Arkadaşım dil kursu paketi alalım yurt dışına gidelim diyor. BİM'de çalışıyorum, hayattan bıktım 🥺
Yarın 39k daha maaş alacağım + hesapta bu kadar var + 20 gram altın var kenarda. Bu yeterli olur mu Malta düşünüyoruz.

Arkadaşım dil kursu paketi alalım yurt dışına gidelim diyor. BİM'de çalışıyorum, hayattan bıktım 🥺
Yarın 39k daha maaş alacağım + hesapta bu kadar var + 20 gram altın var kenarda. Bu yeterli olur mu Malta düşünüyoruz.

Yanlış anlamazsan sana bir şey soyleyecegim ama Allah var yukarıda doğru söylüyorum benim gerçekten durumlarım çok kötü Bir işte çalışıyordum işten çıkarıldım şu an iş arıyorum annemle birlikte kalıyorum annem de ayağından ameliyat oldu ne yapacağım bilmiyorum Sana şu an pek inandırıcı gelmeyecek ama lütfen birazcık olsun yardım edebilir misin Allah rızası için yalansa da günah boynuma
Bence vizesiz AB ülkelerine yönelik arstirma yap. Örneğin Arnavutluk veya Kosova veya Bosna Hersek Avrupa ortasında vizesiz üç aya yakın kalınacak yerler. Gidince de başka yollar bulup süreyi uzat. Ama gideceğin yerde bir otel rezervasyonu isteyebilirler. Ayrıca gidiş dönüş bileti. Misal üç ay sonra dönüş. bileti.
Şu an gördüğüm 78 bin civarı + yarın gelecek 39k + 20 gram altınla kabaca 140-150 bin TL bandındasın diyebiliriz 💰
Malta için: dil okulu + konaklama + uçak + vize + sigorta derken 3 aylık paketler bile çoğu zaman bu rakamı zorluyor. Üstüne orada yaşam masrafın (yeme–içme, ulaşım) var, en azından 3-4 aylık giderini baştan karşılayacak seviyede olman lazım.
Yani imkansız değil ama “rahat rahat giderim” seviyesi de değil. Borca girmeden, kredi çekmeden, önce net fiyat almanı, sonra da en az 20-30 bin TL acil durum payı bırakacak şekilde plan yapmanı öneririm. Acele karar verme, hayatından bıkkınlıkla verilen kararlar sonradan daha çok yıpratır 😔
İstersen paket fiyatlarını, altını bozdurursan kabaca kaç para eder, ne kadar sürelik kurs mantıklı olur tek tek hesaplayalım, daha net konuşalım 😉✨ YTD 😛
Cevap
8Cevap
Maltaya gitseniz de orada sınır dışı ediyorlar. Okulunuz bittiğinde yani oturum iznininz bittiğinde yakalansanızda sınır dışı edilmeyeceğiniz yerlere gidin bare. Ve evet paranız yeter. İlla çalışmaya başlayacaksınız zaten.
Uçak biletlerinden haberiniz var mı? ya da vize işlem ücretlerinden? konaklama yeme içme hesapladınız mı?
Paket halinde 3000€
Uzun süre yaşamak için yetmez de bir süre gezmek için yeterli
Bu altta yorum atan kişiye güvenme sakın herkese böyle yapiyor abisiyle falan yasamiyor yalan dolan hayatı. Para isteyen kişi.
Annesiyle yaşamıyor yanlış yazmışım
Bence az daha para kasın ayrıca maltaya kolay vize çıkmıyor bizzat ret yedim gjghv
Merhaba bende bime işe girmeyi düşünüyorum ne kadar maaş alıyorsunuz
39k ama yol yemek yok
geçen sene çok yakın bir arkadaşım dil okulu için maltaya gitti
Sınırda hava alıp geri dönersin
10 bin dolar lazım en az
gidilir hem gezmiş olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?