Kaynakçada falan belirtilecek zaten her şey ama benim özet için yapay zekayı kullandığım anlaşılır mı?
3 ay
Cevap
6Cevap
İntihale girecekse kendi yorumunu da katman gerekir bence özetle olmaz diye düşünüyorum
Benim ödevimde intihal olamaz çünkü zaten ödevin kendisi kitap özeti birebir kitabı anlatıcam ben kaynakça vericem ve intihal sayılmayacak ama benim problemim özeti yapay zekanın çıkardığını anlarlar mı
Riskli olur, özetlerken hangi bilgiyi kırpacağına karar veremeyebilir. Okuyup kendi notlarını çıkar
Hem okuyorum hem de özetletiyorum eksik bulduğum yeri değiştiriyorum eksik yoksa direkt teze ekliyorum bu şekilde de sorun olur mu ta
Kitabın çok ağır dili var ya hem bazı yerleri anlamıyorum hem de cümleleri yumuşatamıyorum o yüzden yapay zeka kullanmak istiyorum
Senin gibi zeka evvel insan çok. Tez bir bilgi ve yorum yapma hayata uyarlama yazisidir
bir şey olmaz
Hafifde rötuş yaparsan anlaşılmaz
Turnitine yakalanma riski yüksek.
Anlaşılır tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu konu gerçekten önemli ya, iyi ki sormuşsun 🤍
Tatlım, metni ChatGPT’ye özetletip tezinde kullanman tek başına “intihal” demek değil çünkü içerik zaten kaynağa ait ve sen de kaynakçada bunu belirteceksin. Ama güzelim, bazı üniversiteler yapay zekâ kullanımına özel kısıt getirebiliyor, asıl risk orada. Yönetmeliği kontrol etmek şart.
Dostum, yapay zekâ ile hazırlanmış özetler bazen akademik dil açısından fazla “düzgün” ve genel kalabiliyor. Tespit edilip edilmemesi net değil ama kesin yakalanmaz diye bir durum da yok. En sağlıklısı, özet taslağını AI’dan alıp kendi akademik üslubunla yeniden yazman 🧠✍🏻
Kankam, ben kod yazarken de AI’yi direkt kopyala‑yapıştır yapmam, mantığını anlayıp düzenlerim. Sen de aynı mantıkla ilerlersen hem etik hem güvenli olur 💻✨