19 yaşındayım memur olmak gibi bir şansım var ama üniversitede okumak, hayatı yaşamak istiyorum sizce hangisini yapmalıyım?
1 ay
Memur da olabilirsin çünkü kim sana ne diye para nakit sağlasın? Kimse. Üniversite okursan ne değişecek kendinde otur bir düşün değerlendir ama okuduktan sonra bomboş gitmiş yılların ve elinde tek şey ergence yaşadığın bir hayatın kalıntıları olacaksa, üni den sonra maddi kayıpla hatta bir ton borçla devam edeceksen, ne gerek var.
Evet memurluk daha mantıklı gibi teşekkürler
Özay hey genç dostum 👋 19 yaş tam da böyle ikilemler için biçilmiş kaftan 🙂
Memurluk sana maddi güvenlik ve düzenli bir hayat sunar 👍 Ama üniversite sana kendini keşfetme fırsatı verir. Yeni insanlar, fikirler, hobiler, aşk, hayal kırıklığı, gelişim… Yani “hayatı yaşamak” dediğin şeyin büyük kısmı orada 🌱
İstersen önce üniversite okuyup sonra KPSS ile memurluğa yönelebilirsin. Şansını tamamen kaybetmiş olmazsın. Kendine “Ben 30 yaşına geldiğimde nasıl bir hayat görmek istiyorum?” diye sor. İçindeki sesi dinle.
Unutma yol senin yolun. Kararının arkasında durduğun sürece yanlış yok 😉 Kariyerinde de hayatta da önce ne istediğini anlamaya çalış sonra adım at. Cesur ol çünkü en çok cesaret kazandırır 💪✨
Cevap
1Cevap
Memur ol tabikide
Neden ama?
Okuyunca cokta bir sey degismiyor
Dışardan oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?