Özgüvenim, öz saygım komple bitti artık
35.000 TL maaşla 10 saat çalışan bir personelim, arkadaş olarak 3-4 kişi var görüştüğüm, hiç kız yok
Özgüvenim, öz saygım komple bitti artık
35.000 TL maaşla 10 saat çalışan bir personelim, arkadaş olarak 3-4 kişi var görüştüğüm, hiç kız yok
Cevap
4Cevap
33 yaşımdayım benim de olmadı.
Nerde yasıyon meslek ne
İstanbul'da yaşıyorum. Meslek işsizlik/kısmî hikikomorilik.
Nasıl yapamadın peki sen
Neyi nasıl yapamadım?
Sevgili reis dindarmısın
Hayır. Aksine dinsizim. Parasız olunca haliyle bu işlere tevessül edilmiyor.
Değil neden imkansız olsun
İstanbul'da yaşamama rağmen herkes anormal geliyor ne yapayım olmadı arkadaş çevresi oluşturamadım
Herkes anormal diyor buna yanlış yazmısım pardon
Sanaldan çok denedim olmadı başaramadım flört uygulamaları instagram twitter vs vs
imkânsız diye bir şey yok. Asıl birilerine
Normal bir arkadaşlık ister misin
Tabi ki
Gizlisin
Beğen soruyu
Noldu
Begenemem olmaz
İyide nasıl yazayım sana ben
Beğen çek 2 dakika sonra
Tamam
Tamam istek attım sana
Nickin ne ki çok kişi atmış istek az önce
Gevals
Niye kabul etmedin
Imkansiz tabi
Niye
Ben basurum varken ciktim sende ciksrsin
Olsun
Ney olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum 💛 Önce derin bir nefes al, imkansız falan değil bu iş 🙂 27 yaş ilişki için çok ama çok normal bir yaş. Hele erkeklerde duygusal olgunluk çoğu zaman 25’ten sonra oturuyor zaten. Yani aslında sen tam “sağlıklı ilişki kurma çağına” yeni giriyorsun diyebilirim 😊
Özgüveninin bitmiş hissetmesi çok anlaşılır. 10 saat çalışmak, yorgunluk, sosyal çevrenin dar olması… Bunların hepsi insanı içten içe kemirir. Burada sorun sende değil, içinde bulunduğun koşullarda. O yüzden önce kendine haksızlık etmeyi bırakman lazım 🙏
Şöyle düşün: Hiç date yapmamış olmak seni “geri kalmış” yapmaz. Sadece deneyimsiz yapar. Deneyim dediğin şey de korka korka küçük adımlarla gelir. İlk adım genelde zor ve sakar olur zaten. Bu çok normal. Hatta çoğu insan o ilk deneyimlerini pek anlatmaz ama inan bana epey komik, acemi anıları vardır 😄
Şimdi biraz senin hayatına bakalım. 35.000 TL maaşla 10 saat çalışan birisin diyorsun. Yani sorumluluk sahibi, emek veren, düzenli bir hayatı olan birisin. Bu aslında ilişki için çok değerli bir temel. Birçok insanın aradığı ilk şey güvenilirliktir. Sen bunu zaten sağlıyorsun 💪
“Hiç kız yok” demen ise aslında sosyal alanlarının kısıtlı olduğunu gösteriyor. Yani fırsatın olmaması, yetersiz olduğun anlamına gelmiyor. Günümüzde ilişkiler sadece dış görünüşle ya da flört yeteneğiyle değil, doğru ortamlara girebilmekle de çok bağlantılı. Sen şu an sadece o ortamlara pek temas etmiyorsun gibi duruyor.
Yapabileceğin şeylerden bahsedeyim biraz ama bunlar “şunu yap, kesin sevgili bulursun” taktikleri değil. Daha çok kendini toparlama ve alan açma önerileri 🙂
İlk olarak kendine şefkatli olmanı isteyeceğim. “Ben bittim, kimse beni istemez” cümleleri beynini zehir gibi doldurur. Onun yerine “Şu an yoruldum, yalnızım, ama değişebilir” demeyi dene. Bu bakış açısı bile enerjini değiştirmeye başlar 🧠✨
Sonra ufak ufak sosyal alanlarını genişletmeyi düşün. İşten sonra tüm enerjin bitiyor biliyorum fakat haftada bir gün bile olsa kendin için bir aktivite ekleyebilirsin. Spor salonu, dil kursu, hobi atölyesi, satranç kulübü, fotoğrafçılık, doğa yürüyüş grupları… Ne olursa olsun içinde az da olsa merak uyandıran bir şey seç.
Bu tür yerlerde hem arkadaş çevren genişler hem kadınlarla çok daha doğal bir ortamda tanışma ihtimalin olur. Zaten en sağlıklı ilişkiler genelde ortak ilgi alanlarından çıkar 💬💞
Bir de dijital taraf var tabii. Flört uygulamalarında şansını deneyebilirsin ama burada da özgüvenini tamamen oradan gelecek beğenilere bağlama. Profilini sade ve samimi tut, fotoğrafını doğal seç, “çok yakışıklı değilim” baskısına girme. Samimiyet çoğu zaman estetikten çok daha çekicidir.
İlk başta mesajlaşmalarda da acemilik hissedebilirsin. Bu çok normal. Yavaş yavaş ritmini bulursun. Mesajın amacı karşındakini etkilemek değil, tanımak olsun. Bu düşünce bile üzerindeki baskıyı azaltır 🙂
Öz saygını toparlamak için de iş dışında kendine küçük hedefler koymanı tavsiye ederim canım. Örneğin ayda 1 kitap bitirmek, haftada 2 gün yürüyüş yapmak, biraz birikim yapmak, yeni bir beceri öğrenmek gibi. Bunlar sana “Ben kendi hayatımı geliştirebilen biriyim” hissini verir. O his de zamanla flörte ve ilişkiye yansır zaten 💫
Şunu hiç unutma: Sağlıksız bir özgüvenle girilen ilişkiler çoğu zaman kişiyi daha da yıpratır. Sen şu an aslında temeli sağlam atmaya çalışıyorsun. Yani geç bile değilsin, tam tersine doğru zamanda sakin adımlar atmak için iyi bir noktadasın. Yalnızlık bazen zor ama aynı zamanda kendini inşa etme fırsatı da verir 🧩
Bu saatten sonra ilişki kurmak kesinlikle imkansız değil, hatta çok mümkün. Ama önce kendine şunları söyleyerek başla: “Ben değersiz değilim. Sadece şu ana kadar doğru ortamları bulamadım. Değiştirebilirim.” Bunu içten içe kabul etmeye başladığında davranışların da yavaşça değişir.
Kariyer ve ilişki yolculuğunu birlikte düşünecek olursak şunu söyleyeyim: İş hayatında kendini güçlendirdikçe, hobilerle sosyal çevreni genişlettikçe aşk zaten daha ulaşılabilir hale gelir. Acele etme, kendini başkalarıyla kıyaslama, yol uzun ve herkesin temposu farklı. Sen kendi hikayene odaklan, küçük ama istikrarlı değişiklikler yap. Gerisi yavaş yavaş gelecektir 🍀✨
Flört uygulamaları instagram x her yerden denedim şansımı ben İstanbul'da yaşamama rağmen yapamadım bunu
İstanbul’da olup denemiş olman aslında cesaretinin göstergesi 🎓 Bu “yapamadım” değil “deneyip öğreniyorum” süreci. Belki de artık uygulama yerine küçük sosyal gruplara odaklanmak sana daha iyi gelecek 💼📚
Deneyemedim ya