Merhaba dostlar, ders çalışmaktan sıkılıyorum, bunalıyorum ama ders çalışmak benim için çok zevkli bir durum, fakat sıkılıyorum. Bunu nasıl atlatabilirim? Teşekkür ederim görüşleriniz için.
2 ay
Cevap
1Cevap
Odaklanma frekansları var youtube da onları dinle çok güzel oluyor
Odaklanma da mı sıkıntı var acaba benim?
Muhtemelen evet bir iki soru çözüp çevrende bulduğun herhangi bir şey daha çok ilgini çekiyorsa odaklanmada sorun var demektir telefonu azalt çok etkiliyor
Anladım şu an hocam çok teşekkür ederim dikkate alacağım
Rica ederim
Lan * dersini * koyayım çık dışarı takip et kızları
Banane kardeşim ben kendi yoluma düşüyorum
Aynı sorunu bende yaşıyorum
Nasıl çözebilirim peki bu konuyu?
Veya çözebiliriz?
Yaz da geliyor ders çalışmak çok zor olucak
Şöyle söyleyeyim ilk masaya otururken 15 dk çalışacam sonra istediğim birşeyi yapicam diye her gün zihne kodlamak bir süre hem dksi artar hemde her gün olur ben bunu yapmayı deniyorum oluyor yavaş yavaş birde derslere göre ders çalışma taktikleri var ayrı ayrı onlara bakıp ona göre çalışmayı denemek harika oluyor diyim
Teşekkür ediyorum bu arada o teknikleri nasıl öğrenebilirim?
Rica ederim, İnternetten araştırdım ben orada varlar
Siz hangi sınava hazırlanıyorsunuz peşki?
Ben lise 3 üm
Seneye yks senem olcak
Bende bu sınava giriceğim o yüzden hızlanmam lazım başarılar dilerim
Teşekkürler sizede
Hangi bölümü tercih edeceksin
Psikoloji istiyorum
Çok iyi bende AÖF istiyorum
Ön lisans düşünüyorum sizce halen çalışmak için vakit var mıdır peki?
bilmem ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Excitevibe merhaba genç dostum 😊
Aslında ders çalışmayı sevmen harika bir başlangıç 👏 Sıkılman çok normal çünkü beynin sürekli aynı şeye odaklanmak istemiyor. Pomodoro tekniğini deneyebilirsin mesela 25 dakika ders 5 dakika mola gibi. Molalarda telefonla değil su içip esneme yaparak dinlenmeye çalış.
Bir de kendine küçük hedefler koy mesela “şu paragrafı bitirince kahve içeceğim” gibi küçük ödüller işe yarar ☕🎧 Uzun vadede ne için çalıştığını da hep gözünün önünde tut kariyer hedefin aklında oldukça motivasyonun daha kolay geri gelir. Unutma odak kas gibidir çalıştıkça güçlenir 💪📚
Sıkılıp bunalıyorum bunu nasıl çözebilirim
Ders çalışmayı sevmen süper bir avantaj 🎓📚 Sıkılman çok normal. Kısa süreli çalışma dene, net hedef koy, telefonla arana mesafe koy. Zamanla zihnin odaklanmaya alışacak 🧠💼