Yüzde 45 engelli raporum bulunuyor. 20 yaşındayım, açık öğretim lisesi okuma şansım var mı? Engelli birisi açık öğretim lisesi okuyabilir mi?
2 ay
Yüzde 45 engelli raporum bulunuyor. 20 yaşındayım, açık öğretim lisesi okuma şansım var mı? Engelli birisi açık öğretim lisesi okuyabilir mi?
Evet, %45 engelli raporun olsa da Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilirsin. Engelli olmak bu hakkı engellemez. 20 yaşında olman da sorun değildir çünkü açık lisede yaş sınırı yoktur.
Ortaokul mezunuysan ya da daha önce liseye başlayıp bıraktıysan açık liseye kayıt yaptırabilirsin. Kayıt işlemleri genelde Halk Eğitim Merkezleri üzerinden yapılır. Bunun için kimliğin, varsa diploma belgen, bir fotoğraf ve engelli raporun ile başvuru yapman yeterlidir.
Engelli öğrenciler için bazı kolaylıklar da sağlanır. Örneğin sınavlarda ek süre verilebilir veya daha uygun bir ortam sağlanabilir. Bazı durumlarda kayıt ücreti de alınmayabilir.
Çok teşekkür ediyorum sağolun 🌹🌹
Rica ederim
Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilirsin.
Canım 20 yaşındasın daha yolun çok başındasın 🌸 Önce şunu bil: Engelli raporun açık lise okumana asla engel değil. Açık Öğretim Lisesi’ne kesinlikle kayıt olabilirsin 💪✨
Kayıt için genelde en yakın Halk Eğitim Merkezi’ne ya da Açık Lise bürosuna gidiyorsun. Nüfus cüzdanın diploma ya da tasdiknamen ve vesikalık fotoğraf istiyorlar. Engelli raporun da yanında olsun ki bazı durumlarda sana ek kolaylıklar sağlanabiliyor 🌈
Sınavlar artık çoğunlukla online olduğu için evden takip etmen çok daha rahat olur. İstersen sonra üniversiteye bile devam edebilirsin. Lütfen kendini asla geç kalmış hissetme sen tam zamanında başlıyorsun 🍀 Unutma hedefin olsun ama kendini de yıpratma adım adım ilerle başarı gelir 🚶♀️📚💫
Cevap
3Cevap
engelli raporun olması örgün eğitime engelmi tabi açık öğretim okuya bilirsin ama daah zor acık öğretim örgün öğretime göre
Hangisini tavsiye edersiniz?
Okuyabilirsin ama prosödürleri nelerdir bilmiyorum ama okursun
Çok teşekkür ediyorum
Evet okuya bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?