Veya gelecek olanlara yardımcı olabilirim, sorularınızı cevaplarım. Polis olmak isteyenler de soru sorabilir.
1 ay
ABD de polis olmak zor mu kolay mı bu bir. ABD de yaşam nasıl bu iki. En güvenli ve en yaşanabilir eyalet ve şehri neresi bu üç. ABD ye gittiğin ve polis olduğun için bir pişmanlık ve hayal kırıklığı var mı bu dört. Siz nasıl yerleşip vatandaşı olup işe girdiniz bu beş.
Polis olmak kolay bu bir yaşam sadece ekonomik değil hava insan ekonomi her koşulda mükemmel bu iki polis olduğum için pişman olmadım ama polisken yaptığım bir hata yüzünden rütbe alamadığım için pişmanım bu üç amerikaya geldiğim için asla pişman değilim keşke çocukken gelseydim ben buraya green card ile 2015 te geldim 2020 dede polis oldum
cevaplar için teşekkür ederim. sen gitmişsin ama gitmek isteyenlere de yol gösterip yardımcı olman bencil olmadığını ve iyi bir insan olduğunu gösterir.
Sağolun hocam gerçekten çok teşekkür ederim bu düşünceniz için
Rica ederim
Polis olmak bana uygun değil Çünkü Naif yapılıyım Amerika'ya gelmeyi ister misin diye sorarsan Hayır Çünkü Amerika bana çok korkutucu geliyor Ayrıca yaşımda 45 bu vakitten sonra ülke değiştirmek ancak evlilik olursa mümkün benim için hangi eyalettesin sen?
Abimsin bence vazgeçme derim hala zamanın varken sana verilen olan Ömrünü çürütme
Californiadayım ben
Türklerin genelde ek serisi Kalifornia ya da New Jersey tarafından doğu ve batı şeklinde bildiğim kadarıyla Michigan tarafında da olanlar vardır belki ama Genelde o taraflar soğuk olduğu için Türkler Kaliforniya tarafına gidiyor Hatta burada bir kızla tanışmışım seneler önce Santa barbara'dayım demişti 1980'li yıllarda Türkiye'nin arka arkaya iki defa konsolosu öldürülüyor Los Angeles tarafında o taraflarda Çok ciddi bir Ermeni nüfusu da var bildiğim kadarıyla hiç karşılaşıyor musun bilmiyorum ama
Abim şuanda öyle sorunlar yok yani ermeni nüfusuda çok çok az yok bile denebilir yani meslek açısından şuana kadar görev yaptığım sürede en fazla 2 ermeni ile karşılaşmışımdır evet Türklerin en fazla yaşadığı yer new jersey israil konsolosluğunada saldırı olmuştu daha yeni bi kaç ay oldu bireysel silahlanma var bazı eyaletlerde ve bencede olması gerekir yani silah suç. Oranını yükseltmez aksine düşürür
Amerika'daki mantık burada yürümüyor onlardaki mantık çok daha farklı Her şeyden önce silah lobileri çok güçlü bireysel silahlanmayı lobilerin güçlü oluşu noktasından bakmak lazım evvela sonra da sosyoloji noktasından bakmak lazım bizim burada okural geçmez geçmemeli de ben silahlanmaya kesinlikle karşıyım
Hocam şöyle düşün orada okumamış veya eğitimsiz insanlar kolayxa silah bulabiliyor ama. Sen orada temiz bir adamsın işinde gücündesin sokakta önünü kesip sana silah gösterip laf sallayabiliyor ve güçlü oluyor
Aynı şekilde bireysel silahlanma olsa herkeste yasal ve kayıt lı silah olur yani o sana öyle konusmadan önce icinden der ki bu adamda silah var napıyorum ben der
Kanun dışı silahla uğraşmak dünyanın her tarafından zor şey değil Amerika'da da kolay Burada da kolay ya paranın olduğu her yerde her şey mümkündür senin söylediğin olayı Türkiye'de çok da yaygın bir mesele değil 45 yaşındayım bugüne kadar karşıma geçip bana silah doğrultu birisi ile iş karşılaşmadım Üstelik Türkiye'nin 5 farklı şehir içinde yaşadım İstanbul Ankara gibi Büyük şehirlerde de yaşadım ama hiç böyle bir olayla karşılaşmadım O yüzden bireysel silahlanma konusunda seninle aynı Pencereden bakmıyorum Hayata
burada yasal mesela kayıtlı ama ordada şu an sosyal çürüme dolayısı ile bıcak silah olarak kullanılıyor yani sen değil çocucğuna olur ksrına olur fark etmez ama olur yani yüzdelik diliminden baktığında Türkiyede burdan daha yüksek yoksa sanma ki burada herkes birbirini vuruyı
Sosyal çürüme var hem de korkunç bir çürüme buraya hiç itirazım yok ama sosyal şubenin olmadığı ülke de yok Amerika'daki insanları bir arada tutan sadece 2 tane şey var Bir Paranın değeri 2 Amerikan bayrağı paranın değerini düşür bakalım Amerika'da insanlar birbirlerini nasıl dövdürüyorlar
Hocam zaten şu an enflasyon bu halka yüksek ve rahatsız ediyor ama sana şöyke söyleyeyim paranın değeri isterse 1 tl 10 dolar olsun burada üretim çok paranın değerinden daha önemlisi kişi başı milli gelir o yüzden paranın değeri önemsiz
Açıkçası bu konuda senin gibi düşünmüyorum yukarıda da dediğim gibi Amerika'daki 350 milyon insanı bir arada tutan bana göre 2 tane etken var bir her tarafta Amerikan bayrağının olması bunun üzerinden amerikalısın mesajını inşa ediyor zihinlerde ikincisi Amerikan dolarının değerli olması özellikle ikincisi Amerikan doları değer kaybederse bir tane beyaz polis bir tane siyahi vatandaşı öldürürse mesela tetiklenir çok hasta Kaliforniya senelerden beri ayrı bir devlete dönüşmek istiyor fakat Kaliforniya'da Sende çok iyi biliyorsun ki milliyeti de var çok daha gelişmiş Ama orada da ekonomik kazan daha düşük kaliforniya'dan merak edip bakmıştım bir saatlik asgari ücret Kaliforniya'da 13 dolardı ama michigan'da 8 dolar olduğunu biliyorum orta Amerika'ya inersen muhtemelen daha da aşağıya düşüyordur Yani kısacası Amerikan dolandım değer kaybının Amerikan halkını birbirine düşüreceğini eyaletler arasında savaşın kaçınılmaz olacağına tahmin ediyorum Amerika'nın çok ömrü kalmadı Bana sorarsan 1980'den itibaren derin yapılar çok az bir güç kaldı o güç de aktarılırsa Amerika'nın ipini çekerler Belki de daha kısa sürede olacak Amerika'yı patlatacaklar faturayı Trump a kesecekler Bu da büyük bir ihtimal
Sen de biliyorsun ki Kaliforniya'da milliyetçi damar çok eksik sesli klavye kullandığım için bazı ifadeler yanlış çıkmış*
Hocam şu an 17 dolar saatlik ama bir arada tutan şey birde kurallar hocam yani burada azınlık yok zamanında olmuş fakat sana uygulanan politikayı söyleyeyim bütün o kesimde doğan cocuklar devlet yurdunda yetiştirildi şimdi sence böyke bir politika içinde bir devlet bölünebilirmi
Ve sana şöyle diyim ben bugüne kadar ciddi söylüyorum asgari ücretle çalışmadım bu ülkede
17$... orada da ciddi bir enflasyon var o zaman. Dediğim gibi daha önce baktığımda 13$ idi saatlik asgari ücret. Bayağı artmış.
Orada iş ahlakı var. Burada iş ahlakı yok. Üniversite mezunu birisine işveren soysuzu, eğitimsiz birisine verilen asgari ücreti utanmadan teklif edebiliyor. Dediğim gibi ahlak sorunu var çünkü bizim toplumun
Senin mezuniyetin ne
Hocsm üniversiteye gore insan ayırmak çok büyük ahlaksızlıktır
Bak simdi sen enflasyon dedin dimi burada yıllık enflasyon%3 çok yüksek gpruluyo normalde%1 %2 benim geldiğim senemi ne%- küsurdu eksilerdeydi bak burda%2 yse enflasyon maaşa%3 %4 zam geliyor enflasyondan yüksek zam yapılıyo Türkiyede%70 se%50 yapılıyo yani senin alım gücün düşüyo burada artıyo kendini koruyo demiyom bak artıyor çünkü enflasyon dan fazla zam geliyor maaşa
Benim mezuniyetim yok lise mezunuyım ben
Genç dostum 29 yaş daha yolun çok başı sayılır 👮♂️🇺🇸
ABD’de 6 yıldır polis olman büyük emek ve cesaret işi, tebrik ederim 👏 Oraya gitmeyi hayal eden çok genç var, deneyimlerini paylaşman onlar için altın değerinde olur. Özellikle süreç, dil, adaptasyon ve psikolojik tarafı…
Gençlere minik tavsiyem; böyle fırsatları iyi değerlendirin, soru sormaktan asla çekinmeyin, hayaliniz neyse onun peşine plan yaparak gidin 💪✨
Cevap
8Cevap
param yok.
Ücretsiz green card çekilişleri var
Hangi yolla gittin? Evlilik mi , Green Card mı , Wat mı baska bisey mi?
Green card
Tabikide meslek vs önemli değil ve şuanlık durduruldu tekrar başlayacak çekiliş bu sene bakanlık talimat verdi ben 3500 dolar ile gelmişyim
Çıkma oranı benim zamanımda düşüktü şu an daha yüksek çünkü dünyanın en yüksek nüfuslu ülkeleri katılamicak bu sene
Hayır aynı kişi sayısı kontenjan düşmedi bankada 5000 10.000 dolar göstersen geçersin ama normal vizede 10 15 bin dolar gerekiyor
Çıkınca başvururken 1 dolar temsili ücret ve pasaport lazım
Çıkması ve randevu ya gitmende nerden baksan 6 8 ay sürüyor zsten ayarlarsın parayu
Benimde öyle. İlklerde değildi 40 bin küsurdu sonu doğru hatırlıyor isem kesin yanmaz ama riski vardır biraz süresiz olarsk uzatıldı fakat bakanlık şuanda açmaya hazırlanıyor
Tr de garsondum buraya gelince uber doordash ve garsonluk yaptım polis oldum
Kırsaldaki constable takımından mısın yoksa niggaları avlayan coplardan mısın?
Eyalet polisiyim ikiside değilim 😂😂
Tüh tutturamadık. :D
Ama 2. Dediğin yanlış bence yani ırkçı polisler olabilir ama eskidendi o
Gırgırına diyorum onu. :D Hani zenci raplerinde çok geçer ya cop falan.
Kendi kendilerini. Ayırt edip beyazlara küfür ediyorlar
Herkes beyazları ırkçı bilir ama beyazlara ana avrat söven zenciler de var. Hatta beyazları kendi arkadaş grubuna kabul etmeyen bile zenciler var. Prison Break'teki hapishanede bir zenci beyazlarla arkadaş olunca arkadaşları ona hain muamelesi yapmıştı. Malcolm X de müslüman olmadan önce koyu bir zenci ırkçısıymış.
Filmler gerçeği yansıtmıyor ama genelleme yapacak olursak evet zenciler daha çok beyaz düşmanı beyazlar ise sadece kadınlar zencileri tercih etmiyor geneli oda
Hiç öyle meraklarım yok yurt dışında yaşama heveslerim falan yok.
Heves değilde zorunluluk gibi düşün
Onu bilemiyorum olabilir.
Abi bana 50 dolar atar mısın IBAN versem acaba? Ya da sen bana alır mısın KPSS kitap seti.
Olur
Almanya'ya gitmek için uğraştım bir dönem sonra işler karıştı vaz geçtim İngilizcen oldukça iyi olmalı polis olduğuna göre
Tabiki hocam yani. Göçmen olduğumu anlayamazsın
Amerika da tesisat ustası ihtiyacı var mı ustalığa bakış açısı nedir
Tamda adamına denk geldik desene geçen ay ufak bi işleme 3500 dolar ödedim hala canım yanıyor...
El işi burada dehşet kazanıyor hocam
Sana şöyle diyim ayda en az 10 bin en az yani haftada 3 gün çalış
Maşallah maşallah ben olsaydım orada cebinizden para çıkmadan hallederdim
Keşke olsaydın hocam ya bide burada hani. Gerçekten lazım olan bi meslek tesisat çünkü bueda evler eski olduğu için sorun oluyor
Evet sen yardımcı olursan neden olmasın ama herhangi bir işlem ücretidir herhangi bir paradır böyle taleblerin yoktur umarım parayı kolay kazanmıyoruz biliyorsun
Hocam benim olanilceğim şeylerde olurum elimden geldiği kadar yani havaalanından almadır cs
Vsss
Kimseye yük olmak istemem otobüs vs bir şey vardır muhakkak kullanbilirim ama işte ne vizesi ile başvuru yapıcam ve ev pansiyon ne tutmalıyım ya da ortak arkadaşlarla mı kalınır iş nasıl ayarlanır dil konusunda baya zayıfım yük olmak istemem altında da kalmam yaptığın
İyiliğin
Yardımcı olurum hocam hepsinde yol gösteririm ücret azaten böyle biseyden alınnaz
Hocam bende kalabilirsin sorun yok sen vizeyi hallet yeter
İstersen turist vizesi ile gel gez gör buralari
Ben gelmek istiyorum abi ama ekonomik hiçbir gücüm yok
Polis olmak ta istiyorum
Green card çekilişleri var katılın
Yok biz vatanımızdan memnunuz
"Vatanınızdan" memmunsunu
mesela neyden
Ben İtalyan mafyasıyım, senin mk.
?
Vay be hayatın kurtulmuş tebrikler
Sağolasın zamanında yaptık bişeyler