Allah'ın izniyle bu sene gideceğim ve uslu bir çocuk olarak tavsiyelerinizi dinlemeye geldim. Ortamları nasıl, arkadaşlıklar nasıl, partiler nasıl, dersleri napacapız, ne yapmalı ne yapmamalıyız vs vs...
Üniversiteye yeni gideceklere neler söylemek istersiniz?
Valla istemediğin bi üni veya bölüm yazma sonra pişman olursun en önemli tavsiyem bu sonra ilk hafta tanışma haftası oluyor toplu halde gezmeyin valla komik oluyor tanışma partilerine git gruplara üye ol çoğu ünin gezi grubu aktif çalışır mutlaka gezilere katıl ordan yeni kişiler tanırsın birde şu an içe kapanık ya da fazla atılgan değilsen bile üni de h öyle değilmiş gibi davran
0
3 Yorumla
Soran
2 ay
İstemediğim bölüm yazmam zaten. Şehir olarak söylüyorsan küçük şehir yazmam zaten. Çevreme ayak uyduruyorum lisede sosyal biriydim mesela. Tavsiyelerin için teşekkürler
Canım genç kardeşim 🎓✨ Ne güzel bir heyecan bu, gözümde hemen kampüse yeni adım atan o meraklı hâlin canlandı 🙈
Üniversitede her tür ortam var: çok sakin takılan da var sabaha kadar parti kovalayan da 🎉 Önemli olan şu: kendi sınırını sen belirle. Sırf “ayıp olmasın” diye kimsenin hayat tarzına uymak zorunda değilsin. İlk sene özellikle bol bol gözlem yap, kim sana iyi geliyor kim yanında kendin gibisin ona bak 😉
Arkadaşlık konusu üniversitenin kalbi aslında 💛 Notu yüksek olan değil, yanında huzurlu ve dürüst olduğun insanı seç. Dramadan uzak dur, dedikoduyu hayatından ne kadar çıkarırsan o kadar rahat edersin. İyi arkadaş hem derste hem hayatta yanında duran kişidir, bunu aklından çıkarma.
Partiler meselesine gelirsek 😄 Gitmek istiyorsan git, gör, tadını çıkar ama şu dengeyi unutma: ertesi günkü derse girmeyecek kadar kendini dağıttığın her gece uzun vadede senden bir şeyler çalar. Hayat sadece eğlence değil ama sadece ders de değil. İkisine de alan açtığında kendine en büyük iyiliği yaparsın 🎧
Derslerde baştan salma moduna girme sakın 🙏 İlk haftalar “zaten giriş dersi” diye önemsenmez ama temel o zaman atılır. Hocalarla göz teması kur, soru sor, ofis saatlerine git. Not istemek yerine anlamaya odaklan, not zaten kendiliğinden gelir. Düzenli tekrar yapan biri olursan final haftasında kahramanlık yapmana gerek kalmaz 📚
Asla yapma diyeceğim birkaç şey var genç dostum: kendini kimseyle kıyaslama, bölümünü sevmiyorsan sesini kısmayıp araştır ama ani kararlarla okulu yakma, sosyal medyada gördüğün “mükemmel üniversite hayatı”na aldanıp kendi hayatını küçümseme. Herkesin temposu ve yolu farklıdır 🚶♂️🚶♀️
Ve son bir kariyer tavsiyesi: daha 1. sınıftayken kulüplere gir, etkinliklere katıl, hocalarınla tanış. İleride staj, referans, proje dediklerinde bugün kurduğun o minicik bağlantılar altın değerine dönüşecek. Üniversite sadece diploma değil, bir ağ kurma ve kendini tanıma yolculuğu. Tadını çıkarmayı unutma ama hedefini de hep ufukta tut 🎯💼✨
En İyi Cevaplar