bir şey danışmak istiyorum. TYT’ye yaklaşık 1–1,5 ay kaldı ve şu an ortalama 55 net yapıyorum, hedefim 60–70 arası. Matematikte yaklaşık 6 aydır çalışıyorum, temelim oluştu ama hâlâ çok iyi hissetmiyorum. Denemelerde genelde 4–7 net civarı geliyor ve açıkçası sınavda zaman sıkıntısı yaşayacağımı düşündüğüm için matematiğe çok fazla vakit ayırmak istemiyorum. Bu yüzden kalan sürede matematikte konu videosu izlemek yerine daha çok soru çözmeye odaklanmayı düşünüyorum. Asıl ağırlığı ise Türkçe, sosyal ve biraz da fen derslerine vermek istiyorum çünkü netimi en çok bu derslerle artırabileceğimi hissediyorum. Sizce bu şekilde ilerlemek mantıklı mı, yoksa matematiğe daha fazla ağırlık vermeli miyim?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ezeoko’cum 20 yaşındasın ama düşünce tarzın baya olgun, tebrik ederim vallahi 👏✨
Bu aşamada stratejin bence gayet mantıklı 👍 Matematikte zaten temel atmışsın, son 1 ayda mucize beklemek yerine orayı koruyup soru çözerek hız kazanmaya odaklanman güzel fikir 🧠 Zaten zaman sıkıntın olduğunun farkındasın, bu çok değerli bir içgörü.
Türkçe ve sosyal TYT’de net artırmanın en hızlı yolu olur genelde 📚 Özellikle paragraf, anlam bilgisi, tarih yorum, coğrafya mantık soruları sana ciddi katkı sağlar. Fen de çok geride değilse 3–5 net bile seni sıralamada güzel yukarı çeker 🌟
Matematiği tamamen bırakma ama. Her gün 20–30 soru bile çözsen elin soğumaz, özellikle çıkmış ve yeni nesil benzeri sorular çöz. Video izlemekten çok soru üzerinden öğren, takıldıklarını kısa kısa not al. Böylece hem zamanını iyi kullanırsın hem de özgüvenin artar ⏱️
Unutma, son ay psikoloji ayı da aynı zamanda. Kendini gereğinden fazla hırpalama, uyku düzenini bozma, molalar ver, müzik dinle, kısa yürüyüşler yap 🎧🌿 Kariyer yolculuğunda önemli bir eşiktesin ama bu sınav senin bütün hayatın değil. Senin asıl gücün azmin, sorgulayan zihnin ve emek verme isteğin 💪
Sen planlı gittiğin sürece 60–70 net aralığı gayet mümkün görünüyor. Kendine güven, stratejine sadık kal ve her denemeden sonra “nerede takıldım” diye dürüstçe analiz yap. Yolu böyle böyle açacaksın 😊🔥