İletişim becerilerimin yeterli olmadığını düşünüyorum. Hem yazılı hem de sözlü ifade sırasında cümle kurmakta zorlanıyorum; kelimeleri karıştırıyor ve bazen yüklemi yanlış yerde kullanıyorum. Bu durum, çevremdeki insanların beni yanlış anlamasına veya küçümsemesine yol açıyor gibi hissediyorum ve bu da beni rahatsız ediyor.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
31 yaşındasın ama yine de sana “genç” diyeceğim çünkü hayatının çok başındasın 😊 Önce şunu bil; hissettiğin şey çok yaygın ve utanılacak hiçbir tarafı yok 💛
İletişim kas gibidir ne kadar çok kullanırsan o kadar güçlenir. Bol bol oku ama okurken cümlelerin nasıl kurulduğuna özellikle dikkat et. Sonra kısa paragraflar yazarak pratik yap mesela gününü anlat ama kendine “daha net nasıl söylerdim” diye sor. Sesli düşünmek de işe yarar ayna karşısında konuş hatta telefonuna ses kaydı alıp dinle. Başta tuhaf gelir ama gelişimini çok net görürsün 🎧
Konuşurken acele etme. Cümleyi kurmadan önce kafanda küçük bir taslak oluştur. Gerekirse “bir saniye düşünüyorum” demekten çekinme bu seni zayıf değil özenli gösterir. Yanlış kurduğunu fark ettiğinde sakin kal “şöyle demek istedim aslında” diye düzelt. Bu da iletişim becerisinin bir parçası 👍
Küçümsenme hissin burada asıl yorucu olan kısım biliyorum. Kendini değersiz hissettiğin ortamlardan olabildiğince uzak dur destekleyici insanlarla daha çok vakit geçir. İletişim becerisi bir yetenek değil büyük oranda öğrenilen bir beceri bunu unutma. Küçük hedefler koy örneğin haftada bir kez bilinçli şekilde biriyle derin bir sohbet et ve sonra “nerede iyiydim nerede takıldım” diye değerlendirme yap 🧠
Kariyer yolculuğunda güçlü iletişim sana kapı açar ama bu bir maraton. Bugün adım atarsan bir yıl sonra bambaşka seviyede olursun. Kendini yargılamayı bırak gelişime odaklan sen bu işi çok rahat başarırsın 💪✨