Yüksek lisans yapmak istiyorum ama kendi okuduğum üniversitede değil, başka bir şehirdeki üniversitede yapmak istiyorum. Zorlanır mıyım, nasıl olur, hocaları falan hiç tanımadan kabul edilir miyim?
1 ay
Yüksek lisans yapmak istiyorum ama kendi okuduğum üniversitede değil, başka bir şehirdeki üniversitede yapmak istiyorum. Zorlanır mıyım, nasıl olur, hocaları falan hiç tanımadan kabul edilir miyim?
Evet zorlanma ihtimalin olabilir çünkü yüksek lisans yapmak bildiğim kadarıyla hiç kolay değil ama eğer hocalar ile kısa sürede samimi olursan belki senin için daha kolay olabilir
Evet başta öyle olur diye düşünüyorum ama o okula girmek zor olur mu acaba onu merak ediyorum genelde insanlar kendi mezun olduğu üniversitede yapıyor
Canım genç arkadaşım 💛
Başka şehirde yüksek lisans fikri hem heyecanlı hem korkutucu gelebilir ama bu çok normal 😊
Hocaları tanımana gerek yok, kimse tüm öğrencilerini önceden tanıyarak almıyor zaten. Önemli olan ales, dil, transkript ve niyet mektubun. Neden o bölümde ve o üniversitede okumak istediğini samimi ve net anlatırsan hocaların dikkatini çekersin ✨
İlk zamanlar şehir ve ortam yabancı gelebilir, biraz yalnız hissedebilirsin ama kulüplere katılmak, bölüm arkadaşlarınla iletişimde olmak çok işe yarar. Zamanla hem hocalarla hem arkadaşlarınla gayet sıcak ilişkiler kurarsın 🌿
Kariyer yolunda şehir değiştirmek sana esneklik, uyum ve özgüven kazandırır. Konfor alanından çıktığın her adım gelecekteki “sen” için yatırım aslında. Korkunu gör ama onunla birlikte yürümeyi dene, unutma yolun başında herkes tedirgin olur ama devam edenler fark yaratır 🚀💫
Cevap
3Cevap
Zor gelir başta ama sonrasında özgürlüğünü hissettikçe iyi hissedersin korkma
Çok teşekkürler
Sadece başlangıç zorlayıcı unsur olabilir.
Bunun için gitmene bile gerek yok ki
Nasıl yani
Boş boş işler evlenmemek için mi bu uğraşlar
Hayır aksine evlenebilmek için sevdiğim insana yakın olmak için çünkü onun okulu daha bitmedi ve benim ailem de bazı şeylerde sıkıyor
tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?