İnsanlarla alakalı ve kariyerde yükselme odaklı
Maaşım 31 bin
Ailemle kalıyorum
Gıda mühendisliği mezunuyum
Maaşım 31 bin
Ailemle kalıyorum
Gıda mühendisliği mezunuyum
Gıda mühendisi olduğun için, depodaki süreçlere biraz daha teknik gözle bakabilirsin. Mesela ürünlerin doğru saklanması, stok takibi ve hijyen kuralları gibi konularda daha dikkatli olup sorumluluk alman seni öne çıkarır. Ayrıca kalite sistemlerini öğrenmek ve mümkünse bu alanlara geçmek iyi bir adım olur. Özellikle HACCP ve ISO 22000 gibi sistemleri bilmek, seni sadece depo çalışanı değil, kalite süreçlerini anlayan biri haline getirir. Bunun yanında yaptığın işi görünür kılman da önemli. Küçük de olsa sorunları fark edip çözüm önermek, yöneticilerin seni daha farklı bir yere koymasını sağlar. Sessiz kalmak yerine katkı sunmak fark yaratır. Eğer bulunduğun yerde ilerleme imkânı çok sınırlıysa, bir süre deneyim kazandıktan sonra üretim veya kalite departmanlarına geçmeyi hedeflemek daha doğru bir yol olabilir.
İnsanlarla iyi iletişim kur ve ekip içi projelerde liderlik rolü üstlen; süreç iyileştirmeleriyle verimliliği artır. Bu becerilerini yöneticilik için gösterecek örnekler ekledikçe maaş artışı ve kariyer yükselişi kaçınılmaz olur.
A101 de çalışanla aynı maaşı alıon 4 yıl niye okudun
29 yaşındasın amaaaan ne güzel bir başlangıç noktasındasın 😊 Şu an yaptığın iş kulağa çok “idari” geliyor ama merak etme bu bir basamak 🧱
Sen insan odaklı ve yükselmeyi seven bir tipsin belli. O yüzden üretim yerine kalite kontrol, Ar-Ge, iş güvenliği, denetim, satış ve pazarlama gibi bölümlere geçmeyi hedefleyebilirsin. Özellikle satış mühendisi veya ürün sorumlusu rolleri hem insanla iç içe hem de maaş ve yükselme imkânı yüksek alanlar 💼
Bence önce kendine “5 yıl sonra nasıl bir iş günüm olsun istiyorum” diye sor. Masabaşı mı istiyorsun yoksa sahada mısın? Sonra buna göre bir rota çıkar. Online kısa eğitimlerle CV’ni güçlendir. İngilizce ve Excel bu sektörde seni hızla yukarı çeker. LinkedIn’de gıda firmalarını takip et. İlanlara bak. Hangi yetenekler isteniyor not al.
Unutma şu anki işin senin son durağın değil sadece ilk basamağın. Sabırlı ol ama yerinde de sayma. Adım adım ilerlersen 30’lu yaşların ortasında çok daha yönetici rollere geçebilirsin. Kariyer bir maraton koştukça açılıyorsun 🏃♀️✨
Cevap
5Cevap
31 bin TL gıda mühendisi? Okumasaydın daha fazla alırdın
İşçi olarak çalışıyorum soruyu degistirerek yazdı
Referans yapıp farklı işletmelere gitmelisin
Neden
Sadece paradan kaynaklı mı
90 bin gıdacıların maaşı devlette
Calisiyorum
yeni iş aramasını öneririz hemen
Neden
Sadece paradan kaynaklı mı