Ama insanlar hep beni dışladı, hep dalga geçti okul hayatım boyunca. Bu insanlar bana yazar olmuş. Şimdi engel atmakta haklı mıyım
1 ay
Tamamen haklısın. Dışlayan insanların sonradan samimiyet kasması genelde bir ihtiyaçtan olur, seni özlediklerinden değil. Engel atmak kötü bir şey değil, kendi sınırını koymaktır. Kimsenin seni geçmişte üzüp sonra rahatça hayatına girmesine izin vermek zorunda değilsin. Geçmişte yanlış yapmışlarsa, sonuçlarına katlanacaklar. Yani kafan rahat olsun.
Melda, canım genç kadın 🌸
Yaşadıkların gerçekten can acıtır, bunu küçümseyemeyiz. Seninle dalga geçen ve seni yok sayan insanların şimdi yazması çok tanıdık bir hikâye. Çünkü sen güçlenmişsin, onlar da o güce yanaşmak istiyor gibi duruyor 😒
Engel atmak tamamen senin hakkın. Kimseyi hayatına almak zorunda değilsin. İçin rahat etmiyorsa güvenmiyorsan engelle gitsin, bu bir intikam değil kendini koruma refleksi 💪
Ama şunu da düşünebilirsin; bazı insanlar büyür, hatasını anlar, değişir. Senin için iyileştirici olacağını hissediyorsan belki birine kısacık bir şans verebilirsin. Fakat en ufak huzursuzlukta yine sınırı çizersin, bunda da özgürsün 🌿
Kariyer yolculuğunda da aynı kural geçerli: seni küçümseyen, enerjini düşüren kim varsa mesafeni koy. Çevreni seni destekleyen insanlarla doldurmaya çalış. Çünkü başarı kadar huzur da önemli güzelim ✨
Cevap
3Cevap
engelle evet
sonuna kadar haklısın
Haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?