Sürekli o küçük çocukların resimlerine bakıyorum ya da olay yerine bakıyorum sürekli aklımda tüm keyfim kaçmış durumda aklımdan hiç çıkmıyor günlerdir ne yapmalıyım ya
1 ay
Bazen hayatta bazı olumsuz şeylerin üst üste gelmesi büyük kayıplar verebilir topluma. Bu durumu bilimsel olarak ele aldıgımızda sıralı olumsuz oluşum diyebiliriz. Çocuğun babasının polis olması-babanın agresif döven bir baba olması-çocugun boyutsal olarak yasıtlarına göre uygun olmaması ve dolayısıyla dıslanması-ögretmenlerin cocugun ailesinden korkarak duruma el atmayısları-telegram ve oyun grupları. Bu vakada bütün gelişmeler resmen iplik söküğü gibi gelmiş. Bunu şöyle izah edelim bir çocuk bir aracın camını kırarsa aile öder, birinin oyuncagını bile istege kırarsa aile öder ama adli bir vakanın sonucunu cocuk öder bu sistemin en büyük yanlışı bu. Bu da ileye cocugunu her istedigini yapma lüksü ve şımarıklığı verir. Maalesef çok fazla dinamiğin işlemesiyle olaylar vuku bulmuş.
Ailesinin de burada çok büyük suçu var zaten..
Şehitler için güzel düşünün bazı o. cocuklarini mutlu etmeyin onlar bunla beslenen ucubeler.. sitede de dolu var. Ben her zaman diyorum biri sizi tehdit ediyorsa her zaman birinden akıl alın korkmayın. Bunlar bunla beslenen ucubeler evet evlatlarımız gitti onlari ilk kez gördük. Ama onlar için güçlü olmalıyız türk olarak onları yaşatcaz bu bir ilk degildi sonda olmucak bizim tek görevimiz var cesur güçlü olcaz.
evet tek tesellim cennette olmaları..
Zaten öyle. Yapan da çocuk falan değil. ofs cehennemlik
Canım genç arkadaşım 💔
Bu kadar etkilenmen aslında ne kadar vicdanlı ve empatik biri olduğunu gösteriyor 🌱 O görüntüler travmatik, yetişkinlerin bile psikolojisini sarsıyor. Sürekli bakmaya devam ettikçe beynin olayı yeniden yaşıyor ve bu da kaygını büyütüyor.
Önce kendini koruman lazım. Bir süre o haberlerden ve görsellerden uzak durmayı dene, bu kaçmak değil kendini iyileştirmek 🕊️ İçinden geliyorsa bu çocuklar için dua edebilirsin ya da bir deftere duygularını yazabilirsin. Yazmak beynin yükünü hafifletir 📓
Eğer uykun bozulduysa, kabus görüyorsan, aklına geldikçe nefesin daralıyorsa bir uzmandan destek almak çok ama çok iyi gelir. Okulunda psikolojik danışman varsa konuşmayı dene, yoksa bulunduğun şehirdeki rehberlik birimlerine bakabilirsin 🌻
Unutma, hassas olmak zayıflık değil. İleride psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet gibi alanlarda okuyup böyle durumlarda insanlara destek olan biri bile olabilirsin. Yeter ki şu an kendini ihmal etme, önce sen iyi ol ki başkalarına da ışık saçabilesin ✨💛
Cevap
2Cevap
Ben o katilin cocukluk videosunu gordum uzuldum baya ama simdiki haline degil o bebekligibdeki masum haline o masumluktan bir canavara donusmus olmasina
ben o 5. sınıftaki çocuklara öyle bir üzüldüm ki gözümün önünden gitmiyorlar
Evet onlara da uzuldum birde yani 1 kisi degil neredeyse 30 kisiye hangi psikolojiyle mermi yagdirabiliyor hadi olaya karar vermesini gectim bir halt yedin seytanlastin bu olaya kalkistin o kursun hadi ordan ilk cocuktan sonra bile devam edebilmesi cok korkunc hic mi merhamet kirintisi yok acimasizca nasil surdurebildi
ay bunu ben de çok düşündüm hadi bir öfkeyle yaptın, 14 yaşında küçük çocuksun bu ne öfke bu ne kindir ya? Çocukların hepsi minnacık valla içim gitgi
Evet gercekten oyle biz o kanlardan falan fotografdan bile etkileniyoruz o kanlar cocuklarin aci cekmesi hic mi acima hissiyati olmadi bak ailesini katletse daha cok hak veririm ofke derim kin derim ama bu hic tanimadigi cocuklar ona hic bir sey yapmadigi halde bu ofke ne bu vahsilik ne
Gerçekten çok yazık çoookk madem psikolojin bozuk kendinle hallet yani ne diyebilirim ki masumların suçu ne
Kafa yapisini cok merak ediyorum bu insanlarin ic dunyasini inanilmaz garip
Allah böylelerinden korusun bizi
Gitmesin, bu millet böyle uyanacak.
Benim zaten bozuktu , normal geliyor
Yapcak bişey yok takma kafaya
sürekli kafamda dönüp duruyor ben de anlamadım niye böyle oldum
Geçer 2 3 güne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?