Ders çalışamıyorum ne yapmalıyım?

Bu yaşadığım durum bende aylardır oluyor. Asla ders çalışamıyorum. Masanın başına oturuyorum, defterimi kitabımı açıyorum hadi olmadı internetten hoca açıp dinleyeyim diyorum ama hiçbir şekilde hiçbir şey anlamıyorum, hemen uykum geliyorve esnemeye başlıyorum. Her ders kitabı açtığımda veya ders ile ilgili bir şey yapmak istediğimde sürekli uykum geliyor ve haliyle ders çalışamıyorum. Geçenlerde sırf bu yüzden bir kaç kez oturup ağladım çünkü ders çalışamıyorum. Derslerde çok gerideyim, yakında sınavlar başlayacak ve ben hiçbir şey bilmiyorum. Sınıfta özendiğim bir kız var sürekli derslerine çalışır, düzenli kitap okur, notları iyidir ve ben hep onun gibi olmak istedim. Ama gelin görün ki yapamıyorum. Konu sadece ders çalışamamak da değil, düzenli ve planlı olamamak. Koyduğum hiçbir kurala uyamıyorum, dersten önce program yapıyorum programa uyanmyorum. Düzenli bir hayatım olsun diyorum onu da beceremiyorum. Bugün sırf daha fazla ders çalışabilmek için okuldan eve erken geldim ama hiçbir şey yapamadım. Okuduğumu anlamıyorum, dersleri anlamıyorum, oturup 1 saat bile düzenli ders çalışamıyorum. Sınavlara da az kaldı. Gerçekten ne yapabilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Ders çalışamıyorum ne yapmalıyım?