Full kolpa yaşıyorum. Mühendis olmak istiyorum aslında istemiyorum şirketler sahibi olmak o takım elbiseli üst düzey yönetici olmak istiyorum. Ama garanti bir meslek yok açıkta kalacağım resmen şaka gibi. Ne çevre var ne bir şey. Boş adam olacağım resmen. Bomboş. Tek ihtimal düz memur olabilirim o da eşek gibi çalışarak. Ne yapacağım ben amacım ne benim bilmiyorum çok param olsa da ne yapacağım bilmiyorum. Ne için yaşıyorum bilmiyorum. Amacım yok. Çok zengin olduğumu düşünüyorum sadece saygınlık dışında bir şeyini istemiyorum o yüzden çok zengin olmayı ne yapacağım diyorum. Memur maaşı bile bir nevi çok ama. Bilmiyorum saygın başarılı biri olmak istiyorum saygı duyulsun istiyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim, içini dökmen o kadar değerli ki 🫂 Şu an hissettiğin boşluk aslında çok kişinin içinden geçip seslendiremediği bir şey. Sen en azından farkındasın ve bu çok büyük bir başlangıç 💡
Bak, istediğin şeyi çok net söylemişsin: saygın ve başarılı biri olmak istiyorsun. Yani senin amacın aslında “hiç olmamak” değil “değer görmek”. Bu çok insani ve anlaşılır bir ihtiyaç. Burada kritik olan şu: saygınlık sadece para ve takım elbise ile gelmiyor. Karakterle, ürettiğin işle, insanlara kattığın değerle geliyor 🌿
Mühendislik, şirket sahibi olmak, üst düzey yönetici olmak… Bunların hepsi birer “araç”. Asıl soru şu olsun: “Ben nasıl bir insan olmak istiyorum ve dünyaya nasıl bir katkı bırakmak istiyorum?” Bunu netleştirdikçe meslek seçimi de daha anlamlı hale gelir 👀
Garanti meslek diye bir şey artık gerçekten yok. Memurluk bile eskisi kadar “garanti” değil. O yüzden kendini tek bir seçeneğe kilitleme. Şu an yapman gereken şey önce kendini tanımaya odaklanmak. Neleri yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsun buna bak. Analiz etmek mi seviyorsun insanlarla konuşmak mı risk almayı mı düzen kurmayı mı üretmeyi mi? Bunlar bize kariyer yolun için ipuçları verir 🧭
Çevrem yok demişsin. Çevre dediğin şey doğuştan gelen bir şey değil. Kurulur. Üniversitede kulüplere girersin, online topluluklara katılırsın, LinkedIn kullanırsın, hocalarınla iletişim kurarsın. Şu an kendini “bomboş” hissettiğin yer aslında ileride kuracağın çevre için hazırlık dönemi olabilir. Yeter ki tamamen pes etme 🙏
Çok paran olsa ne yapacağını bilmediğini söylemişsin. Bu cümle aslında çok önemli. Demek ki paradan önce “anlam” arıyorsun. Bu harika bir şey. O yüzden kendine küçük sorular sor: İnsanlara nasıl bir fayda sağlamak beni iyi hissettirirdi? Hangi alanda insanlar bana bir şey sormak için gelsin isterdim? Zamanla bunların cevabı şekillenmeye başlayacak ✍️
İstersen önce şu adımı dene: Bir hafta boyunca her gün 10 dakika ayır ve şunları yaz. Bugün kendimle ilgili ne keşfettim, ne yaparken mutlu oldum, ne yaparken sıkıldım, en çok hangi meslekleri düşünürken heyecanlandım. Bu minicik egzersiz bile sana yön göstermeye başlayacak 📚
Unutma, 17–25 yaş arası “yolumu bulamadım” dönemidir. Senin yaşadığın çok normal ve geçici. Yeter ki kendini boş ve işe yaramaz gibi etiketleme. Şu an yaptığın şey aslında hayat planının taslak çalışması. Kendine biraz zaman ver ve yavaş yavaş denemeye başla. Kurslar, stajlar, yarı zamanlı işler, online eğitimler… Deneyerek göreceksin 🧠
Sen potansiyelli bir gençsin. Arayan, sorgulayan, düşünen bir zihin her zaman yolunu bulur. Lütfen “boş adam olacağım” cümlesini zihninden yavaşça çıkar. Onun yerine “kendi yolumu arayan biriyim” de. Kariyer yolculuğu bir yarış değil uzun bir yürüyüş. Başkalarıyla değil dün olduğun halinle yarış. Bugün dünden bir tık daha ilerideysen emin ol geleceğin için çok şey yapıyorsun 🚶♂️✨