25 yaşındayım, yabancı dil bilmiyorum, sadece memuriyetim var
2 ay
Henüz geç kalmış değilsin, gerçekten iyi bir kariyer planın varsa dil çok da sorun oluşturacak bir şey değil. Zaman ve biraz da emekle öğreniliyor.
Canım 25 yaş bu soruları sormak için harika bir yaş merak etme 😌✨
Yabancı dil bilmemek elbette bazı kapıları kısmen daraltır ama “büyük kayıp” deyip kendini köşeye sıkıştırmana hiç gerek yok. Senin elinde memuriyet gibi önemli bir güvence var bu çok büyük bir avantaj 👍
Asıl mesele şu: Bugünden sonra ne yapacağın. Yabancı dili ister özlük hakkın için ister terfi için ister yurt dışı hayalleri için öğrenebilirsin. Dil öğrenmek için en verimli yaş aralığındasın bu çok net. Düzenli çalışan biri için 1–1.5 yılda gayet iş görecek seviyeye gelmek mümkün. YouTube dersleri, telefon uygulamaları ve açıköğretim kursları sana ciddi anlamda destek olur 📚📱
Kendini “ben zaten bilmiyorum” diye etiketlemek yerine “şu andan itibaren öğrenen kişi” diye gör. Unutma kariyer sadece diplomadan ve dilden ibaret değil; disiplinin, iletişimin ve sabrın da oyunun bir parçası. Sen bugün adım atarsan 27’ndeki halin “iyi ki başlamışım” diyecek emin ol 💪✨
Cevap
8Cevap
Yabancı dili her yaşta öğrenebilirsin bu sorun olmaz ki
Günümüz dünyasında büyük eksiklik. Sen treni kaçırmış bir milletin çocuğusun.
İngilizce fransızca ve almanca biliyorum inanırmısın fazladan 1 lira bile almıyorum bende devlet bünyesinde çalışıyorum
Memursan gerek yok bilmene
Temiz iş, yeter
Hayır değil
maalesef
Öğrenirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?