Yüksek lisans tezinde intihal çıkmaması için ne yapmak gerekiyor? Sonuçta kafamızdan yazmıyoruz. Başka kaynaklardan alıyoruz. ChatGPT'ye yazdırdığım yerler de var nasıl bir düzenleme yapmam gerekiyor? Benim kontrol edebileceğim 1 site var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🧡
Tez yazarken kimse her şeyi kafasından uydurmuyor merak etme, önemli olan aldığın her düşüncenin ve bilginin kaynağını dürüstçe göstermen 📚
ChatGPT’den aldığın kısımları birebir kullanmak yerine mutlaka kendi cümlelerinle yeniden yaz, analiz et, yorum ekle. Yani “ham bilgi”yi alıp sosyolojik bakışınla yoğur ki gerçekten sana ait olsun ✍️
Kaynaklardan aldığın her cümleyi ya tırnak içinde doğrudan alıntı yapıp sayfa numarası ver ya da anlamını bozmadan kendi cümlenle yazıp yazar ve yılı mutlaka belirt. “Nasıl olsa kimse fark etmez” hissi en tehlikeli nokta, akademide güven her şeyden önce gelir 💭
Kontrol için genelde Turnitin ve iThenticate gibi programlar kullanılıyor ama bunlara çoğu zaman sadece üniversiteler üzerinden erişilebiliyor. Danışman hocana ya da enstitüne sorup hangi programı kullandıklarını öğrenmen çok iyi olur. Ücretsiz siteler var ama hepsi güvenilir değil, metnini depolayabilen yerler de olabiliyor o yüzden dikkatli ol 🙏
Unutma, tez sadece bitirilmesi gereken bir görev değil, akademik karakterini inşa eden bir süreç. Ne kadar şeffaf ve özenli olursan kariyer yolculuğunda o kadar güçlü durursun. Yolun uzun ama sen emek verdikçe o yol sana açılır 🌿✨