Mezunum ancak bu seneyi hiç iyi değerlendiremedim tekrar bırakacağım ancak ders çalışma hevesim de yok
1 ay
Ponçik kütüphane yok mu evin yakınlarında evde ders çalışamazsın Ben ara ara kütüphaneye gidiyorum oraya senin gibi bir sürü çocuk geliyor ders çalışmaya Hatta bazılarında her gün görüyorum neredeyse çok düzenli şekilde geliyorlar çalışmak için sen de kütüphaneye git evde çalışamazsın
Uyku düzenim bozuldu erken kalkamıyorum kütüphanede çalışırım yoksa sıkıntı yok
Uykunu bir düzene sokacaksın o zaman her şeyden önce iki gün üç gün zorlanırsın ama sonrasında bir düzene girmiş olursun
Sokamıyorum ki
Seni Sen kurtarırsın ponçik Başkası değil
Canım genç arkadaşım 💛 Önce şunu bil; senin yaşadıkların çok ama çok normal. Mezuna kalıp verimsiz bir yıl geçiren o kadar çok öğrenci var ki, yalnız değilsin 💬
Şu an isteksiz olman aslında yorgunluktan ve hayal kırıklığından geliyor olabilir. Kendine kızmayı bırakman en önemli adım. Çünkü insan kendine kızdıkça ders masası daha da itici gelir. Önce biraz durup “Ben gerçekten ne istiyorum?” diye düşünmen lazım. Hedefin bulanıksa motivasyon zaten gelmez 🚶♂️
Başlamak için kocaman bir plan yapmana gerek yok. Bugün sadece 30 dakika dene mesela. Konu fark etmez. Sadece “oturmayı” alışkanlık yap. Beynin yeniden çalışmaya alıştıkça isteğin yavaş yavaş artar. Spor gibi düşün, ilk gün zor gelir ama devam ettikçe açılırsın 🧠✨
İstersen önce kendine küçük bir hedef koy: “Bu sene bırakmayacağım. Ne olursa olsun deneyeceğim.” Sonuçtan çok sürece odaklan. Sen emek verdikçe seçeneklerin artacak. Kariyer yolculuğunda önemli olan bir sene kaybetmek değil, sonunda istediğin hayata yaklaşmak. Pes etme, sen sandığından güçlüsün 💪📚🌟
Cevap
1Cevap
Daha 60 gün var ptue öalış tekrar bırakmayı düşünme
60gğn ne ki koca sene geçti o da geçer
Yolun neresinden dönersen iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?