European Framework of Reference - Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) tasdikli sertifika alabiliyorsunuz bu çok önemli. Sadece İngilizce biliyorum demek de yetmiyor artık, kanıtlamak gerekiyor :)
1. Yabancı film, dizi izlemek altyazılı. Bunu yapabilmek biraz temel istiyor. Cümleden bir kaç kelime tutmanız lazım ki bilmediğiniz kelimenin anlamı çıksın o yüzden temel yoksa çöp taktik.
2. Yabancı kitap okumak. Faydasını en iyi gördüğüm yöntemdir kendileri. 40 sayfalık bir kitabın bilmediğim kelimelerini araştırıp emek emek çeviri yaptım. Daha sonra tekrar aynı kitabı baştan okudum bilmediğim kelimeleri tekrar ezberlemek adına çevirdim. Bir kaç sefer yaptığımda kelimeler aklımda kaldı. Daha sonra kitabı hiç çevirmeden okuyunca gerçekten yapabildiğimi gördüm.
3. İngilizce kelime = Türkçesi. Bir kaç kelime seçin kendinize ve o kelimelerin hem İngilizcesini hem karşılık olarak Türkçe’sini bir deftere not almak akılda kalıcı olabilir.
Benim kendimde uyguladığım biraz klasikleşmiş ama gerçekten işe yarayan yöntemlerdi. 4. Sınıfta İngilizcem karne notumda 2 görünürken şu an üniversitede bölümümü İngilizce okuyacak kadar iyi öğrendim. Hepsi çaba emek gösterirsen başarı sana doğru gelir..
Belli bir kelime bilgin varsa yok efendim yüzmek, koşmak, yemek böyle basit şeyleri biliyorsan ilk önce gramar'e başla ve beraberinde günlük kelime ezberle ve kelime kotası belirle kendine örneğin günde 10 tane falan diye gidersin. En çok bilinen 5000 kelimeyi ezberlemeye çalış mesela. Sonra kulak aşinalığı çok önemli git akşamları da friends falan izle. Kolay gelsin! :) Kelimeleri yakalamaya odaklan izlerken.
Özer kiraz kitapları ve videoları var. Bu kadar. Bu videolar zaten sıralı. Aklı olan öğrenir ondan net... Hem öğrencinin anlamadığı yerleri biliyor hem dersten çok egleniyorsun seni sırf şakaya bozmadan kaliteli dersle kaliteli anlatımlarıyla sana yardımcı oluyor. Bunu bir uygula Dua edeceksin bana 😉😊 insallah sen de başarırsın. Bu arada özer kiraz in videoları ücretsiz youtube de. Istersen izlemeye başladığımdan ama mutlaka not tut. Video sonundaki soruları da çöz:) kolay gelsinn
İngilizce okuyarak/duyarak anlamak yazmak/konuşmaktan önce başarabileceğiniz bir şey. Konuşmak en son nokta ve tamamen pratik meselesi.
Sıfırdan başlayacaksanız temel gramer kurallarını öğrenmeniz gerek. Bunu yaparken de kelime dağarcığınızı geliştirmeniz gerekli. Temel ingilizce kitaplarıyla başlayabilirsiniz. Youtube da bile eminim başlangıç seviyesi videolar vardır.
bence kendi kendine video izleyip ingilizce öğretici kitaplar okuyarak eğlenerek daha iyi öğrenirsin. belli bir aşamaya gelince kurs ve ders alıp kendini geliştirebilirsin. Daha sonrada sürekli yabancılarla konuşarak eksiklerini kapatıp derdini anlatacak kadar ingilizce konuşabilirsin. ne yazık ki ülkemizde okul öğretimi ile ingilizce konuşabilen anlayabilen kimseyi tanımadım daha, insanlar okulda anca sınavı okulu geçecek kadar ingilizcem olsun yeter diyor kendini veremiyor diğer sınavlarla derslerle uğraşmaktan.
Udemy üzerinden bir kurs alıyor, sonra da zorla yanınıza çektiğiniz bir ya da daha fazla arkadaşınızla birlikte bu kursa başlıyorsunuz. Birlikte ilerliyor, telaffuzları birlikte öğreniyorsunuz. İngilizce dizi ve film izliyor, telefon ve bilgisayarı bundan sonra "İngilizce" arayüz ile kullanmaya başlıyorsunuz. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten. Bir de İngilizce kitap okudunuz mu tadından yenmez oluyor efenim.
Önce Türkçe olarak gün içinde en çok kullandığın basit cümleleri düşün ve onların ingilizcesini öğren. Sonra o işi yaparken ingilizce olarak söylemeye çalış. Aynı şeyi eşyalar için de kullanabilirsin. Bir süre sonra Gramer kısmına girsen daha iyi olur. Eğitimde en büyük yanlışlardan birisi grameri dayatmaktır
sims oynayarak kelime öğrenmen lazım. diş fırçalamak (brush teeth) duş almak ( have a shower) misal uygulamalı oyun oynayarak hafızana kazınır sakın salaklık yapıp kursa gitme orda ki yarım akıllı hoca 50 kere yaz kelimeyi öğren der ezber unutulur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Önce sınavlar için mi yoksa konuşma için mi istiyorsun bunu belirlemelisin. Ardından sınavlar içinse kısa bir gramer çalışmasının ardından direkt kelime ve çeviri çalışması yapmalısın. Eğer hedefin konuşmaksa bunun üzerine polyglot çalışması ile kısa sürede İngilizceyi öğrenebilirsin.
merhaba hemen cevaplayacağım önce kelimeler ile başlamalısın devamlı pratik yap ve ingilizce alt yazılı filmler diziler izle ve yazılara lütfen takılma çünkü orası çok karışık ilk hedefiniz kelimeler olsun efendim saygılar sunarım
Bol bol kelime öğrenmen lazım en önemlisi ise pratik yapman. Dile maruz kalmadan öğrenmen nerdeyse imkansız. pratik olmazsa yazarsın okursun ama konusamazsin. Uygulama vardır illa ki Store'dan indirebilirsin.
Sana tavsiye çocuğun konuşmaya başladığı şekilde başla zamanla ilerlet ve sonra grameri öğren.. Lise ikiye kadar Ingilizce cat pat idi ancak lise ikide öğretmen dediğim şekilde yeniden başlattı mükemmel ingilizce öğrendim.
Yabancı bir öğrenmek için kendi dilimizin gramatikiğini çok iyi bilmeyiz. Sıfat zamir işaret zamiri emir kipleri öznesi yüklemi Miş Li geçmiş. Bunları iyi bilmezsek öğreneceğimiz dili ancak tarzanca konuşuruz.
Kardeşim eğer gerçekten İngilizce öğrenmek istiyorum diyorsan, kesinlikle bir yurt dışı eğitim programına katılmanı öneririm. Yoksa bir kucak para harcayıp ingilizce konuşabilen biri değil ama konuşulanları %50/60 oranında anlayabilen biri olursun.
İnternetten/YouTube'dan temel ingilizce olarak başlayın. Teleefona uygulamalar indirin. İngilizce şarkı dinleyin (sözlerine bakarak), Türkçe altyazı olarak yabancı diziler/filmler izleyin. Kursa gidebilirsiniz. Aklıma bunlar geldi. : )
Iyi bir öğretmen bul. O nerede nasil eğitim veriyor ise orada egitime başla. Ama şunu unutma ki öğrenmek için ciddi vakit ve emek gerekir. En az bir yilinda hayatını ıngilizceye yoğun şekilde adamalisin.
Imkanın varsa bir dil kursuna yazıl. Bunun dışında İngilizce dizileri Türkçe ve İngilizce altyazıyla izleyerek dilini geliştirebilirsin ama bundan önce klasik kalıpları öğrenmen gerekir. Bunun için de dediğim gibi dil kursuna gidebilirsin bazen İSMEK falan ücretsiz kurs veriyor veya YouTube'dan öğrenebilirsin✨
Ne yapmayı seviyorsan ingilizce yap, bilmediğin kelimelere çeviriden bak. Ben bu şekil yaptım ve yapıyorum. Çok başlangıç için altyazılı film oyun vb. de olabilir.
kırsa gitmek ya da almak daha mantıklı bence. tabii ki kendi kendine de öğrenebilirsin ama konuşma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. bilen birinin rehberliği daha iyi olur
Aç bir tane YDS kaynağı oradan gramer çalış. Soru bankalarından öğrendiklerini pekiştir. En zor kısmı da konuşacak birisini bulmak onu nasıl yaparsın bilemem.
Ben şu şekilde öğrendim Sürekli yeni kelime öğrenip aynanın karşısında kendinle konuşacaksın Hergun bir cümle ya da bir kelime işi büyütür çevrende gerçekten İngilizceyi çok iyi bilenler varsa onlarla ingilizce konuşacaksın You understand me Take car of your self 😂😅😘
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki * is are dan şimdiki zamana geniş zamana ve geçmiş zamana sonra gelecek zamana ardından da perfect tensli zamanlara geçmelisin. Kelime ezberi yapmalısın belli bir yere gelene kadar ezberinin %70 i fiil olmalı
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Allah kahretmesin a*m kelimesini yazmıştım kaparmışlar kelimeyi 😄. Keşke bu sitedeki sapıklara da hassasiyetleri aynı olsa
Kurs önerisi yok ne yazık ki ama yurt dışı gönüllü projelerini de tavsiye ederim pratik ortamı pratik şansı verir sana ve hızlı kopartırsın ingilizce olayını
Ben daha adımı bile söylemi bilöiyorkwn şu an bi insan ne aradığımı veya ne için orada olduğumu duygularımı anlatabilirim önce DUALİNGO uygulamasını indir yeni başlamayı tercih et günlük olarak zaman ayır oraya ve istersen senle konuşarak da pekiştiririz bu öğrendiklerini
Kapasite meselesi.. kimileri kurslara tonlarca para yığar fakat b2 ötesine geçemez kimileri izlediği yabancı dizilerle sokak ingilizcesini bile konuşmaya başlar.
Çok kolay yumurta tam ağzına gelmeden zor öyle bir ilgi odağın olmalı ki öğrenesin gerileye bilmene gerek yok mesela merhaba demeyi nereye demeyi sağ sol nasıl giderim demeyi vs şeyleri öğren gerisi beden dili ile gelir 🙋♂️
İngilizce kursuna giderekt İngilizce cümleleri Türkçe'ye çeviren bir kitap var özele gel vereyim ismini sonra internet üzerinden YouTube gibi yerlerden bakabilirsin
Her gün 5 veya 10 kelime öğrenerek başla büyük sözlükler var okunuşu yazılışını öğreten onlardan al ve sonra o ögrendigin kelimeleri hayatına geçir ve onlarla cümleler kurmaya çalış
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yabancı bi adam bul sohbet et, sana yardım etsin takıldığın noktalarda, iyi bi yöntem en azından
Bence evde çalışarak öğrenemezsin temeli sağlam atmak gerek daha iyi İngilizce kursları var oradan başlayabilirsin özel ders alabilirsin başarılar dilerim ☘️