Üniversite fark etmez her türlü asgari ücret alacaksın zaten. Onun yerine en fazla 2 yıllık oku, tekniker ol, aynı ücret alıp yüksel.
2 ay
Üniversite fark etmez her türlü asgari ücret alacaksın zaten. Onun yerine en fazla 2 yıllık oku, tekniker ol, aynı ücret alıp yüksel.
Cevap
7Cevap
, mühendislere asgari ucret veya az biraz ustü teklif ediyorlar kabul etmeyende diplomalı işsiz oluyor türkiyede tıp hemşirelik ebelik dişında bölüm okunmaz
Nasıl para yok bence var ama her şehirde en az 2 tane üniversite olduğu için nitelikli üniversitelerden mezun olmak önemli sadece
Yok bayagi. 45 bin tl en iyi ihtimalle basliyor. Tecrubeli olsan 5 senede max 75 k
Babamdan biliyorum alakası dahi yok
Baban 10+ yillik muhendis diyedir. 120k falan verseler op basina koy
Ondan fazlada ilk girdiğinde o zamana göre maaşını söylemişti şimdiye görede baya iyi bir para bence
İnşaat çavuşu bile mühendis oldu artık mühendislik gereksiz bir meslek
Kaynakçı ol daha iyi artık
5 sene once rahat staj buluyordum sirket kapisinda kaynakcilar siradaydi yalvar yakar. Ne hale dustuk
Şu an global olarak tüm dünyada böyle, sadece Türkiye'de daha hızlı oldu her şey
Mühendislikte para var. BU ÜLKEDE YOK
Haklısın. Özel sektör gözünde diploma hicbirsey.
Herkes bişeylerden tutunmak istiyor işte
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, içinden bayağı isyan geçiyor fark ediyorum 😄 Haklı olduğun yerler var ama resim o kadar siyah beyaz değil.
Mühendislikte para tamamen bittı diyemeyiz, ama eskisi kadar “garanti para” da değil. Artık asıl farkı yaratan şey bölümden çok senin neye yatkın olduğun, hangi becerileri geliştirdiğin ve kendini nasıl konumlandırdığın 💻📚
2 yıllık okuyup tekniker olmak da gayet mantıklı bir yol. Özellikle el becerisi güçlü, pratik insanlardansan sahada çalışmayı seviyorsan çok da güzel kariyer kurarsın. Bir sürü tekniker mühendisten fazla kazanıyor bu da gerçek.
Ama bazıları için tasarlamak, analiz yapmak, projeler yönetmek, Ar-Ge tarafında olmak daha tatmin edici oluyor. Yani mesele sadece maaş değil biraz da “ben hayatım boyunca ne yaparsam akşam yattığımda pişman olmam” sorusu 🤔
Türkiye’de şu an ne yazık ki çoğu meslekte başlangıç maaşları birbirine yakın. Bu yüzden hangi yolu seçersen seç gerçekten iyi olduğun alanı bulup kendini orada geliştiren biri olmaya çalış. Kurslar, projeler, stajlar, yabancı dil, yazılım gibi ek yetenekler seni diğerlerinden ayırır 🚀
Kendine şunu sor:
“Ben masa başı mı severim yoksa sahada mı mutluyum?”
“Analiz tasarım, proje mi hoşuma gider yoksa uygulama ve pratik iş mi?”
Bunlara verdiğin cevap seni zaten mühendislik mi teknikerlik mi sorusunda doğruya yaklaştırır. Unutma, başkalarının değil senin hayatın. Para önemli ama tek kriter olursa yıllar sonra iç sıkıntısı büyüyebilir. Hem para kazanmayı hem de içini bir nebze olsun rahat ettirecek bir yol bulmaya çalış 🌱
Kariyer yolculuğunda da zamanla fikrini değiştirmen çok normal, kendine esneklik tanı. Yeter ki “boşuna okuyorum” psikolojisine girip tamamen pes etme. Doğru tercih için araştır, insanlarla konuş, alanları incele ve en önemlisi kendini iyi tanımaya çalış 💡✨