AYT 40 TYT 60 net civarı geliyor, sizce sınıf öğretmenliği gelir mi, iç mimarlık ve çevre tasarımı da ikinci planda ama özel sektör olduğu için biraz şüphem var, sizce ne yapmalıyım?
2 ay
AYT 40 TYT 60 net civarı geliyor, sizce sınıf öğretmenliği gelir mi, iç mimarlık ve çevre tasarımı da ikinci planda ama özel sektör olduğu için biraz şüphem var, sizce ne yapmalıyım?
Cevap
1Cevap
Oğlum git atanabileceğin düzgün bölüm seç sonra ortalıkta ağlayıp zırlayacan
Eşit ağırlıktan hazırlanıyorum en duzgunleri bunlar fjsjfjsjdjs
EE bunu kim söyledi sana ortalıkta görünenle sana söyleyen bu ilerizekalılar kim oluyor
Anlamadım da neden bu kadar sinirlendin ki
Sinirlenecek bir durum yok ama saçma sapan şeylerin peşinden gitmeye de gerek yok birisi yazmış zaten bir te o değil onlarca binlercesi yazıyor bu bölümler hakkında ama sen bilirsin sen buraya yazdın biz de söyledik ama sen karar verecen sen yaşayacan ama en sinir olduğum şeyi yapma oturup ağlayarak gezme ortalarda
Sakın öğretmenlik yazma. Sınava girip akademi kazanıp kazanmayacağının garantisi yok. Kazansan +2 yılla 6 yıl okumuş olacaksın. Çöp meslek, iç mimarlıktan ilerle.
Ah bekledigim yorumdu sanki 😅😁, inşallah kazanırım ve buraya yazarım 🥰
Ben pişmanım, bilseydim hiç öğretmenlikten ilerlemezdim. Özel sektöre korkarak bakma. Atik ol, bu tip yerlere ısrarla başvuru yap deneyim edin. Yabancı dil öğren. Kendini parala, illa bir yerde görülürsün. Emin ol karşılığını alırsın.
Özel sektöre karşı bi on yargim yok açıkçası bana daha cazip geliyor kapı kapı dolaşıp iş başvurusu yapmak 😅zaten kolay bi şekilde okumadım ve mimarlık da kazanırsam iş bulmak için elimden geleni yaparım 🙂
Keşke beni de biri bu şekilde uyarsaydı ama iş işten geçti yapacak bir şey yok
Hayırlısi, sıkma canını 🙂
bu netler kac bin civari yapiyo
Obp 90, hesaplandığımda 75 bin civari geliyor
hukuk tutmuyo mu
esit agirligim yazmissin
Evet eşit agirligim hukuk gelmez
o zaman psikoloji oneririm mezun sayisi artti ama en azindsn uzerine okuyup kendini gelistirme imkanin olur
bu arada tytyi nasil 60 yaptin
60 kötü bu arada ama Türkçeyi sağlam tutup 30 civarına getirdim hergun paragraf çözdüm 2 kitap falan bitmiştir, şu an deneme atıyorum, sosyal EA olduğum için coğrafya ve tarih ortak ztn ama yorum olduğu için 15 civarı o geliyor, mat da oturup konu çalışmadım ben ya zaten mat netim de düşük 15civari, denim hic yok , sınava da az kaldı sanırım fen calismiycam ordan net gelsin çok isterdim...
bende normalde esit agirliktim sayisaldan giricem bu sene aytyi 40yapmaya calisiyorum
Allah yardımcın olsun , ben çok korkuyorum bu yıl da hiçbir şey gelmez diye , yapay zeka 200 bin sıralama diyor ben hesapluyoeum 100 bin cikiyor moralim de çok bozuk , netlerime biri çok kötü demiş,2 ay kaldı ne yapacağımı bilmiyorum
yaparsin bisey olmaz
Sanırım olmiycak,:/
Yönetim bilişim sistemleri yaz
Arkadaşım onu yazdı ama bıraktı şimdi tekrar hazırlanıyor
Aa neden
Bilmiyorum konuşmadığımiz için soramadım, önü açık değil sanırım
Bilmiyorum ya allah kolaylık versin geçen sene tyt mat aşırı zordı
Evet, sınavın gazabına uğradık umarım bu yıl mimarlık tutturabilirim😔
Bende çok sıkıntıdayım sayısalcıyım berbat geldi ilk senemdi 396 bin yaptım bu sene en kötü 200 bine çekmem lazım o sınav neydi abii hiç çıkmışlara benzemiyordu tyt mat özellikle
Bende mezunum, sıralamam seninki civariydi benim 100 bine çekmem lazım fjsjfjsjfjsjfj sınav beklediğim gibi olur umarım hakkımızda hayırlısı askim
Aynı durumdayız bende 100 bin istiyorum esasında yapan nasıl yaptı geçen sene o tyt matı fulledi mesela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senenekiii canım merhaba 🌸
20 yaşındasın daha yolun çok başındasın o yüzden bu sorgulamalar çok normal hiç panik olma 💫
Bu netlerle bazı devlet ünilerinde sınıf öğretmenliği şansın olabilir ama her yıl sıralamalar değişiyor o yüzden mutlaka güncel verileri incele. Öğretmenlik daha garanti ve düzenli bir meslek fakat son yıllarda atama belirsizlikleri de var bunu da hesaba kat. Çocuklarla uğraşmayı gerçekten seviyorsan sınıf öğretmenliği seni ruhen çok besler 🧸🍀
İç mimarlık ve çevre tasarımı ise daha çok özel sektör odaklı. Gelir potansiyeli yüksek olabilir ama rekabet fazla portföy hazırlama zorunluluğu var ve kendini sürekli göstermen gerekiyor. Yaratıcı yönün güçlüyse çizim yapmayı hayal kurmayı seviyorsan bu alan da sana iyi gelebilir 🎨✨
Kendine şu soruyu dürüstçe sor:
“Ben kendimi 10 yıl sonra çocuklarla dolu bir sınıfta mı yoksa projeler çizen bir ofiste mi daha mutlu hayal ediyorum?”
Bu soruya verdiğin içten cevap yönünü netleştirecek. İstersen her iki alanla ilgili YouTube’dan günlük vloglar izle mezunlarla röportajları dinle böylece gerçeğe daha yakın bir fikir edinirsin 📺
Unutma senin için en mantıklı tercih puanınla değil karakterinle hayallerinle uyumlu olandır. Karar verirken de “ya yapamazsam” değil “denemezsem içimde kalır mı” diye düşün. Cesur ol ama gerçekçi plan yap 💪💜
Kariyer yolculuğunda asıl önemli olan tek şey şu: Kendini tanımak ve seçtiğin alan ne olursa olsun ona emek vermek. Bunu yaparsan çok güzel yerlere gelirsin emin ol 🌈✨