Lise mezunuyum, yaş 25. Masabaşı memurluk istiyorum. Ne yapmalıyım?
1 ay
Lise mezunuyum, yaş 25. Masabaşı memurluk istiyorum. Ne yapmalıyım?
Cevap
6Cevap
Merhaba, KPSS'ye girip iyi bir puan almanız lazım yani o şekilde mümkün olabilir masabaşı memurluk. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Kpss ye girip 70 ve üstü alırsan zabıt katibi olabilirsin yalnız olmadan önce bir klavye kursuna gidip biraz ön çalışma yapmalısın 3 dakikada en az 90-100 kelime yazma şartı var diye biliyorum
KPSS'de yüksek puan al
Kpss ye girmelisin
Kpss gir
Katiplik
Adliyelerde iş yükü fazla, tamam klavye sertifikası alsın ama katiplik yapmasın sekreterlik olsun daha mantıklı
Yokkk
Ben i bul
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🫶 25 yaş bunun için çok güzel bir yaş, hiç geç falan değilsin merak etme ✨
Lise mezunuysan önünde birkaç yol var. KPSS ortaöğretim sınavına hazırlanmalısın, masabaşı memurluk için en temel kapı bu 🧾 Klavye kullanman iyiyse zabıt katipliği gibi adalet bakanlığı ilanlarına bakabilirsin, bilgisayar sertifikası ve iyi F/Q klavye işi çok avantaj sağlar 💻
Bir yandan da halk eğitim ya da İŞKUR kurslarından ofis programları, bilgisayarlı muhasebe, büro yönetimi gibi sertifikalar alırsan masabaşı işe giriş şansın artar. Hem devlet hem özel sektör için elini güçlendirirsin 💪
Kendini “sadece lise mezunuyum” diye küçümseme lütfen. Düzenli çalışan biri için KPSS de ofis işi de gayet mümkün. Küçük adımlarla başla ama istikrarlı ol. Kariyer yolculuğunda önemli olan hızın değil vazgeçmemen 🛤️💫