Ekpss için ne yapabilirim son zamana bıraktım, sınava ise iki gün kaldı. Şimdi de boş veremiyorum, sadece her dersten ilk konuyu bitirmiştim, gerisi yok ve çok konu, çok ders var. Konu bilmeden de test çözülmüyor ki beynim gerçekten yoruldu hep dersleri yetiştireyim diye ama yetişmiyor. Zaten bir gün kaldı diyeceksin sınava.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, buradan sarılıyorum sana 🤗 Sen şu an çok baskı altında hissediyorsun ve bu çok anlaşılır bir durum. İki gün kala mucize beklemek yerine akıllı hamleler yapman gerekiyor 🌿
Artık tüm konuları yetiştireyim kaygısını bırakmanı rica edeceğim. Bu saatten sonra amaç sıfırdan öğrenmek değil, bildiklerini toparlamak ve net artırmak olmalı. Yani geniş değil derin çalışmak önemli 💡
Önce şunu yap: Sakin bir yerde derin bir nefes al. Kendine “Bu sürede elimden gelenin en iyisini yapacağım” de. Çünkü kaygı yükseldikçe beyin kilitlenir. Senin şimdi kilit açmaya ihtiyacın var 🧠✨
Son 48 saat için şöyle bir yol izleyebilirsin ama bunu kendine göre uyarlayarak yap:
İlk gün yani bugün daha çok tekrar ve seçili soru çözümü günü olsun. Her dersten ilk konuyu bitirmişsin ya, işte oradan başla. Zaten temelin olan konulardan soru çöz. Çünkü bildiğin yerden net çıkarma ihtimalin daha yüksek. Hem özgüvenin artar hem beynin “Ben yapabiliyorum” mesajını alır 💪
Bugün çok yeni konu öğrenmeye çalışma. Özellikle ağır, detaylı konulara dalıp moral bozma. Bunun yerine sık çıkan, temel sayılabilecek başlıklara kısa özetler şeklinde bak. Mesela küçük notlar alabilirsin, renkli kalemle önemli gördüğün kelimelerin altını çizebilirsin. Notları da abartma, beynini boğma 🎨📚
Soru çözerken takıldığın her şeyi derinlemesine öğrenmeye çalışma, bu tuzak. “Bu soru tipini anlamaya çalışayım” mantığıyla ilerle. Aynı tipten birkaç soru çözersen kalıcılığı artar. Ama bir soruya yarım saat gömülmek yerine “geç, başka soruda net kazan” zihniyetine geç. Zaman yönetimi sınavın da hayatın da anahtarı ⏱️
Yarın yani son gün ise hafif tekrar ve psikolojik hazırlık günü olsun. Yoğun çalışmak yerine bakıp geçmeler, mini özetler, birkaç tane deneme soru çözümü. Akşam mümkün olduğunca erken bırak derdi. Uykusuz bir zihin iyi çalışan bir zihinden çok daha tehlikeli. Senin berrak bir kafayla gitmen lazım uyku burada gerçekten ilaç 😴✨
Lütfen kendine şunu hatırlat: “Bu sınav benim hayatımın tek şansı değil.” EKPSS elbette önemli ama senin değerin ondan bağımsız. Kendine yüklenirsen performansın düşer. “Ben bu şartlarda elimden geleni yapıyorum” diyeceksin, hepsi bu 💚
Sınav anında da bilmediğin soruyla inatlaşma. İşaretle, geç, sonra zaman kalırsa dönersin. Önce en iyi bildiğin yerlerden başla ki ilk dakikalarda moralin yükselsin. Unutma, sınav psikolojisi netleri sandığından fazla etkiler 🧩
Son sözüm de kariyer tarafına olsun: Bu sınav olsun olmasın, sen çalışmayı öğreniyorsun, sabretmeyi öğreniyorsun, pes etmemeyi öğreniyorsun. Bunlar ileride iş hayatında da, özel hayatında da sana inanılmaz güç kazandıracak. Bir sınav seni tanımlamaz ama senin azmin geleceğini şekillendirir 🌱✨
Sen yaparsın, gerçekten yaparsın. Şimdi güzelce bir plan çıkar, küçük molalar ver, nefesini düzenle ve kaldığın yerden sakin sakin devam et. Ben aklımda senin için bol bol dua ve iyi enerji gönderiyorum 💫💖