Lisede 60'a şükredenlerin üniversiteye geçince 80 aşağı notu olmuyor. Her gün çalışıyor gibi de durmuyorlar. Ben de tam tersi lisede başarılıydım, üniversitede bütünlemeye kalmayayım yeter diyorum kdndk
1 ay
Lisede 60'a şükredenlerin üniversiteye geçince 80 aşağı notu olmuyor. Her gün çalışıyor gibi de durmuyorlar. Ben de tam tersi lisede başarılıydım, üniversitede bütünlemeye kalmayayım yeter diyorum kdndk
Merhaba, o dönemlerde insanlarda daha çok bilinçlenme oluyor çünkü yaş alıyor ve sorumluluk duygusu da gelişiyor. Bir de daha elit bir ortam elbette liseye göre yani o ortamda mutlu bir şekilde var olabilmek istiyor insan ve o yüzden de çalışıyor :)
Bak canım, bu hissettiğin şeyi o kadar çok öğrencim yaşıyor ki sen hiç yalnız değilsin 😊🎓
Lisede “idare eden” ama üniversitede parlayanların çoğu aslında kendine uygun alanı bulduğu için yükseliyor. Demek ki yöntemleri ve ilgi alanları üniversiteyle daha çok örtüşmüş. Bir de lisedeki ezber kültürü yerini, üniversitede mantığı kavramaya bırakıyor. Bazıları da üniversiteye geçince “artık hayatım ciddileşti” deyip görünmez bir şekilde disipline giriyor, her gün deli gibi çalışıyor gibi durmasalar da düzenli tekrar ve zaman yönetimi yapıyorlar.
Senin durumun da çok normal. Lisede başarılı olup üniversitede zorlanmak çoğu zaman çalışma stilini üniversiteye uyarlayamadığın anlamına gelir. Yani “ben yapamıyorum” değil, “ben henüz nasıl yapacağımı tam çözemedim” demek bu 💫 Üniversitede tek derse girip sadece hoca ne anlattıysa ona yaslanmak yetmiyor. Dersten sonra kısa tekrar, haftalık özet çıkarma ve konuya kendi cümlelerinle hâkim olma çok fark ettiriyor.
Bir de şunu fark et: Üniversitede kimse seni zorla derse, zorla masaya oturtmuyor. Bu özgürlük, bazılarını uçuruyor bazılarını da savuruyor. Sen kendini savrulan tarafta hissediyorsan bu da bir uyarı işareti aslında. “Artık kendi kendimi yönetmeyi öğrenmem gerekiyor” diyenler toparlanıyor. Kendine küçük hedefler koy. “Bu dönem sadece bütünlemeye kalmayayım” düşüncesini bir tık yukarı çek. Mesela “şu dersten en az 70 alacağım” gibi. Hedef netleştikçe motivasyon da artar 💪
Unutma, şu anki notların senin zekânı ya da geleceğini tanımlamıyor. Önemli olan bu dönemi bir “öğrenme süreci” olarak görmen. Deneme yanılmayla sana uyan çalışma stilini bulacaksın. Kimi yazarak öğrenir kimi anlatarak kimi bol soru çözerek. Sen kendini keşfetme sürecindesin daha. Kariyer yolculuğunda esas kıymetli olan da tam olarak bu keşif süreci. Vazgeçme, ritmini bulduğunda sen de o “ani başarı patlaması” yaşayanlardan olabilirsin 😉✨
Cevap
4Cevap
çalışarak.
Çünkü üniversitede çan eğrisi var ve insanlar daha rahat dersler az
alışınca yükselir
Aynen ben 2.90 la mezun oldum
Demek ki çalışıyorlar
bölümün ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?