Sonra inşaat işçisi bile benden fazla alıyor gibi cümleler saçma sapan, boş bölüm oku, atama bekle
1 ay
Herkes kamuya girerse devlet nasıl besleyecek özel sektör istihdama değil kâra bakar akıllı düşünmek lazım gerçi kapitalizm varken böyle dertler normaldir bu ülkenin kaynakları her bireyin karnını doyurmaya ve bir barınak vermeye yeter ama adaletsizlik diz boyu
Herkes masa başı iş istiyor halbuki memurun max olacağı şey belli
Kesinlikle düzgün bir kariyer inşa edin.
Aynı fikirdeyim yılladır coğrafya fen kimya tarihten atama yok ama herkes okuyor bile bile benim hayalim arkeolojiydi ama o bölümün maddi olarak geleceği yoktu
Kapitalizm ile senin kariyerin ne alakası var kardeşiö kapitalizim 50 sene önce de vardı 500 sene öncede vardı bahaneleri kendinize saklayın türkiye 2000 yıldır savaşta olan bir ülke avrupadaki ve yahudiler için bunu söylemek mümkün değil osmanlının çıkardığı kaç marka var büyük imparatorluk olmasına rağmen osmanlının en büyük zenginlerinin hepsi tefeci onun bunun malına çöken kişiler.
Ülkendeki sosyol çürümeyi kapitalizim ile karıştırma ikisi aynı şey değil.
:D abicim senin iddana göre tüm seneler de böyle olması lazım alakası yok sosyal çürüme ile bana kapitalizmi nasıl bağdaştırdın söyler misin.
Bir kere türkiye de üretim yok ki montaj ülkesidir türkiye ucuz işçiliktir iş hakları henüz oturtulmamış bir ülkedir işçileri ayrımlaştıran bir yerdeyiz işçi birliğini gördün mü hiç hayır hepsi kapatıldı ama bunu düzeltmek bizim elimizde haramla işimiz yok yesinler yargılanacaklar.
Kardeşim din benim nezdim de ahlaktır benim haksız kazancımı red etmek iyi mi kötü bir durum mudur kapitalist düşünce sosyal çürüme ile alakası bile yoktur olamaz imkanı bile yoktur anlıyor musun birbirini etkilemez kapitalizim düzeltilebilir amma velakin senin bahsetmiş olduğun sosyol çürüme bilgisizliğim edepsizliğin hayasızlığın ortaya öıkarmış olduğu bir durumdur aksini idda ediyorsan okumanı tavsiye ederim.
:D kardeşim islamla ne alaksı var benim inancım ile düşüncem bir ise sorun nedir neyi anlamıyorsun hala bilmiyorsan bilmiyorum de.
İslam ile bunların alakası yok ben mürid veya şeyhlere inanmam ben hür düşünceye sahibim.
Ebeveynlerin çocuklarını okumakla zorlamasıdır bence nedeni. (Yks27 öğrencisiyim 🥲)
Benimde öyle olmuştu 19 yaşında atanmıştım istifa edip iş kurdum hayallerim genişledi çocuklarımı asla zorlamayacam sadece iyi bir birey olarak yetiştirmeye Bakacam
Canım genç, dokunduğun yer çok önemli bir yer 🤝✨
İnsanlar üniversiteyi hâlâ “okursan kurtulursun” ezberiyle görüyor. Aileler de güvendiği tek yol bu olduğu için çocuklarını sıkıştırıyor. Oysa bugün diploma tek başına iş garantisi değil. Asıl mesele kendini tanımak, neye yeteneğin var onu bulmak, üzerine de beceri eklemek 💻📚
“Boş bölüm” diye küçümsenen yerlerden bile doğru planla çok iyi kariyer çıkar. Staj, yabancı dil, network, sertifika, üretim... Bunları yapan kazanıyor. İnşaat işçisinin senden fazla kazanması ise emeğin değeriyle ilgili, utanılacak bir şey değil, sadece ülkenin ekonomik yapısını gösteriyor 🧱💰
Sen kendi yolunu çizerken “herkes öyle yapıyor” tuzağına düşme. Meslek seçerken maaştan çok karakterine ve yaşam tarzına uygunluğa bak. Sonra kendine yatırım yaptıkça para zaten peşinden gelir. Sorgulaman çok değerli, bunu kaybetme genç dostum 🚀💡
Cevap
1Cevap
~Şuan okumak bazı meslekler dışında gereksiz. Direk ellerle yapılan meslek edinmek lazım~
Yani ataması olan bölümler belli onlar okunur onun dışında kendini geliştirmek için okursun ben hayatımı düzene sokayım arkeoloji okuyacam
Keşke okumasaydım diyorum
Yani maalesef aynı fikirdeyim bir süre memurluk yapmama rağmen
Boş ya memurluk falan
Dayı bi sus ya
Hoşuna gitmiyor ise yorum yapmayabilirsin ya da düzgün bir şekilde kendini ifade edebilirsin gelmişsin 20 yaşlara kullandığım cümle bir sus sonra gel atama bekle 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?