Lafım ilk 10k sıralama ile yerlesenlere degil öncelikle.
Mezun oldugunda 25 bin tl maaş alcan kardeşim kafayı mi yedin KPSS calis memur ol 50k tl cepte.
50 bin tl almak icin kendini gelistirmen gerekiyor ama memurlukta gez dolas keyfine bak paran hep ayni.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aynen oyle esim bogazici bilgisayar muhendisligi mezunu. Guzel bir sirkette calisiyor ama her an kapinin onune koyariz modundalar. Zamaninda devlet dairesine girip calisan arkadaslari, hayatin tanidini cikariyor bu devirde idealist olmak, bilinmeze yolculuktur.
Ozel sektor tam bir bataklik. Ve yasiniz ilerledigi zaman kapinin onune cok rahat koyuyorlar
Bu düşünce yanlış eğer sen böyle düşünmesini beklersen herkes aynı olur bende mühendisim hayatımın hiç bir anında memur olmak istemedim.
Ben de senin kafandaydim ama okuduguma pismanim
"Sen yeni başliyorsun ucun besin lafini yapma" diyorlar. Hicbir meslegin yeni mezunu asgari ucretim 2.5 katindan asagi almiyor
Isten cikayim evde de isi dusuneyim patrona para kazandirayim kendimi gelistireyim sözde ama verdikleri para en iyi ihtimalle 30 bin tl.
Haftada 60 saat calisinca o parayi al. Memurda o kadar calissan 100k bile verir devlet
Valla asgari ücretin iki buçuk katından aşağı olmuyor diyorsunda ben ilk işe başladığımda 2007 de asgari ücretin 3,3 katıyla başlamıştım ama devir değişti şu an o kadar tecrübe yılıma rağmen o katı alamıyprum. Bu bir kıyas değil Türkiyede. Batık ülke burası
Aynen ya bı de şey diyorlar doktor olmaktan daha iyiymiş mühendis olmak kafaları güzel herhalde
Doktorların işi daha zor aslında. Ama mühendis olmak en kötüsü.
Her türlü mühendisten fazla aliyorlar