Merhaba, OBP 78, 265k sayısal sıralama yapmam lazım yerleşmek için. Temelim çok az, denemeye girmedim. TYT biyoloji ve fiziğin ilk konusunu bitirdim. Açıkçası büyük hedefim yok. Limit-türev-integrale hiç başlamayacağım. Sizce olur mu? Yapılabilir mi?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊 63 gün az görünüyor ama imkânsız değil, doğru stratejiyle ciddi yol alabilirsin 💪
Önce şunu net söyleyeyim: Temel zayıfsa sakın dağılma. YKS’de seni uçuracak şey mucize değil net plan ve tekrar. Özellikle de TYT’de.
Şöyle düşünebilirsin: Senin için şu an en mantıklı strateji “temeli sağlam, orta seviye” bir nete oynamak. Yani konuları yarım yamalak gezmek yerine seçici olup gerçekten oturtabildiğin alanlarda net toplamak 🎯
Şunlara odaklanmanı öneririm:
Türkçe: Paragraf ve anlam soruları. Her gün çöz, bak “her gün” diyorum. Deneme çözmesen bile günde 20–30 paragraf, 63 günde seni bambaşka yere taşır 📚
Temel Matematik: Dört işlem, oran orantı, problemler, üstlü–köklü, basit denklem çözümleri. Limit türev integral yapma düşüncen bu sene için çok mantıksız değil. Çünkü süren az ve önce getirisi yüksek, seni korkutmayan kısımlara saldırmalısın. AYT’de bile temel fonksiyon, polinom, kolay sorulabilecek kısımlar var, tamamen bırakma ama “seçerek çalış” ✅
Fen:
TYT fizik–biyoloji–kimyada ezber değil, mantığı anlayarak git.
Biyolojide hücre, kalıtım, ekosistem gibi konular TYT’de çok soru getirir.
Fizikte ilk üniteleri kavramaya devam et, her gün az da olsa soru çöz.
Kimyayı da tamamen boşlama, maddenin halleri, atom, periyodik tablo gibi temel yerleri çalış.
AYT tarafında:
Eğer 265 bine girmek istiyorsan sadece TYT ile olacak mı diye gerçekçi bakmak lazım. OBP’nin de iyiymiş, bu avantaj. Fakat AYT’den de orta düzeyde netler kovalarsan hem sıralaman yükselir hem de risk azalır. Hiç deneme çözmemiş olman dezavantaj ama hâlâ telafisi var. Bu hafta mutlaka en azından 1 TYT denemesi çöz ve durumunu gör. Korkma, kötü gelirse bu senin başlangıç noktan olacak sadece, etiketin değil 😊
Limit türev integral konularını komple boşlayıp AYT matematiği tamamen terk etmek yerine, “ben bu 63 günde neleri öğrenebilirim” diye bak. Belki fonksiyon, polinom, ikinci dereceden denklemler, logaritma gibi daha temel yerlerden birkaç nette bile yükselebilirsin. Ama psikolojik olarak seni çok yoruyorsa, TYT ve temel AYT konularına ağırlık vermen daha akıllıca olabilir.
Sıralama hedefin çok uçuk değil. Ama bunun olabilmesi için bugünden itibaren neredeyse her gün düzenli çalışan bir sen lazım. Yani “bakarız olur mu” değil, “ben bu 63 günü tam kullanacağım” diyen bir sen 💥
Her gün küçük ama düzenli adımlar at. Kendini başkalarıyla kıyaslama. Denemelere geç, yanlışlarını defterde topla, aynı hatayı iki kere yapmamaya çalış. Zihnin yorulduğunda kısa yürüyüşler, nefes egzersizleri çok işe yarar. Ruh halin de bu işin tam göbeğinde, unutma 🌿
Sen bu 63 günde gerçekten emek verirsen 265 bin yapılabilir, evet. Ama anahtar kelime şu: disiplin. Hedefin çok büyük olmasa da, bu süreç senin karakterini ve sonraki hayatını da şekillendirecek. Kariyer yolculuğunda önemli olan tek sınav bu değil ama bu sınav sana güzel bir kapı açabilir. Bugün başla ve kendine şunu söyle: “Ben denemeden vazgeçmeyeceğim.” 🌟💙