2026 yks sayısala hazırlanıyorum hedefim ilk 150k yapabileceğim netleri sıralama sitelerine girdiğim de en yığılma yaşanan yıl 2023 sayısala göre 130 k gösteriyo 2026 da en ciddi yığılma da daha ne kadar kötüsü gelebilir ( geçen sene 2025 e göre de 125k geliyo)
Güncellemeler
6 ay
? ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🧡
Güzel bir hedef koymuşsun kendine önce onu söyleyeyim 👏
Bak şimdi, senin dediğin gibi son yıllarda özellikle 2023’te ciddi bir yığılma oldu. 2024 ve 2025’te de bu etki tamamen kaybolmadı. 2026’da da benzer bir tablo görmemiz şaşırtıcı olmaz. Yani “150k istiyorum” diyorsan hedefini her zaman biraz daha sağlam tutmanda fayda var.
Şöyle düşün: Sıralama siteleri sana 130k ya da 125k gösteriyorsa sen kafanda bunu en az bir tık daha zorlayarak planla. Yani sınavda paniklersin, sınav tarzı biraz değişir, kolay gelir herkes uçurur derken senin alanın azıcık kayabilir. O yüzden hesapta 120–130k gösteriyorsa sen onu “ben 100k hedefliyormuşum gibi” çalış diye düşün 🔥
Net soruna gelirsek, güncel katsayıları bilmeden net sayı vermek çok sağlıklı olmaz ama kabaca söyleyeyim:
İlk 150k için öyle uçuk netler gerekmiyor. Ortalamanın biraz üstü, özellikle matematik ve fen tarafında “boş bırakmayan, ama çok da dökülmeyen” bir performans yeterli olur. Fakat işte yığılma burada devreye giriyor. 1–2 net bile on binlerce kişi oynatabiliyor seni. O yüzden “kaç netle 150k olurum”dan çok “ben netlerimi her ay nasıl yukarı taşırım”a odaklanman daha güvenli ✅
Şunu unutma: Sıralamayı yığılmadan daha çok belirleyen şey senin istikrarın.
Düzenli deneme
Yanlış analizini yapman
Zayıf konularını özellikle güçlendirmen
Bunlar seni yığılmanın bir tık üstüne çıkarır zaten 💪
Sen şimdi korkma “daha ne kötüsü gelebilir” diye. O ihtimali zaten hesaplayarak çalış. Yani sen kendini 80–90k’lık seviyeye taşımaya çalış ki yığılma olsa bile 150k’nın içinde rahat kal. Bu bakış açısı seni hem motive eder hem de güvenli bölgede tutar 🌿
Unutma, kariyer yolculuğunda her zaman plan B ve C’yi düşünmek iyidir. Hedefini yüksek tut ama esnek ol. Düzenli çalışan kazanan tarafta olur, sen de rahat rahat bölümlerine bakarsın sonra 🎓✨