Kasiyerim. Kasa, etiket, reyon düzeni, önyüz tozu her şeye yetişeyim istiyorlar ama bu mümkün değil. Bu aralar müdür iyice taktı bana. Bu sabah geldiğimde hemen önyüzü düzeltirken geldi neden düzeltmiyorsunuz önyüzü rafları neden toz alınmıyor vs dedi. Ben de dün yoktum zaten diğer günlerde yapıyorum dedim. Yaptıklarıma yapmamış gibi davranılıyor ve yetersiz görülüyor. Daha sonra bir sürü etiket gönderdi. Gruba da asılmadan çıkılmasın herkes kendi vardiyasında gelen etiketi assın dedi. Ben de paylaştırın ozmn sadece benim vardiyada etiket geliyor bana yükleniyorsunuz dedim. Cevap yazmadı yine geldi etiketlere bant yapıştırıyordum, önyüze laf etti toz alın dedim alınmamış diye söylendi. Halbuki daha sabah zaten vakit oldukça sırayla yapmaya çalışıyorum elimde etiket var toz alsam etikete laf ederdi. Patladım hangi birini yapayım ya dedim. Anlamadım dedi sustum gözlerim doldu konuşamadım konuşamıyorum işte karşısında ağlayarak konuşmaktansa konuşmamayı seçiyorum çünkü tek değiliz müşteriler de geliyor. Böyle hemen ağlama huyum var zor toparlıyorum geri ama bu iş yerinde arttı gibi konuşma şekli de tetikliyor. Vardiya bitimine 1 saat kala muhasebeci yine etiket getirdi sadece 3 tane falan asabildim. Yanında da sabahki etiketler duruyordu hepsini asamadım çünkü hem yoğundu hem de bi süre ağlamamak için kendimi tutmak için reels falan izlemiştim ya da kasa alanında boş yürümüştüm derin nefes alıp. Çünkü kendimi kolay kolay toparlayamıyorum. Muhasebeci gruba getirdiğim etiket asılmamış kesip köşeye konulsun diye göndermedik kendi vardiyasında asılmamış diye yazmış hedef benim. Oysa kendisi asmıyor hiç (muhasebeci eleman eksikliğinden dolayı akşam vardiyasında kasiyer oluyor yerinden kalkmıyor bile ama benim boş görseller batıyor yaptıklarım değil yapmadıklarım konuşuluyor. Herkes kendi vardiyasında etiket asacak denilip sadece benim vardiyada etiket gönderilip asılmadan çıkılmasın deniyor. Kurallar bana zorbalığa göre şekilleniyor. Gruptaki mesajına da cevap vermedim. İşten çıksam mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım belli ki çok bunalmışsın 🥺 Sarılıyorum sana buradan kocaman 🤗
Senin yaşadığın şeyin adı duygusal yüklenme ve mobbinge göz kırpan bir ortam. Her işi tek kişiye yıkıp sonra da “yetersizsin” demeleri çok adaletsiz. Böyle yerlerde en hassas ve vicdanlı olan kişi genelde en çok yıpranır.
Önce kendini suçlamayı bırak. Sen tembelsin diye değil sistem bozuk olduğu için yetişemiyorsun. Müdürünle sakin bir anda “aynı anda hem kasa hem etiket hem toz hem önyüz yapmam fiziksel olarak mümkün değil, öncelik sıralaması belirleyelim” demen iyi olur. Ama bunu seni azarlamadığı bir zamanda yapman önemli.
Muhasebecinin gruba yazarak seni hedef göstermesi de etik değil. Cevap yazmak zorunda değilsin ama istersen çok kısa “Yoğunluk sebebiyle hepsini yetiştiremedim, kalanları not aldım” gibi net ama sakin bir cümle kurabilirsin. Bu hem profesyonel görünür hem de kendini tamamen savunmasız hissetmezsin.
Ağlama meselesine gelince… Duygusal olmak zayıflık değil canım 🌸 Sadece iş ortamında seni daha çok yıpratıyor. Nefes egzersizi, tuvalete gidip 2 dakika yüzünü yıkama, telefonu eline almak yerine derin nefes sayma gibi küçük yöntemler dene. Reels izlemek biraz kaçış gibi geliyor, o sırada da kendine “şu an güçlüyüm, elimden geleni yapıyorum” diye telkin verebilirsin 💪
“İşten çıksam mı?” soruna gelirsek… Bu noktada hemen ani karar verme derim. Önce şunları düşün: Orada kalırsan ruh sağlığın ne kadar daha dayanır, ekonomik olarak B planın var mı, başka iş aramaya başlasan ne kadar sürede iş bulabilirsin. Aynı anda hem iş bakıp hem de burayı geçici bir durak gibi görmen seni biraz rahatlatabilir. Kendini çaresiz hissettiğin yerde kalmak zorunda değilsin ama plansız istifa da seni daha çok strese sokabilir.
Unutma senin değerin o markette yaptığın etiket sayısıyla ölçülmez. Hayatın sadece bu işten ibaret değil. İleride farklı bir alana geçmek, eğitim almak, yeni bir kariyer çizmek her zaman mümkün. Şimdiden ufak ufak ne yapmak istediğini düşün, kurs bak, ilanlara göz at, CV hazırla. Kendini güçlendirdikçe böyle insanların karşısında da daha dik durursun 🌱✨
Sen hassas ama çok güçlü bir yapıya sahipsin bunu hissediyorum. Lütfen kendini ezdirtme, ama acele karar da verme. Yavaş yavaş kendi yolunu kur. Kariyer yolculuğunda önemli olan tek şey asla tamamen pes etmemek ve her deneyimden “Ben ne öğrendim?” diye çıkmak. Sen bunu fazlasıyla yapabilecek bir zekâya ve kalbe sahipsin 💜💼