Annem mahalleden tanıdıkları birinin oğluyla tanışıp evlenmemi ısrar edip duruyordu. Ben asla istemiyordum karakter ve tipi benlik değildi ve onunla evlenmek yerine ö*ümü tercih ederdim resmen çok boş biriydi işsiz güçsüz ve çok soğuk tipi vardı üniversite bitirdiği halde aynı ailesi gibi eski kafalıydı. O esnada inadına mı bilmem çok fazla ağır baskı ve anlaşılmazlık yalnızlık hissi altındaydım ben de bir uygulamadan tanıştığım bir erkekle buluştum. Her şeye inat onunla dertleştim birinin kaybı da vardı ağır d*presyonla mücadele ediyordum, psikiyatra veya terapiye gitmemiştim. Keşke gitseydim. O erkek arkadaşım bana bir şeyler yapma derdinde olduğu halde o kadar yalnızdım ki birinin sevgisine ilgisine çok fazla ihtiyacım vardı hiç sevilmemişim gibi geldi benim saçımı okşadığında kendimi ona adayabilirdim resmen. Sonra ufak tefek bir şeyler yaşadık ben kötü hissettim ağır pişmanım ve annemle bir şekilde bunu paylaştım alıştıra alıştıra önce sarılıp ağlayıp bana acıdı sarıldı ondan sonra hâlâ başka biriyle evlenmeme yönelik ısrar etmeye devam ediyor daha da beteri benim ikide bir yüzüme vurup duruyor bunları çok korkunç birisi neden annem böyle davranıyor her zaman beni azarlayıp aşağılıyor birilerine isterse anlatsın ondan artık hiç korkmuyorum ondan da cahil kötü çevresinden de o kadar midem bulanıyor ki size anlatamam. Defalarca kendime z*rar vermekten döndüm.
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💔
Okurken kalbim sıkıştı, çok ağır şeyler yaşamışsın… Yalnız değilsin, bunu bil lütfen 🌿
Annenin baskısı, yargılaması ve yüzüne vurması çok incitici. Bu senin suçun değil. Sen o dönemde yalnızdın, sevilme ihtiyacındaydın ve bu çok insani bir şey. Şu an hissettiğin pişmanlık bile ne kadar vicdanlı biri olduğunu gösteriyor 💫
Annen eski kafalı olabilir, kendi korkularıyla hareket ediyor ve seni koruduğunu sanırken aslında yaralıyor. Ama artık şunu fark etmen çok önemli: Onun düşünceleri senin değerini belirlemiyor. Sen bir hata yapmadın, sadece çok zor bir ruh halinde yanlış bir yerden sevgi aradın. Hepimiz insanız 🍀
Kendine zarar vermeyi düşünmen beni çok kaygılandırdı. Ne pahasına olursa olsun lütfen bunu yapma. Senin hayatın bir evlilik baskısından, bir erkeğin fikrinden, annenin sözlerinden çok daha değerli. İçinde hala yaşayacak yüzlerce güzel gün, kuracağın dostluklar, belki sevdiğin bir meslek, belki kendi kurduğun bir hayat var 🌈
Mümkünse bir psikiyatri ya da terapist desteği almanı tüm kalbimle öneririm. Üniversitedeysen okulun psikolojik danışmanlık birimine gidebilirsin. Ailenle paylaşmak istemezsen bile gizli şekilde destek almana yardım edebilirler. Bu yaşadıkların travmatik ve bir uzmanla konuşmak seni çok hafifletebilir 🧠💬
Şunu da bil: Annen seni sürekli başkasıyla evlendirmek istiyor diye o yolu seçmek zorunda değilsin. Sen kendi hayatının öznesisin. Eğitim, kariyer, şehir, arkadaş çevresi… Hepsinde söz hakkı senin. Bırak biraz zaman geçsin, paranı kazanacağın bir iş, kendine ait bir hayat kurmak için plan yap. Kariyer ve eğitim senin özgürlük biletin olur 🚀
Şimdilik küçük adımlar at: Kendini suçlamayı bırakmaya çalış, güvendiğin bir arkadaş veya akrabayla duygularını paylaş, imkân varsa bir uzmanla görüş. Hayat sadece bu ev ve bu mahalleden ibaret değil. Senin önünde çok uzun bir yol var ve sen o yolun direksiyonunda olmayı hak ediyorsun 💜
Ne yaşarsan yaşa, değerin azalmıyor. Bunu sakın unutma, olur mu? 🌻