+1 yılMerhaba.
Ben başka şehirde okumuyorum üniversiteyi ama zordur. Hiç bilmediğiniz bir yerde tek başınıza yaşamaya çalışıyorsunuz falan ya da tanımadığınız insanlarla bir ev tutup yaşıyorsunuz ya da yurtta kalıyorsunuz ve yediğiniz yemeklee hiç annenizin yaptığı yani kendi evinizde ki gibi olmuyor tadı, hasta olduğunuzda nereye gideceğinizi ne yapacağınızı bilmiyorsunuz bir anne çorbası içmek isteseniz içemiyorsunuz... Zor bir hayatta kendi ayaklarınız üzerinde durmaya çalışıyorsunuz..
Allah başka şehirde üniversite okuyan arkadaşlara sabır ve kolaylık versin. 🙏🏻310 Yorumla- +1 yıl
hangi bölümü okuyorsun. hangi şehirde
- +1 yıl
@Michael4732fs İstanbul da Dijital Oyun Tasarımı okuyorum.
- +1 yıl
oyunlara çok ilgim varda bu bölümü ilk defa duyuyorum. sayılı üniversitelerde mi var.
bu bölümde yazılım dersi alıyor musun - +1 yıl
Yazılım dersi alıyoruz ama sonra Unity Engine gibi oyun gelistirme programlarında kullanıyoruz. Bahçeşehir üniversitede ve Bilgi Üniversitesinde var bu ikisi dışında bir kactane daha universitede de bu bölüm mevcut.
- +1 yıl
programlama dilleri öğreniyor musunuz.
puanı ne kadar
kod yazmayı iyi şekilde öğretiyorlar mı
çizim falan yapıyor musunuz yetenek mi - +1 yıl
Puanları değişmiş olabilir o yüzden bilmiyorum ama sadece kodlama için gireceksen hic girme çünkü çizim yaptırıyorlar ve 3 boyutlu tasarım yapiyorsun.. Bilgi üniversitesinde ki hocalar çok iyi değil bu arada. Ben Bilgide okuyorum ve bizim hocalar her sene degişiyor ya da ders hakkında bilgisi olmayan hocalar geliyor. Bilgi seciceksen kendini gelistirmeye bak. Çizim o kadar kolay olmuyor.
- +1 yıl
anladım teşekkür ederim.
- +1 yıl
bir şey değil.
- +1 yıl
kedi delisi ne demek
- +1 yıl
Kedileri çok seviyorum yani o anlamda yazmıştım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen liseyi ailemden uzakta yurtta okumuştum çok güzeldi tek ve en büyük sıkıntım yemekti açlıktan bayılacak duruma geldiğim zamanlar olmuştu dışardan hiçbir şey yiyemem, bu yüzden üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okuyorum yemek seçmem dışardan da yerim diyorsan kesinlikle ailenden uzakta oku derim çünkü sorumluluk almayı öğreniyorsun. Bir de bu dönemde maddi durum da çok önemli burrs çıkan hiç görmedim kredi alsan yetmeyen arkadaşlarım çok var sonra KYK yurdu çıkmazsa özel yurtlar çok pahalı evi söylemiyorum bile illa ki ailene yük olacaksın, az yük olmak için ya bir şeylerden kısman gerekecek veya hem çalışıp hem okuman gerekecek.
016 Yorumla- +1 yıl
aslında kredi 800 lira yurt 400 lira. aylık 400 lira kalıyor bu parayla geçinebilir diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılDışarıda okuyan arkadaşlarım var aylık en az 1000 tl gider oluyormuş tabi kişiden kişiye de değişir haftalık 100 tl ile geçinebilecek insana helal olsun derim ben
- +1 yıl
yurtta yemeği devlet ödüyor
- +1 yıl
mesela salata almak istersen kendin ödüyorsun fakat temel yemek ücretsiz diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle fazla yemek istersen parasını ödüyormuşsun onun haricinde yol parası, dışarda arkadaşıyla vakit geçirse para gidiyo ister istemez falan filan masraf oluyo ben eksileri söylüyorum karamsarımdır hep böyle shushdnxish
- +1 yıl
lisedeyken neden yemek yemiyordun.
Cevap sahibi+1 yılEv yemeği dışında yemek yiyemiyorum bir de her yemeğin içine et koyuyorlardı et de yemiyorum abur cuburla geçiştiriyordum o zamanlar
- +1 yıl
birkaç soru sormak istiyorum üniversite ile ilgili mesaj atabilir miyim yoksa buradan mı sorarım herkes görsün
Cevap sahibi+1 yılBuradan
- +1 yıl
hangi bölümü okuyorsun
Cevap sahibi+1 yılHemşirelik
- +1 yıl
annen etli yemek yapınca yemiyor muydun. sorum saçma gelebilir fakat ayrıntılar ilgimi çekiyor
Cevap sahibi+1 yılHayır yemiyorum sen de mi et yemiyosun niye merak ettin bu kadar
- +1 yıl
hayır sen dedin ya dışarıda yemiyorum evde ne yapıyorsun onu merak ettim. siz hemşireler çok sinirlisiniz fakat aşırı derecede güzelsiniz
Cevap sahibi+1 yılGenellemeleri sevmem sinirli değilim güzel de değilim
- +1 yıl
agresif geliyor sesin
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi olarak zor.
Ailenize bağlıysanız manevi olarak da zor gelebilir. Ben ailemin yanında okudum ama her hafta sonu ailesinin yanına koşa koşa giden arkadaşlarım vardı.
Farklı insanlarla bir arada yaşamaya çalışmak da zor fakat eğer bu zorlukları aşabilirim diyorsanız bu olayın en güzel yanı unutulmayan arkadaşlıklar ve kendi ayaklarının üzerinde durma mücadelesi oluyor.
Çünkü kendi ayaklarının üzerinde durabilmek zor olmasının yanında insana öz güven kazandıran bir durum.00 Yorumla
Paran varsa her şey çok kolay. Şu ana kadar 3-4 defa şehir değiştirdim ve hiçbir zorluk çekmedim. Ailenden ayrılmaya da zaten er ya da geç alışırsın, sonuç olarak herkesin kendi hayatı var. Hiç canını sıkma boşuna, özellikle zor bir yanı yok. Yemeğini yapıp ye, ev işlerini fazla aksatma geriye de derslerine çalışıp kalan zamanını istediğin gibi harcamak kalıyor. Bunu bir 70 yıl daha yapınca da oyun bitiyor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılZordur ama sana hayatın herşeyini öğretiyor yabancı insanlarla nasıl konuşman gerektiğini, kendi ayaklarının üstünde durmayı parayı nasıl kullanmanız gerektiğini evliliğe hazır oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Evlilik ne alaka?
+1 yılÇomarlar neden "Bu kız şehir dışında okuyo hepsi verici evevev" yapıyor? Yorumları okudum da sinirim bozuldu baciniz da aynısını yapıyordu herhalde sjsjjs. Millet birbirini beğenirse o işi yapmak için müsait bir sürü yer var konuşturmayın şimdi.
Konuya gelecek olursak ben şu an özel yurtta oturuyorum. Ben tam bi ana kuzusuyum aile çocuğuyum. 2 ay uyuyamadım yurtta bu yüzden. Ben bile alıştıysam herkes alışır. (2 ay ful kalmadım her hafta eve geliyodum). Yemeği kendin yapacan, temizliğini, ödemeler, para için idare etmek zorundasın. İş bulup çalışanlarda var bizim sınıfta. En zor iş bulaşık bence. Bunlar kötü kısımlar. İyi kısmı kafana göre takiliyosun. Evde kavga gürültü dinlemiyosun, kimse sana dırdır falan da yapmıyor. Kafa rahat oluyor. Yurt ortamına alışırsan biz haftasonu akşamları okey falan atiyoz bazen kızlarda oluyo.
Bunlar benim tecrübelerim. Senin içinde inşallah hayırlısı olur. Belirtmek isterim ki kolay değil. Bir kız için daha zordur muhtemelen. Kız arkadaşıma birisi arabayla taciz etmiş mesela kız korkmuş beni aradı. Burdaki grzekali çomarlardan bile olabilir o sapık. Yorumlara baktım da aynı kafa yapısı çünkü.22 Yorumla- +1 yıl
Dolar arttığı için maalesef hem biletler, yemekler, temizlik eşyalarınin fiyatları da arttı. Ben geçen seneki gibi olsaydim köpek gibi çalışıp aile evinde (İstanbul ) okurdum. Hem eğitim olarak, hem ulaşım sıkıntısı yok (bazi illerde ulaşım çok sorun oluyor hafife almayın) ve de kariyer olarak daha iyi bir ortam bence. Kütüphane mi aradın her yerde var. Ülkenin dört bir yanından da öğrenciler geliyor zaten İstanbul'a. Serefsizi pisliği çok olabilir ama İstanbul güzel bir yer bence.
+1 yılElbette zorlukları var mesela oraya alışana kadar kendi evinden uzaklaşmak içine oturacak ister istemez. Bu gibi durumlarda da genelde arkadaşlar devreye girer birbirinizin alışmasına yardımcı olursunuz. Alıştıktan sonra başka bir zorluğu olacağını düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılZor ama çok güzel. Mezun olduktan sonra arkana bir dönüp bakacaksın muazzam bir hayat yaşamışsın. Üniversite insanı olgunlaştırır, büyütür. Hele başka şehirde okumak hayata karşı ekstra direnç sağlar.
30 YorumlaHer yönüyle çok güzel zorluklarıyla bile. Ama bu dönemde ekonomi o kadar berbat ki (ailenin maddi durumunu bilmiyorum) dışarıda okuması yaşaması yemesi içmesi hem senin için hem ailen için çok zor olabilir. Güzel bir bölüm kazanmaz isen şehir dışına çıkıp zorluk çekmeni istemem. İnşallah güzel bir bölüm kazanırsın çektiğim zorluklara deydi dersin
20 YorumlaBence herkes o duyguyu tatmalı. Bir çok yönden geliştiriyor ve hayata karşı tutumunuz değişiyor. Parayı kontrollü kullanmayı öğreniyorsunuz, tek başınıza nasıl keyif alabileceğinizi keşfediyorsunuz, arkadaşlarınızla sabahlara kadar oyunlar oynuyorsunuz. Ailenizi özlüyor ve özlendiğinizi hissediyorsunuz. Memleketinize hevesle gidiyorsunuz.
11 Yorumla- +1 yıl
memlekete dönmek zorunda mıyız. hemen iş bulma şansımız var mı
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. İstanbul'a doğdum büyüdüm, puanım yeterse il dışı yazmam dedim İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldum iyi ki kendi şehrimde tercih yapmışım, kraliçeler gibi okudum tarihi dokunun ortasında.. Hatta cuma günü oradaydım Allah ım iyi ki burada okumuşum dedim.
02 Yorumla- +1 yıl
şu an ne iş yapıyorsun ne okudun
+1 yılBaşka şehirde okuyup bitirip döndüğünde bi bakacaksın ki zaten sen oraya alışmışsın. Ayrıca senin için büyük tecrübe olacaktır arkadaşların ilişkilerin kazık yediklerin en önemlisi de ordan kazandığın dostlukların. Herkesin deneyimlemesi gereken güzel şeylerden biri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklınız varsa kendi şehrinizde okuyun ya da yakın şehirler de okuyun. İlk senelerde bir hevesle aileden uzak yaşamak isteyip yanlış tercihler yapıyorsunuz ama sonra pişman olunuyor. Ben pişman oldum. Bu ekonomi de devlet sana bakmıyor zaten öğrenciye bile borç kutluyor nasıl başka şehirde gecineceksin. Yurtlar desen boktan ben evde kalıyorum. Faturalardan ağzımız kokuyor. Yurtta da kaldım tabi. Yapamadim öyle eve çıktım. Pişmanlik vallaha. Yurtta ilk senen olunca herkes evine gidiyordu. Evi dünyanın ta öte başında olanlar yani mallık yapanlar yurtta tek kalıyordu. Yani benim tercihim kendi sehrinizden çıkmayın. Onunuze konulan yemeğe şükredin. Ogrencinin başka şehirde sağlıklı bir düzeni olmuyor haberiniz olsun. Bokunuzda yüzüyonuz. Ne varsa ailede var. Degerjni anlıyorsunuz bir süre sonra.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbence asıl mesele kendine güvenmekle alakalı. ben de şehir dışında okuyorum, anne babamdan ilk defa ayrıldım ama burada da dedemler yaşıyor ve onlarla kalıyorum. açıkçası özgüvensiz ve sosyal anksiyetesi olan biri olarak bazı günler cehennem gibi geçiyor. aşırı özgüvenli bir arkadaşım var, o da daha önce gitmediği bir şehirde tek başına okuyor ve benden kat kat dhaa mutlu, yapı meselesi yani
20 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi dışarıda okuyan kişiler kendi şehrinde okuyan kişilere göre daha fazla başarılı olurlar. Çünkü konfor alanının dışında insanlar daha çalışkan olmak zorunda oldukları düşüncesi ile daha çok çalışırlar ki muhtemelen başarılı olurlar.
31 Yorumla- +1 yıl
yakin sehir peki
+1 yılBilmem ben İzmir’de yaşıyordum İzmir’de oluyorum gene başka şehire gitmezdim gitsem ya İstanbul ya da memleketim Nevşehir’e giderdim 😂
10 Yorumla
+1 yılZorluğu elbette vardır bende bu sene gideceğim bırak farklı şehre, farklı ülke düşünüyorum Kıbrıs ve Bakü gibi.
10 YorumlaZorluğu illa ki oluyor. Bazı insanlar kolay adapte olabiliyorken, bazıları da bir hayli zorlanıyor. Hem maddi olarak, hem de manevi olarak.
10 Yorumla
+1 yılKolay. Aile yanında üni okunmaz. Tarih yazsın bu sözü. Farklı şehir yazın. En kötü hafta sonu part time işe girersiniz. Aileniz de para yollar. Burs da alırsınız. Az çok idare edersiniz.
20 YorumlaZor hele paran yoksa devlet yurdu çıkmamışsa özel yurtlar resmen soyguncu Allah din kitap bilmezler! Yurdun okula uzaksa sürekli dolmuşa bin git bide paran yoksa daha kötü. Okuduğun şehrin kış mevsimi çok soğuksa o ayrı dert.
00 Yorumla
+1 yılİlklerde zor gelir alışmak ama iyi çevre edinirsen eğlenceli gelir 4 yıl düşünsene rahat bir ortam sadece maddi açıdan zorlanırsın onuda part time iş bularak halledebilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Part time iş olanağı gerçekten var mı bir erkek biri bulabilir mi ve sence hangi şehirde part time iş olanağı daha fazladır
- +1 yıl
İstanbul - Bursa çok fazla var
Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı. Bence zor değil.
Hele bir de şehir güzel olsa daha da güzel olır10 Yorumla
+1 yılİlk başlarda kendi sehrimde okumam asla diyordum başka yere tercih verdim 4 saatlik bir mesafe var kendi sehrimle okuduğum şehir arasında. Şimdi çok pismanim kesske kendi sehrimde okusaydm diyorum. Belli hir zamandan sonra insana çok zor geliyor. Aileden uzakta yapayalniz insan zor katlaniyor
00 Yorumla
+1 yılHiçde zor değil hayatın boyunca unutamayacağın bir anın olacak aç kalacaksın insanları tanıyacaksın tam anlamıyla özgür olacaksın sabaha kadar eğlenip uykusuz vize final yapacaksın ve senin ikinci memleketin olacak bahar şenliklerinde içip içip sapıtacaksın anlatamayacağın bir sürü anın olacak ama unutmayacaksın seçtiğin üniversite şehrine göre değişiklik gösterebilir tabi😀
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Uzaklaşarak çok rahat ediyorsun hayatında önemli avantaj oluyor. Kendi ayakları üzerinde duruyorsun, hayatına iyi yürekli biri girince motive oluyorsun.
00 Yorumla
+1 yılTabiki zor ama özellikle sen birey olarak kendine hakim olmalısın. Aile evi baskıcıysa başka şehre gidince bir taraflarını dağıtma. Gidebiliyorsan git ama zor olacağını bil.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılAslında oldukça eğitici ve farklı bir deneyim. Zorlukları var elbet ama keyifli olduğu kısımlar da var. Önemli olan gerçekten iyi ve geçirdiğin vakite değecek bir bölüm okumak.
00 Yorumla Hayır zor gelmedi zor olan insanların kendi kafalarında yarattığı düşünceler ön yargılar korkular ne kadar farklı görünseler de bütün tc aileleri özünde aynı hayatı yaşıyor biz görmek istemesek de
10 Yorumla
+1 yılZor alışan biri olarak evet zor ama bir süre sonra her şeye alışıyorsun emin ol. Onun dışında evden uzakta yaşamak insana hayatı öğretip olgunlaştırıyor.
00 Yorumla
+1 yılEve yakınsa zor değil ben Edirneliyim Kırklareli’de okuyorum haftanın 1-2 günü oradayım tek derse giriyorum onu verince mezun olucam git gel yapıyorum kaç senedir. Zor gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılZor yanları olmakla birlikte güzel ve iyi yanları da oluyor. İmkanı olana kendi şehrinde okuma öneririm. Ancak üniversite yeterli değilse şehir dışında okumak düşünülmelidir.
00 YorumlaSelamlar. Hem zor hem keyifli yanları var bence. Zor kısmı eğer arkadaşların olmazsa yalnızlık çekebilirsin. Hem iyi hem zor tarafı ise kendi başına bir şeyleri yapmayı öğrenmek zorunda kalmak. bu en basit şeyler bile olabilir. Kendi başına alışveriş yapmak, kendi paranı yönetmek, kendi baştan hastaneye gitmek vs. Ama kesinlikle çok önemli bir deneyim bence.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle bulunduğun şehirden ayrıl
Zorluk görünce gelişirsin
Hayata bakış açın değişir
Farklı bir çok insan tanırsın
O bir türlü evden okula yaparsan
Liseden farksız olur00 YorumlaEskisi kadar kolay değil. Manevi açıdan belki alışabilirsin ama maddi imkansızlık varsa zor olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Öyle git başka şehirde oku falan zor durum.
00 YorumlaÜniversite okuyacak yaşa gelmiş bir insanın şehrinden dışarı çıkmamasının kişisel gelişimi için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılParan varsa zor değil. Ve uniyi de başka şehirde okumazsan lise devamı gibi oluyor. Gerçi liseyi de yatılı okuduğum için öyle gelmiyor bana jsjs
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ilk gittiğim zaman çok zorlanmıştım hatta her hafta eve gelirdim ama biraz zaman geçince sevdim okul bitince de orayı özler oldum
19 Yorumla- +1 yıl
neresiydi.
okul bitince ailenin evine mi döndün
Cevap sahibi+1 yılEvet ailemin yanına döndüm düzcede okudum
- +1 yıl
anlıyorum da aile yanına dönmek isteyemeye biri iş de bulmazsa hayat zor olmaz mı
Cevap sahibi+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
insanlar başka şehirde okuduğunu zaman okul bitince genelde ailesinin yanına dönüyor. eğer biri ailesinin yanına dönmek yerine kendi hayatını kurmak istese iş bulup ev tutabilir mi
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs kendine güveniyor ve bir düzen kurabiliyorsa tabiki
- +1 yıl
belkide bunun olması için okul bitmeden işe başvurması lazım. çünkü yurtdan ayrılması gerekecek
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs yoo gerekmiyor bazı yurtlar çalışan da kabul ediyor
- +1 yıl
kyk kredisi 800 lira. kyk yurdu 400 lira. öğrenciye aylık 400 lira kalıyor onunla ihtiyaçları karşılar. üniversite bittiğinde yurttan ayrılmak gerekiyor diye biliyorum.
+1 yılçok zor yani hem öğrencilik zor hem gurbet zor yani yaşamadan bilemiyeceksin bende merake derdim yaşayarak daha iyi anlıyorum
00 Yorumla
+1 yılBen isteseydim Türkiye deki her üniversite de okuyabilirdim ama ben adana mı seçtim yaşadığın yer daha iyi boş ver
00 Yorumla
+1 yılŞimdi olsaydı net başka şehirde okumak isterdim. Aile evinin konforu yoktur evet ama en azından kafana göre yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum. Hastalık zamanında en zor. Benim babam sürekli yanıma gelirdi ama yine de zorlanırdım.
00 Yorumla
+1 yılZorda hızlı alışıyorsun en azından bende öyle oldu, rahatlığı da çok zorluğu da çok teraziye koyarsak zorluk daha ağır basar tabii.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKyk ile rahat gerisini bilmiyorum. Manevi değerlerine çok bağlı mısın ailene çok düşkün müsün bu da önemli, ben sadece maddi sıkıntım olur sanıyodum maddim sıkıntım manevi sıkıntıma kıyasla çok daha az kaldı.
08 Yorumla- +1 yıl
kyk bursu yetiyor mu.
Cevap sahibi+1 yılYurt anlamında dedim onda kredi çıktı almadım
- +1 yıl
kredi ve yurt çıkarsa. hiç para harcamadan okuyabilir insan
Cevap sahibi+1 yılBence okuyamaz
- +1 yıl
ek ihtiyac olur fakat çok idareli kullanırsa okur bence çünkü zaten yurtta yemek veriyorlar
Cevap sahibi+1 yılYurtta kahvaltı 8 tl akşam yemeği 17 tl karşılanıyor yetmiyor ikisinde de aşım oluyor hiçbir şekilde geçinilmez rahattan kastım çok çok zor değil çok zor olması.
- +1 yıl
devlet sabah 8 tl lik akşam 17 tl lik mi yemek masrafını ödüyor
- +1 yıl
akşama bir tabak yemek yanına ekmek alırsın. sabah 8 tl azmış fakat ekmek arası bir şey alırsın
+1 yılHiç daha önce konfor alanından uzaklaşmamışsan zor gelebilir. Dersler derken başka şehir derken gurbet falan zor gelebilir. Ama alışır insan
00 Yorumla
+1 yılİlk başları zor geliyor ama sonra alışıyor insan. 1 ay geçerse alışırsın. Tabi kimi 1-2 hafta içinde alışıyor kimisi 5 ay içinde bile alışamamış.
00 Yorumla
+1 yılAlışırsın. Zorlanabilirsin ama unutmamalısın ki bu hayatta bize en çok kazanç sağlayanlar zorlandığım olaylar.
00 Yorumla
+1 yılZor yanları var ya bazen fazla sorumluluğun olduğu için kaçıp saklanası geliyor insanın ama her şeye değer başka şehirde üniversite okumak
00 YorumlaEkonomi böyleyken tabi zor ayrı eve çıkmak bile zor şu an
00 Yorumla
+1 yılHayır değil heleki bazı beklentilerini karşışarsa terapi gibi gelir
00 Yorumla
+1 yılİlk başkarda zorlanırsın ama yavaş yavaş ayak uydurursun alışırsın
00 YorumlaZorlugu sana bagli. Usengecsen zor. Kendi ayaklarının uzerinde durmsk istersen kolay
00 YorumlaZor ama alışmak lazım hayatta herzmn yanımızda birileri olmick
00 Yorumla
+1 yılAilem maddi destek veriyorsa bursun varsa zor değil 😘
00 Yorumla
+1 yılZor mu kolay mı bmem ama
Kendi sehrinde universite okumak pismanliktır00 Yorumlaherkes alışıyor sende alışırsın. ve o kadar alışıyorsun ki dönmek istemiyorsun merak etme.
00 Yorumla
+1 yılYo niye zor olsun ben hiç bilmediğim bi şehirde okudum hiç zorluğunu görmedim.
00 Yorumla
+1 yılMaddi açıdan çok büyük sıkıntılar içinde olmayacsksan bence zor değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılYani bu kişiye bağlı mesela yurt yerine eve çıkarsan belki daha rahat edersin
00 Yorumla
+1 yılNormal okul ama başka şehir biraz zor gelir zamanla alırsınız onada..
00 Yorumla
+1 yılZor elbette ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız kesinlikle çok faydası var.
00 Yorumla
+1 yılHem kolay hem zor. Ben çakılı kaldım. Gidemiyorum şimdi de bir yere😑
00 Yorumla
+1 yılZor olmaz olur mu alıştığın ortamdan uzaksın tek başınasın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl1 sene zorlanırsın illa ki ama akıl işi değil açıktan oku gitsin
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. zorlukları vardır ama insana bir şeyler kattığı kesin
00 Yorumla- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat